PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=580710}

Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 2

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2
2012
5,9 134 tys. ocen
5,9 10 1 134134
3,8 25 krytyków
Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 2
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 2

Czerwone oczy?!

użytkownik usunięty

Dobra, to że Bella ma czerwone to zrozumiem, bo jest nowonarodzona i pewnie jej załatwili ludzką krew. Ale dlaczego inni też mają takie na zdjęciach skoro podobno są 'wegetarianami'? o.O

bo w tym filmie nic nie jest logiczne pozdrawiam <3

Bo tylko Cullenowie są wegetarianami. Inne wampiry odżywiają się ludzką krwią, dlatego :)

ocenił(a) film na 10

Dlatego że wszystkie wampiry poza Cullenami i Denalczykami żywią się krwią ludzi.

ocenił(a) film na 10

Dlatego że wszystkie wampiry poza Cullenami i Denalczykami żywią się krwią ludzi.

użytkownik usunięty

Sory ale w tym filmie wszystko jest nie logiczne: np. w słońcu świecą się jak kula dyskotekowa.

Polecam poczytać książkę, wtedy obejdzie się bez takich pytań. :)
@ch0d0r - jak ci się nie podoba to się łaskawie nie udzielaj i filmu nie oglądaj; w ksiązce dokładnie tak samo się świeciły, był to jakiś pomysł aktorki. dla mnie są nielogiczne np. kły wampirów i co? nie podoba się to nie oglądasz i tyle.

kaz2y5

Kły nielogiczne? A w jaki to sposób? Wampiry, nie uwierzysz ale swój oryginalny obraz zawdzięczają wampirom, takim niewielkim nietoperzom co są jedynymi ssakami żywiącymi się krwią. A jak się żywią? Używając swoich kłów-_- Przebijają nimi skórę by dostać się do naczyń. Proszę o to jak wygląda ich pysk: http://republika.pl/blog_yh_5003117/7754991/tr/uid_3a8ec6aa362b2d70d013da517b23e aba1262798267974_width_700_play_0_pos_3_gs_0.jpg ( kurczę mam słabość do nietoperzy^^ ). Krótko mówiąc gdyby wampiry( ludzka odmiana ) istniały to natura wyposażyłaby je w kły lub jakiegoś rodzaju aparat gębowy podobny do pchły, komara lub kleszcza. Natomiast proszę wytłumacz mi w jaki sposób świecenie się wpływa na ich zdolność zdobywania pożywienia? Liczą na to, że ich ofiara umrze ze śmiechu na ich widok i będą mieć darmową wyżerkę xD Ponadto, sorry ale moim zdaniem kły są znacznie bardziej "cool" i dużo lepiej wyglądają niż skóra jak kula dyskotekowa.

I znowu nie lubisz nie oglądaj, jasne xD to skąd ma wiedzieć czy będzie to lubił, co?

Ryuki

"Świecenie się" nie łączy się tutaj z praktyczną stroną, że tak to ujmę. To pomysł autorki na inną wersje spalania wampira przez słońce. Ale faktycznie to ich "migotanie" to nie udany pomysł.

Ryuki

Wiem czemu wampiry zawdzięczają swój oryginalny wygląd. Nie uwierzysz, ale akurat trochę się na wampirach znam. Kręciły mnie jeszcze zanim powstał Zmierzch i to wszystko. Tylko gdyby się tak nad tym zastanowić, to ludzkie ciało po śmierci aż tak nie powinno się zniekształcić, żeby aż mu kły wyrosły kiedy się zmienia w wampira. Dlatego jest to dla mnie nie logiczne i wcale nie ma to u mnie nic wspólnego z tym, że w Zmierzchu kłów nie mają. Nic nie mam do kłów. Nie przeszkadzają mi w innych filmach o wampirach. Ale i tak uważam, że są dziwnym wymysłem i wcale nie wyglądają strasznie chociaż zapewne miały tak wyglądać. Jeśli chodzi o ich świecenie się to nie powiedziałam nic takiego, że ma im to w czymkolwiek pomóc. Czytaj ze zrozumieniem.

No to niech obejrzy, nie wiem, pierwszy film. Już po pierwszym filmie się widzi czy seria mi się spodoba czy nie. Jak nie, to nie oglądam dalej i nie udzielam w tematach związanych z tym filmem/serialem czy czymkolwiek innym. Proste. Nie lepiej jest zająć się tym co się lubi?

ocenił(a) film na 1
kaz2y5

kreca cie.martwe powykrecane spazmami i nadpsute ciala :-\ typowa szaj.bnieta fanka końskiej spier.doliny zwanej zmierzchem

Muggar

Przepraszam bardzo, ale wampiry nigdy nie były opisywane jako "powykręcane spazmami nadpsute ciała". Może nie czytałam wszystkich książek, ale oglądałam wiele filmów. I nie życzę sobie, żebyś mnie obrażał, bo mnie ani trochę nie znasz. Nie jestem fanką Zmierzchu. Owszem, oglądałam. Przeczytałam nawet książki, ale nie spuszczam się na widok Pattinsona czy tego drugiego. Więc zastanów się najpierw zanim coś napiszesz. Tobie się wydaje, że jak ktoś o czymś dobrze mówi czy pisze, to już jest szajbniętym fanem? Gratuluję myślenia.

ocenił(a) film na 1
kaz2y5

Oo spuszczasz sie na widok ogóra patisona??? samiec z ciebie???

