PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=496917}

Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 1

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1
2011
5,7 147 tys. ocen
5,7 10 1 146765
2,9 26 krytyków
Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 1
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 1

Zastanawia mnie bardzo, czy Kristen tak bardzo musiała schudnąć do scen podczas ciąży,
czy to fotomontaż? Może ktoś to wie? Tak samo brzuch - fotomontaż czy dobra robota
wszystkich którzy pracowali przy filmie?

agattaa

oczywiście że to był fotomontaż, a brzuch pewnie miała sztuczny doczepiany.

ocenił(a) film na 3
agattaa

Pomyśl logicznie. Ostatnia scena - widzisz Kristen mocno wychodzoną, z zapadniętymi policzkami i worami pod oczami. Anorektyczka jak żywa. Aż tu nagle widzisz, jak leży na stole, a jej policzki zaczynają się wypełniać, a sylwetka nabierać kształtów, a rysy robią się łagodniejsze. Czy to stało się naturalnie? Sztuka komputerowej grafiki, kochana ;D

xena_4

Niby tak, rozsadnie to skomentowalas, ale mimo wszystko trudne to jest do pojecia. Szukalam w kazdym razie na necie jak to jest na prawde, ale nigdzie nie moglam znalezc... :/;) a co sadzisz o brzuchu? ;p

ocenił(a) film na 3
agattaa

No właśnie. Nawet nigdzie nie ma żadnych informacji, jakoby Kristen musiała drastycznie schudnąć do tego filmu. A to też daje do myślenia. Triki filmowe i to wszystko. A brzuch jest dorobiony. To logiczne, normalnie, podczas ciąży całe ciało się zmienia. Niemożliwością jest, by kobieta w ciąży była cała wychudzona. Specjaliści od charakteryzacji teraz potrafią tak kombinować, że można czlowieka przerobić na wszelkie sposoby i nikt z otoczenia nawet się nie zorientuje, z kim naprawdę ma do czynienia. Dlatego zawsze jestem pełna podziwu dla charakteryzatorów (ale tylko tych naprawdę dobrych). Kiedyś w jakimś programie filmowym widziałam, jak teraz robi się specjalną konstrukcję dla aktorek, by wyglądały jakby naprawdę były w ciąży. Coś niesamowitego. Jeśli kiedyś trafię na coś takiego na youtubie, to prześlę Ci linka.

xena_4

Ja jak najbardziej zgadzam sie z tym :) Po prostu jestem pod wrażeniem i byłam ciekawa co inni o tym sądzą ;)

agattaa

brzuch na pewno był sztuczny, obecnie charakteryzacja w USA jest naprawdę dobra i z powodzeniem można albo doczepic taki brzuch. no chyba że jednak to były efekty specjalne, ale ja sądzę, że doczepiany

Eryniae

Brzuch-efekty specjalne??? o dziewczyno...
doczepiany brzuch w tych czasach to żaden problem :D

panienka_2

spójrz na film czarny łabędź z natatlią portman, tam wszystko było w zasadzie robione komuterowo, naprawdę, a wydawałoby się, że przecież taka czy inna rzecz, to nie problem żeby aktorce dokleic, czy doczepic. laska zapytała sie i zadala normalne pytanie, bosz. Ty również zadałaś takie , wg ciebie, głupie pytanie w swoim życiu nie raz, więc daj sobie spokoj, bo nie jesteś einsteinem.

agattaa

Teraz naprawdę się nie dziwię dlaczego ludzie mają opinię o filmie taką,iż oglądają je małolaty.
Dziewczyno,na jakim ty świecie żyjesz?To był czysty fotomontaż a ty zastanawiasz się czy Kristen poświęciła się swojej roli do tego stopnia,że schudła kilkanaście kilogramów?

ocenił(a) film na 10
panienka_2

Sama jesteś dzieckiem ... widać to z twoich żałosnych postów.

Diablicaaa

Ehhh znowu ta infantylność ;)
Napisałaś tylko to na co cię stać.

ocenił(a) film na 10
panienka_2

widzę twój ciężki przypadek choroby nie od dzisiaj, zgaduję siedzisz całymi dniami i trujesz dupe fanom zmierzchu bo chcesz się dowartościować? bo życie masz spieprzone.

