Ludzie czytam wasze wpisy i za głowę się chwytam. Kto o zdrowych zmysłach porównuje Sępa do Bonda? TO jak porównanie kosiarki do kostki masła... W mojej opinii sprawa wygląda bardzo prosto. W końcu od wielu wielu lat komuś w Polsce chciało się zrobić dobry film w którymś o coś chodzi i w którym nie ma po prostu tych dobrych i tych złych. Do tego dochodzi, jak na polskie realia, genialna muzyka, rewelacyjne zdjęcia i montaż, i gra aktorska na bardzo wysokim poziomie. Czepianie się jakiegoś motocykla podchodzi mi tu pod masochizm. W Bondzie którego nie wiem czemu ktoś porównywał do tego filmu nikomu nie przeszkadzały znikające samochody i latające skutery śnieżne a tutaj motocykl przeszkadza. Typowe... Ludzie ogarnijcie się... od niepamiętnych czasów w naszych kinach pojawiła się produkcja, która może coś zaproponować w przeciwieństwie do pseudo-kinematografi typu Listy do M i tego typu podobne śmieci.... Zapraszam wszystkich do kina bo warto. Sęp to film o czymś w przyjemnej oprawie !!! POLECAM !!!
http://www.filmweb.pl/user/fotoboberek fotoboberek .... od dziś (15 stycznia 2013) zarejestrowany na Filmwebie ... i z miejsca nagania do multikin.
"Polska mentalność" :)
Cytat z niego :
"Genialna muzyka, rewelacyjne zdjęcia i montaż, i gra aktorska na bardzo wysokim poziomie.
Zapraszam wszystkich do kina bo warto. Sęp to film o czymś w przyjemnej oprawie !!! POLECAM !!! "
Nie sądzę, żeby okres przynależności do konkretnego portalu miał wpływ na nasze postrzeganie kinematografii więc nie bardzo rozumiem zasadność Twojego wpisu... no chyba że chodzi o licytowanie się na zasadzie bo ja tam jestem od 3 lat i mam 4 gwiazdki... ale ja się w to nie bawię. Pozdrawiam
A ja się zgadzam w 100 %, właśnie wróciłem z kina i jestem bardzo zadowolony... Ciekawa fabuła, absolutnie zaskakujące zakończenie, świetna muzyka, rewelacyjna obsada (właściwie wszyscy bez wyjątku) i do tego film jest POLSKI. Wyszliśmy ze znajomymi bardzo, bardzo pozytywnie zaskoczeni - gorąco polecam :)