Muggar

Takie prowokacyjne teksty możesz używać w stosunku do swoich znajomych jeśli ich w ogóle masz. Mógłbyś się też nauczyć czytać ze zrozumieniem. Nie będę więcej odpisywać na twoje durne komentarze, które tylko pokazują jak pustą osobą jesteś. A patison nie jest ogórem tylko odmianą dyni - taka ciekawostka dla ciebie trepie. :)

ocenił(a) film na 6
kaz2y5

Dobrze mu pojechałaś, tak trzymać! Muggar to hejter w dodatku z niewielkim ilorazem inteligencji.

kaz2y5

Gdyby człowiek żywił się samą krwią to chorowałby na cukrzycę w zaawansowanym stopniu, nerki by mu wysiadły, straciłby zęby i skóra by przybrała ciemny kolor na wskutek braku innych witamin. Był o tym artykuł w Focusie uśmiałam się nieźle.

użytkownik usunięty
Moai

Też czytałem ten artykuł! Moje ulubione czasopismo razem z ŚWIAT WIEDZY :-D. I też się uśmiałem z tego artykułu... Jeśli dobrze pamiętam coś pisało tam o NIETOPERZACH WAMPIRACH?

Tak tak, i było o tym, że nietoprze mają przystosowany organizm do picia wylącznie krwi, my ludzie musimy mieć bogatą dietę i na samych płynach nie pojedziemy, musimy jeść i tyle xD.
A Focusy staram się regularnie kupować, te artykuły przez lata są aktualne w przeciwieństwie do typowych "babskich" gazet.

użytkownik usunięty
Moai

Heh ;-). No to to właśnie czytałem :-D

kaz2y5

Eee ale wampiry to nie ludzkie ciało po śmierci xD Ludzkie ciało po śmierci, które się rusza to zombi. Wampir to przemiana taka sama jak wilkołak, czyli człowiek zmienia się w inną istotę. W tym wypadku pojawienie się kłów czy czegokolwiek innego jest normalne. Naprawdę nie widzę tu żadnej nielogiczności. Zresztą wampiry wcale nie muszą być nawet nieumarłymi xD Nie muszą się też spalać w słońcu bo to akurat wymysł Hollywoodu( tak jak srebrne kule i pełnia w przypadku wilkołaków ) ani mieć innych mitycznych zdolności bo to wszystko sprawa autora. Co do świecenia nadal nie przeczytałam logicznego wytłumaczenia a na pewno nie bardziej logicznego niż mienie kłów. Jedyne zwierze, które żywi się krwią mówi tutaj głośne "Hi".

Pisałam tu o wampirach i ogólnie Meyerowskich pomysłach na nie, natomiast cała seria zarówno filmów jak i książek interesuje mnie jak zeszłoroczny śnieg. Jedyny Zmierzch jaki dla mnie ma wartość( i to bardzo pokaźną ) jest Twilight Princess ;P Jednak znowu czepianie się, że ktoś ogląda wszystkie filmy a potem krytykuje... eh już o tym tyle razy pisałam-_-

Ryuki

Miałam na myśli jedyny ssak nie zwierzę -_- jednak filmweb nie dał mi poprawić.

użytkownik usunięty
kaz2y5

Sry muszę to oglądać aby udzielać się na forum FILMWEB :-D. A propos czy wampiry świecące się jak kula dyskotekowa czy spalane w słońcu podobają się wam bardziej? Bo mnie spalanie tj. to było w WYWIAD Z WAMPIREM. A co do książki (dałem radę tylko jednej): w życiu nie widziałem tak poje*anej książki ---> to słowo najlepiej ukazuje moje odczucia po doświadczeniach związanych z tą książką. Teraz już wiem że książki o wampirach to nie moje gusta. -:)

ocenił(a) film na 6

Już nie przesadzaj, książka może nie jest najwyższych lotów ale na pewno nie można powiedzieć, że jest poj.bana. A co do kłów to wampiry w filmie ich nie mają, ponieważ używają ich tylko podczas polowania a dokładnie w momencie ugryzienia ofiary. Dlatego najpierw powinno się czytać książki, zanim obejrzy się film na ich podstawie.

użytkownik usunięty
Notorious Gomez

Filmy są po to aby zrozumieć je bez książki :)

kaz2y5

Ten "jakiś pomysł autorki" był bardzo nielogiczny. Wampiry w wielu książkach opisywane i nazywane są dziećmi nocy. A to dlatego, że chodzić mogły tylko w nocy (jeśli jakaś fanka pamiętników by chciała się przyczepić to pierścienie lub biżuteria chroniąca przed słońcem), bo słońce je paliło. TOTALNIE nielogiczna w Zmierzchu jest ich normalność chodzenia w słońcu przy którym jedynie świecą się jakby posypani brokatem.