Będzie Midnight Sun !
Meyer oświadczyła że jednak dokończy Midnight Sun (zwany również : Zmierzch oczami Edwarda)
Książke prawdopodobnie zostanie wydana w połowie 2013 roku.
Tutaj macie LINK w którym pokazanę są dwie możliwe okładki książki.
http://twilightinpolish.ning.com/profiles/blogs/midnight-sun-wyjdzie-w-2013-roku
Wow to się nazywa pomysł by zarobić krocie na odgrzewanym kotlecie. Czemu Rowling nie wpadła np. na pomysł by napisać od nowa Harrego Pottera ale tym razem oczami Voldemorta? Toż to przecież takie oczywiste! Albo Tolkien piszący Władcę pierścienia z perspektywy tych złych.
Potter jest skończony, Rowling jako szanująca się autorka nie będzie odgrzewać tego tylko po to by zarobić. Meyer jest łasa na kasę i ma w 4 literach własnych fanów. Taka prawda.
Dlatego że chce zadowolić fanów pisze tę książkę.
Ale okey, każdy ma prawo interpretowac to jak chce.
Bzdury, chce zarobić kasę. Meyer to żaden autorytet w jakiejkolwiek dziedzinie. Chce się nachapać tyle kasy ile się da, to widać ewidentnie po niej. Wcześniej puściła focha i nie chciała napisać do końca tego czytadła bo wyciekło to postanowiła się zemścić na fanach- a teraz zmienia zdanie. Ciekawe dlaczego? Może dlatego, że kiepsko pisze i wie, że po Zmierzchu nic nie będzie się tak sprzedawać?
jakby napisano by Harrego Pottera oczami Voldemorta to byś przeczytała? :P
no ja się cieszę tam z powodu Midnight Sun , i myślę że MaryCullen ma rację ona chce poprostu zadowolić fanów bo w sumie ja też nie jestem jeszcze gotowa na opuszczenie zmierzchu .. ; //
Nie wierzę w jej intencje, jakbyś poczytała wywiady z nią, albo je obejrzała to byś zobaczyła jaki to parszywy zachłanny typ kobiety. Bardziej aroganckiego pustaka nie spotkałam, jak na nią patrzę to mnie wręcz skręca. To nie jest chęć zadowolenia fanów, inaczej nie karałaby ich wcześniej fochem, że nie napisze, a jak już napisze to wszystkich pozabija. Normalnie jak dziecko jakieś a nie dorosła kobieta.
wydała jeszcze marne 28 stronnicowe opowiadanie o "Pełnym pół-aniele" poczekaj jego imię to.. haha nie zgadniesz : Gabriel Michael Christianson. - Madonna, a ja myślałam, że Bella Swan to było okropne imię.
I wiesz gdzie akcja się znowu toczy? W liceum! Meyer cały czas powtarza swój szablon romansu, nic nowego z siebie nie wypluje, dlatego chce zarobić ile się da na Zmierzchu.
Kurde, ja niby też taka fanka Zmierzchu, ale książki czytałam kilka lat temu, teraz czytałam je od nowa i powiem że są kiepsko napisane, ja nie rozumiem tego że kiedyś tą sagę tak lubiłam.
no ja też czytałam kilka lat temu, ale ostatnio ponownie przeczytałam Zmierzcha i Zmierzch przed świtem ;)
no i teraz widzę trochę różnicy między filmem a książką no bo szkoda że niektóre ciekawe sceny nie pojawiły się ; /
no ale to nie zmienia faktu że nie jestem fanką, jestem i jestem nadal ciekawa jak to wszystko zekranizują :>
Moai zacznijmy od tego że nikt nie lubi słuchać krytyków. Wybrałeś se niewdzięczny zawód. ;]
Poza tym to jasne że kobieta chce zarobić toż to jej praca ale żeby to zrobić trzeba dogodzić ludziom więc jedno nie wyklucza drugiego. ;>
Co do tego jaka to kobieta to ja z tym nie polemizuję bo jej nie znam i po prawdzie nie oglądałem wywiadów a czytałem pojedyncze wypowiedzi.
No z tego co słyszę to o "Aniele" niezłe jaja te imię faktycznie mnie zwaliło z krzesła. ;D
Nie jestem z zawodu krytykiem xD
Meyer nie jest z zawodu pisarką, jest kurą domową, która w napływie weny napisała opowiadanie i postanowiła je opublikować, w końcu po wielu odmowach doszło jednak do publikacji.
