W 17 min 17 sek filmu pokazana jest toruńska Starówka. Farmer dzwoni ze swojego domu do Randoku. W następnej scenie Randoku wyrzuca telefon, ale nie jest to już Toruń. Nie wiem więc do czego była potrzebna ta kilkusekundowa wstawka.
Sprawdziłem to na 100%. Widok jest z drona od ulicy Podgórnej (blisko Bulwaru filadelfijskiego) w stronę ratusza ( charakterystyczną kwadratowa wieża). Przed nim jest katedra sw. Jana a za min Kościół Panny Marii. W oddali widać wieżowce Osiedla Młodych z wisząca na jednych z nich od ponad 20 lat reklamą Bella. Na początku na pierwszym planie są 3 kamienice z ulicy Mostowej (nr 4, 6 i 8). Widok od strony dziedzińca nie ul Mostowej.
Zamiast Podgórna chyba powinno być Podmurna ale faktycznie patrząc na Google Maps wygląda jak Toruń. Może to jakaś akcja promocyjna miasta?
Wczoraj oglądałem ten film i nielicho się zdziwiłem patrząc na tą scenę. Od razu odniosłem wrażenie, że to Toruń, ale wydawało mi się, że to jednak jakieś włoskie, bardzo podobne miasto. Fajnie, że to zweryfikowałeś, dzięki. Jednak oczy nie zawiodły ;)