PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1144}
6,0 16 tys. ocen
6,0 10 1 16186
4,3 10 krytyków
Słodko gorzki
powrót do forum filmu Słodko gorzki

3/10

ocenił(a) film na 3

Najgorszy film W.Pasikowskiego!!! Na uwagę zasługuje tylko rola M.Dworczyka (Igor),oraz muzyka.

ocenił(a) film na 10
pablo75

Moim zdaniem najgorszy to Operacja Smum

sador1991

Moim również.

pablo75

Zgadzam się z pablo... obejrzałem wszystkie filmy p. Pasikowskiego i ten najmniej przypadł mi do gustu.
Marne 6/10, naciągnięte dla Lindy i Kondrata .

użytkownik usunięty
Patruell

Pasikowskiemu tylko ''Psy'' się udały, cała reszta to szajs. ''Reich'' zaś jest z tego szajsu najbardziej gówniany.

tak samo gówniany jak s-g

ocenił(a) film na 3
einhander

Zdecydowanie się zgadzam. Dawno nie widziałem tak kiepskiego filmu. Dialogi z życia klasy? Do jakiej Pan Pasikowski szkoły chodził? Mat atakujący Marlona w kiblu w stylu taniego kongijskiego kina akcji, Mat superhero, tajny agent - Sherlock. Jaja nie z tej ziemi.

ocenił(a) film na 10
ghorr888

W każdy film trzeba się wczuć, podejrzewam że nie podszedłeś do niego należycie poważnie, albo go nie ogarnąłeś (ja musiałem go obejrzeć kilkakrotnie by go obczaić). Spróbuj postawić się na miejscu tych postaci i pomyslec co im siedzi w głowach.
Pasikowski to wg mnie obok Kieślowskiego i Polańskiego najlepszy polski reżyser. Oglądałem i przeanalizowałem większość jego filmów.Jedynym, który mu sie widocznie nie udał jest wspomniana 'Operacja sammum'. W 'slodko-gorzkim' podoba mi się nastrój, który chłonąłem zmysłami; ciekawie nakreślone postaci, oświetlenie, oraz to, że reżyser śmiało umiescil w nim elementy swojego swiatopogladu.
Początkowo irytowała mnie muzyka Lipińskiego, ale gdy po raz 'enty' wrocilem do tego filmu, w końcu i ona mi się spodobała...

użytkownik usunięty
kubatogwiazda

Nic dodać nic ująć! tylko tą topke bym zmienił Kieślowski, Pasikowski ... i dopiero Polański ;)

ocenił(a) film na 8
kubatogwiazda

zgadzam się - ten film ma fajny klimat ..
może nie jest arcydziełem, ale zawsze z przyjemnością do niego wracam dla tego nasroju i muzyki właśnie :)

ocenił(a) film na 8
Tigercub

*nastroju oczywiście ;]