Nie trzeba dużo szukać by poczytać coraz to ciekawsze akcje z jej udziałem, albo natknąć się na jej wypowiedzi. Kiedy swego czasu był boom na Zmierzch, to tego było naprawdę pełno. I przyznaję było się z czego pośmiać.
Ja naprawdę sobie cenię kunszt, niezależnie czy to jest pisarstwo, rysunek, malarstwo, muzyka... itd. Dlatego jestem na nie przy Zmierzchu, bo rażą mnie podstawowe błędy od budowania zdań, przez słownictwo po błędy merytoryczne. To było przy książkach, przy filmach ... no na ich obronę powiem, że w sumie nie dało się tego czegokolwiek wyciągnąć... ;f
Swego czasu były długie dyskusje na temat czemu Zmierzch jest "be", ale po tak długim czasie to nie ma sensu do tego wracać, nie mniej jednak dla każdego zainteresowanego jest tutaj aż 14 stron poświęconym błędom w fabule, wpadkach merytorycznych jak i historycznych, brakiem logiki ,czy łamaniem własnego kanonu :
http://tsdcv3.proboards.com/thread/522/plot-holes
To że to amatorka to chyba nikt nie zaprzeczy ;]
Mnie spodobało się pierwsze chociaż bardzo krótkie tajemnicze sprowadzenie choć relacje międzyludzkie i stereotypy uhh... I chyba najbardziej zaciekawiło oryginalne spojrzenie na nieśmiertelnych którzy mimo swej mocy superbohaterów i grozę od spryskania woda i przebicia nie wspominając już o symbolu kultu poświęconym przez nie wiadomej natury duchownego muszą się spopielić. Ciekawy pomysł to by użyć półksiężyca tyle że pewnie wielu ludzi by tego nie załapało ;D.
A i dzięki za lekturkę na pewno poczytam ;]
może i by było gdyby ich (wampirów) tak niedorzecznie nie przepakowała. Nie mogłam ich brać na poważnie, zwłaszcza, że w jednym z wywiadów powiedziała, że tylko bomba atomowa ich załatwi. ;f
Dla mnie liczy się balans wad i zalet, mocnych i słabych stron, liczą się trójwymiarowe postacie, które mają jakąś głębię, coś reprezentują, kiedy autor pokazuje, że ktoś jest mądry, a nie pisze że tak jest, podczas gdy w praktyce ta postać wcale mądra nie jest. Temat rzeka :)
Wiedźmin też był skończony. ;) Może jednak Meyerowa i Rowiling nie muszą odgrzewać kotletów bo zarobiły na książkach kupę szmalu. A jeszcze 100x tyle na błyszczykach dla nastek z wizerunkiem Edzia.
...które oddała na cele dobroczynne. Środki zebrne na tych mini książeczkach zostały przeznaczone dla fundacji Lumos (o ile dobrze pamiętam), która miała pomagać dzieciom.
Eee nie, to było jasne od samego początku. Na tych mini książeczkach była informacja, że pieniądze z ich zakupu pójdą na cele dobroczynne. Rowling bardzo często udziela się charytatywnie, nie łatwo znaleźć informacje na ten temat.
Nie obrażaj Mayer, ona jest spoko xdd
Nie jest łasa na kase pisze lepsze powieści niż Rowling i fani chcą aby napisała jeszcze. Ja osobiście Kocham Sage i chciałabym aby dokończyła cykl
Pewnie będzie chciała żeby i tą książkę zekranizowali. Oczywiście z nowymi aktorami.
Ale kiedyś jakieś 3 lata temu ona juz pisała tę książkę sama znalazłam kilka rozdziałów przetłumaczonych, ale to było dawno. Jak dla mnie skok na kasę i głupota.
Możliwe, ale słowo daje, jak zrobią ciąg dalszy, rebott, albo Midnight sun z innymi aktorami to ja bede tego największą antyfanką !
Ten prawdziwy Zmierzch zawsze będę kochać, ale aż mi sie cisną na język pewne słowa których nie wypowiem żeby nikogo nie obrazić, kiedy czytam o Zmierzchu z inną obsadą !
A, moje najszczersze przeprosiny nie zauważyłem.
Ma już najważniejsza zaletę swojej płeci inteligencje i nie jest do tego ślepo zapatrzoną fanka romansów ceni sobie w tym względzie jakość to się chwali ;)
Hej dziewczęta. Już nadeszła pora zemsty za spamowanie, obrażanie i hajtowanie "Sagi Zmierzch". Wszystkie na forum "Matrix"http://www.filmweb.pl/Matrix Wystawiamy 1 (nieporozumienie) i piszemy co myślimy o tym GNIOCIE