PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=496917}

Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 1

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1
2011
5,7 147 tys. ocen
5,7 10 1 146780
2,9 26 krytyków
Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 1
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 1

Zgodnie z fabułą książki scenariusz tego filmu może zawierać mocne scenki miłosne. Teraz można zadać sobie pytanie - reżyser zrobi film dla dzieci i automatycznie kompletną klapę czy też film dla dorosłych nasycony mocnym erotyzmem ? W obydwóch przypadkach film może mieć starty. Ciekawe co wybierze... :>

rapide

film ma być od 13 lat i mocne sceny miłosne mają być wycięte

puma

Czyli jeśli się tego pozbędą film będzie zjebany, ponieważ nie będą w stanie przedstawić tych wspaniałych emocji które stara się przekazać Meyer poprzez akty miłości. Już można mówić z góry, że to klapa. :<

rapide

Ej przecież w książce nie było żadnych ostrych scen miłosnych....bardziej kłopotliwe są sceny porodu, z powodu dużej ilości krwi, więc nie ma o czym mówić jeśli chodzi o sceny miłosne.....

angie1985

Konkretnego opisu nie było ale pewnego rodzaju przebłyski i scenki tak. Napewno w filmie od 13 lat się tego pozbędą włączając scenę porodową o której w sumie zapomniałem.

rapide

e tam...widząc po zdjęciach sceny z Eclipse, tej w łóżku kiedy Bella uwodzi Edwarda nie sądze żebyśmy mieli sie czegoś obawiać...:D Scena porodu to juz większy problem:)

angie1985

Jeśli nie chcą w kinie pokazywać takich dwuznacznych scen to niech przynajmniej na DVD je umieszcza. Zawsze to coś. Ja sobie nie wyobrażam przed świtem dla 13-latek, to będzie żałosne

puma

Właśnie że nie. MR (Melissa Rosenberg), która jest scenarzystką i w głównej mierze decyduje o tym, co pojawi się w filmie, a co nie wyznała w ostatnim wywiadzie, że zarówno sceny miłosne jak i scena porodu będzie, ale nie ma na przykład ochoty widzieć takich szczegółów jak Edward rozgryzający łożysko. Osobiście byłam za wersja R rated, ale skoro będzie jednak PG13, to szczerze mówiąc RM (Remember Me) też było w tej kategorii, a wcale nie ukrywali seksu, itp. ;)

eRenesmee

ja tam w książce nie doczytałam żadnych erotycznych scen. Żadnych konkretnych opisów, tylko raczej sceneria "po" (piórka, zniszczona rama łóżka). Kilka razy pojawia się słowo seks i to wszystko w tym temacie. Pokażą kilka ostrzejszych pocałunków na łóżku i wsio:D Bardziej ubolewam nad tym, że nie zobaczę Jacoba bez szortów xD