Diablicaaa

a dlaczego mi nie odpisujesz diablico?Widzę,że nie skorzystałaś z mojej rady i zatruwasz życie innym.Przestań zawracać dupę ludziom tylko popracuj nad sobą.Ty za to z tą chorobą się chyba urodziłaś,co?To o co ci chodziło pisząc "dziecko, które zostało ukarane przez świat"??? Mam rozumieć,że to jedna z tych rzeczy,których sama nie jesteś w stanie pojąć?

panienka_2

Troche przesadzasz, na pewno nie jest Twoją sprawą czy "małolaty" oglądają ten film czy nie. Nie musisz być niemiła. Nie mówiłam ze to nie jest fotomontaż, po prostu się nad tym zastanawiałam, po prostu nie znalazłam wiarygodnych źródeł na ten temat, dlatego pytam innych o opinie.
A żyje na tym świecie, jak widzę w przeciwieństwie do Ciebie jeśli tak sie odnosisz do innych.
Zgadzam się z Diablicaaa, może masz jakiś problem po prostu i dlatego zachowujesz sie "znów tak infantylnie".

Poza tym ty też ciągle piszesz tylko to na co Cie stać.

ocenił(a) film na 6
agattaa

Oczywiście, że jest w internecie jak to było z Kristen, wystarczy poszukać na Youtube.

agattaa

Jasne, że grafika komputerowa jeżeli chodzi o twarz, sylwetkę i siniaki, a co do brzucha to doczepiany w dzisiejszych czasach to nie problem :)

użytkownik usunięty
agattaa

to jest makijaż

agattaa

Ludzie, opanujcie się, jakie kurna efekty?
Kristen naprawdę schudła i naprawdę byłą w ciąży podczas kręcenia zdjęć! Wszystko zostało idealnie zatuszowane, niby wcielała się w rolę a ciąża nie była prawdziwa, ale ja wiem swoje. Po urodzeniu w ciągu kilku tygodni schudła 15kg! Nie wiem, jaką dietę stosowała, ale sądząc po wpływie znajomych na jej życie, zapewne krwistą wegetariańską.

ocenił(a) film na 3
sarimatian

Dokładnie, ślepi wszyscy jesteście.

A na poważnie, komputer i makijaż.

KitsuneChan

Jaki komputer i jaki makijaż? Kristin jest naturalna, taka, jaką ją Pan Bóg stworzył! Co z tego, że przeszła na złą stronę mocy, w tym przypadku nie ma to znaczenia. Dziewczyna do reszty poświęciła się roli, poniosła konsekwencje w postaci bulimii i odebrania dziecka przez sąd rodzinny, a wy tego nie potraficie uszanować...
Wstydźcie się! Wszyscy! Razem ze mną!

ocenił(a) film na 3
sarimatian

Ciekawe, z kim miała. Ale pewnie nie z Lautnerem.

i tak, wstydzę się. Bardzo :c

KitsuneChan

Z kim? Ponoć ojców jest wielu...

ocenił(a) film na 3
sarimatian

Ale mówisz o tych, co dziecko adoptowali też czy tylko o biologicznych? Do ojca zaliczymy też zniewolonego pedofila czy nie?

KitsuneChan

Do ojców zaliczymy tylko tych, co mieli udział przy możliwym zapłodnieniu, czyli aktorów, producentów, reżysera, dźwiękowców, montażystów, kierowców ciężarówek jak i aut osobowych, pedofilii, homoseksualistów, niewyżyte, leśne zwierzęta, drzewa, księżyc, noc... Wszystkich.

ocenił(a) film na 3
sarimatian

Nie mam tylu palców, nie policzę :C

KitsuneChan

Zwołaj znajomych na domową palcówkę (męska część z chęcią przyjdzie, w zależności od ilości i jakości kobiet, które się pojawią). Wtedy nie będzie narzekania na brak palców do liczenia.

ocenił(a) film na 3
sarimatian

Męska część się chyba zawiedzie, coś jeszcze źle zrozumieją i co.
Jak kiedyś spotkam Stewart, to pogratuluję jej wietrzenia buzi i anoreksji, tyle dla filmu zrobiła.

KitsuneChan

No tak, otwarta przez 90% filmu szczęka będzie się za nią ciągnąć do końca życia...

ocenił(a) film na 3
sarimatian

przecież otwarta buzia to teraz jej największy atut. nie musi już nawet startować w castingach i negocjować przez swojego przedstawiciela nowych ról. wystić się od propozycji. podobno ma wystąpić w następnej części Ludzkiej stonogi. arczy, że wejdzie i otworzy usta. nie może odgonbędzie to jej debiutancka rola, jeszcze nigdy nie grała z zamkniętą buzią. czy widzom spodoba się jej nowe wcielenie chodzącej na czworakach z niewidocznym otworem gębowym? to chyba będzie hit.

