PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=580710}

Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 2

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2
2012
5,9 134 tys. ocen
5,9 10 1 134140
3,8 25 krytyków
Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 2
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 2

Tak się zapytam moderatorów tej strony - czym ten film sobie zasłużył na miano horroru?

Bądźmy szczerzy już Zombieland o niebo lepszy jest, który ma więcej wspólnego z horrorem
niż cała seria Zmierzchu

kenai

A czy to nie jest czasem tak, że tu trzeba podać oficjalną wersję autorów filmu :)?

ocenił(a) film na 2
kenai

Bo wszyscy myślą że jak w filmie jest wampir to od razu film jest zaliczany do horroru.

FightClub_2

Jak ja widzę, za co moderatorzy filmweb.pl dają niektórym punkty, a innym ich odmawiają - to takie coś już mnie nie dziwi.

kenai

Tu nie trzeba mieć pretensji tylko do moderatorów Filmwebu, ale także do wszystkich, bo tak naprawdę wszędzie przy tej sadze jest napisane, że to horror. Romansidło, ale cóż.... Ustalili tak, chociaż jest to nieprawda.

ocenił(a) film na 10
kenai

krew + wampir = horror
ten wątek był wiele razy poruszany, nie można poszperać po forum ?. Nie bo się nie chce ..
coraz więcej dzieciarni i gówniarstwa na tym filmweb ..

Diablicaaa

No właśnie.
I pomyśleć, że kiedyś była to taka fajna stronka !

ocenił(a) film na 5
MaryCullen

Bez obrazy, ale... skąd możesz wiedzieć jak było na filmwebie 'kiedyś', skoro jesteś tutaj niespełna rok? :)

Cleaa

Nie przyszło ci do głowy ze może miałam tu inne konto ? Albo ze wchodzilam tu ot tak, bez logowania ?

MaryCullen

No ja jestem od 2008 roku, w zasadzie to nawet dłużej bo korzystałam z serwisu by przeglądać filmy. Więc patrząc że jesteś w 1 gimnazjum - masz ok 13- 14 lat max. odejmij 4 lata w których ja już byłam na filmwebie, odejmij kolejne 2 lata i już wychodzi, że w tamtym czasie miałaś 8 gdy ja ja tutaj się rozkręcałam. Jestem pewna, że w wieku 8 lat, raczej nie przeglądałaś filmwebu. A ja w tym czasie już tak, i mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że filmweb jaki był taki jest, i w zasadzie dalej się nic nie zmieniło.

Moai

true story

ocenił(a) film na 2
Diablicaaa

Powiedział największy troll tego forum :)

ocenił(a) film na 10
FightClub_2

na jakiej podstawie tak twierdzisz dzieciaku?
dla starszych się należy trochę szacunku ...
normalnie masakra, coraz więcej dzieci ..

Diablicaaa

Oj oj już spokojnie. Szacunek szacunkiem ale dobre wychowanie też obowiązuje i młodych i starszych

ocenił(a) film na 2
Diablicaaa

Kurcze problem w tym że ja już dawno skończyłam 17 lat :) Więc na kolana i turlaj dropsa kmiocie.

ocenił(a) film na 10
FightClub_2

problem w tym że nie mam 17 lat już od dawna zepsuty bachorze ..

ocenił(a) film na 2
Diablicaaa

W takim razie ile masz lat smarkaczu?

ocenił(a) film na 10
FightClub_2

więcej od ciebie gówniarzu : )

ocenił(a) film na 2
Diablicaaa

Oh widzę że nie chcesz się przyznać więc zapewne po tych słowach można stwierdzić że jesteś w wieku gimnazjalnym i dopiero się rozwijasz. Powodzenia przy wystawianiu ocen ! ;****

Diablicaaa

Pogratulować zasobu słownictwa. Wracaj do szkoły.

Diablicaaa

Hahahaha xD No tak... w końcu ten film też jest horrorem:

http://www.filmweb.pl/film/Dracula+-+wampiry+bez+z%C4%99b%C3%B3w-1995-646

ocenił(a) film na 10
Moai

na to wygląda.

ocenił(a) film na 4
kenai

to jest horror, dla inteligencji widza...

kenai

Znów kolejny wątek na ten sam temat, który na filmwebie poruszany był już setki razy.
Ale po co szukać?
Po co wejść na na wikipedię, dowiedzieć się jak brzmi definicja horroru?
Lepiej zaśmiecać forum swoimi wywodami.

bittersweet_

Proszę bardzo: "Horror films are a film genre seeking to elicit a negative emotional reaction from viewers by playing on the audience's most primal fears. They often feature scenes that startle the viewer through the means of macabre and the supernatural, thus they may overlap with the fantasy and supernatural genre. Horrors frequently overlap with the thriller genre."( na polskiej wiki jak zwykle jest brzydka nieścisłość i mieszanie horroru z thrillerem ) Ciągle to nie wyjaśnia w jaki sposób Zmierzch jest horrorem-_- bo czego się tutaj bać? Że wampir cię swoim błyszczeniem oślepi? Vampiry =/= horror ponieważ są one w różnych innych gatunkach od fantasy po nawet western xD( Wild Arms 2 ) a krew jak to inna osoba napisała jako argument to domieszka slasherów, którym Zmierzch również nie jest.

Ryuki

Oj, ja już w gazetach telewizyjnych widziałam "Zmierzch" jako: horror, dramat, melodramat... Chyba tylko jako westernu go jeszcze nie sklasyfikowali.

ocenił(a) film na 2
sand_witch101

A do Sci-Fi był już zaliczany ?

FightClub_2

Jeszcze nie, ale do fantasy już tak.