PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=796602}

Rytuał

The Ritual
2017
5,7 47 tys. ocen
5,7 10 1 47341
5,8 17 krytyków
Rytuał
powrót do forum filmu Rytuał

Nie taki zły na tle innych horrorów z ubiegłego roku. Spoko klimat i fajne zdjęcia lasu.
Mogli się bardziej postarać z końcówką ale mimo wszystko film daje rade chociaż wybitny nie jest.

ocenił(a) film na 6
parysg

jak od Netflix to tak średnio to wyszło bym powiedział ale obejrzeć można przy piwku.

ocenił(a) film na 7
Fishanator07

jeszcze nie ogladalem wlasnie zaraz odpalam ale musze sie przyczepic do zwrotu "jak od netflix to srednio wyszlo" - moim zdaniem to jest wlasnie niestety cecha charakterstyczna netflixa ze poza paroma perełkami wiekszosc ich produkcji to wlasnie średniaki - ładnie nakrecone, niezle zagrane ale nic poza tym ;)

ocenił(a) film na 4
miko1980

To nie jest produkcja Netflixa. Oni kupili jedynie prawa do dystrybucji w większości krajów.

ocenił(a) film na 6
miko1980

co kto lubi mi większość filmów, seriali od Netflixa się podoba.

ocenił(a) film na 6
parysg

Zgadzam się. Po tych wszystkich ostatnio oglądanych horrorach ten jakoś tak przyjemniej wszedł. Chciałbym żeby końcówka była mroczniejsza. Lekki film do piwka i na wieczorną nasiadówkę.

ocenił(a) film na 6
Antywsjo

Obejrzałbym chętnie jakiś dobry horror oparty na mitologii nordyckiej. Ze starszych filmów w czasach mojej młodości przypomina mi się Runestone z 1991r. Parę lat temu był Troll Hunters.

Antywsjo

W klimatach mitologii nordyckiej jest jeszcze "Thale", ale to raczej nie jest horror...

http://www.filmweb.pl/film/Thale-2012-643691

ocenił(a) film na 6
shinobi82

Widziałem.

ocenił(a) film na 5
parysg

Dokładnie tak, końcówla do wymiany i byłby poziom wyżej. Ale do piwka się na pewno nada :)

qa88sia

Do piwka to ja wolę "Nekromantika" ;-)