LeaMao

Piłaś coś? :)

Twoja klawiatura piła!
Przełomowa rola, kiedy w filmie Jumper otworzyła drzwi i pierwszy raz rozdziawiła szczękę. Zawiało chłodem, poszło w przełyk i już się nie zamknęła. W Niemczech zrobiła by ogromną karierę. Oczywiście w branży, do której nie trzeba uczyć się długich dialogów (i tak najlepiej gra, kiedy nie gada).

ocenił(a) film na 3
sarimatian

tak, moja klawiatura przeholowała. jest już chora od wypisywania haseł z historii rozszerzonej.

tak, ta scena była niesamowicie pasjonująca. ten sposób rozdziawiania szczęki... nikt tak nie potrafi.

ocenił(a) film na 3
LeaMao

w "Azylu" będąc młodsza też głównie było ją widać z otwartą buzią.

LeaMao

Nie googlować! Do książek marsz!

Nawet jako Królewna Śnieżka nie mogła powstrzymać się przed otwarciem ust. Przez cały zwiastun szczena w ciągłym zdziwieniu. Widocznie ma jakąś wadę wrodzoną, chociaż słyszałem plotki, iż na jej ustach opiera się całe jej kariera, więc zawsze muszą być w gotowości.

ocenił(a) film na 3
sarimatian

nie, tylko nie nauka :( już nie mogę. nie dość, że mam w tym tygodniu próbne matury to jeszcze na koniec grudnia zapowiedzieli mi próbne z wos-u i historii rozszerzonej.

LeaMao

Ucz się! Historia rozszerzona jest o wiele lepsza niż Mapa Integralna i jej 5 elementów świadomości, nie mówiąc o memach i kwadraturze w wymiarze jednostkowym i w odniesieniu do kolektywu.
Jak to mawia Sheldon, historia to piękna nie-nauka. Niczego nie tworzysz, po prostu powtarzasz spisane wcześniej historie...

ocenił(a) film na 3
sarimatian

ech. dobra idę się uczyć bo mnie jeszcze nawet do matury nie dopuszczą.

LeaMao

To powodzenia. Na Scifi leci właśnie "Megarekin kontra krokozaurus"! Pozycja obowiązkowa.

sarimatian

A tak poza tym to wyluzujcie, odchodzicie od tematu.

agattaa

A kogo obchodzi temat dyskusji? Off-top pełną gębą (rozdziawioną).

ocenił(a) film na 3
sarimatian

Dyskutować na temat tematu to by można godzinami przecież, ale nie jesteśmy na tyle rozwinięci umysłowo, przynajmniej ja, nie zasługuję na to, żeby rozmawiać o Ryboustej :C

KitsuneChan

bez jaj, jesteście moimi bogami sarkazmu :D szczególnie ty, @sarimatian.
gdyby każdy tak się poświęcał dla ról w filmach jak Kryśka, to każdy aktor ociekałby zajebistością. zajść w ciążę dla roli Belki.. bezcenne. <3

ocenił(a) film na 3
cam19

Ciekawe czy skórę z twarzy usuwali jej chirurgicznie. A potem, żeby scena przemiany musiała wyjść realistycznie, musiała mieć przeszczep skóry... I blizny musiały się zagoić. Może w tym Summicie mają wehikuł czasu czy coś? W końcu blizny jakieś parę miesięcy.
Ale jak Stewart musi coś robić dla roli, to pełną (i otwartą) gębą przecież.

KitsuneChan

nie zapominaj o zmianie koloru oczu. ciekawa jestem jak to zrobili. albo zafarbowali albo w ogóle wymienili..

ocenił(a) film na 3
cam19

To już parę razy musiała mieć wymieniane w ciągu tych paru lat. Może to już protezy?

Oke, idę spać ;D Branoc!

KitsuneChan

na to nie wpadłam. x D ja też zaraz idę. :D

ocenił(a) film na 3
cam19

http://kobieta.wp.pl/kat,65524,title,Czy-bedzie-mozliwa-trwala-zmiana-koloru-ocz u,wid,13955493,wiadomosc.html?ticaid=1d6e1

pewnie mają swoją własną tajną metodę :)

sarimatian

Daj spokój, jak nie chcesz na temat Zmierzchu i całej Sagi pisać to zmień sobie miejsce do obrażania ludzi.

LeaMao

znam ten ból ;)

sarimatian

Niedawno dopiero miałem okazję zobaczyć to romansidło, bo siostrzenica mnie "zmusiła" :), ale dopiero po waszych textach zjarzyłem, że Ona faktycznie przez cały film grała z otwartą japą. W pozostałych częściach też tak ma? Przeciąg Jej się nie robi? :D

ocenił(a) film na 9
agattaa

Nie wiem czy ktoś to napisał bo nie chce mi się czytać tego wszystkiego ale scena gdy lezy na łóżku i rodzi to jest manekin. Kristen siedziała pod łóżkiem i tylko wystawiła głowę.