PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10022822}

Rytuał śmierci

The Ritual Killer
2023
4,5 3,4 tys. ocen
4,5 10 1 3368
Rytuał śmierci
powrót do forum filmu Rytuał śmierci

W 17 min 17 sek filmu pokazana jest toruńska Starówka. Farmer dzwoni ze swojego domu do Randoku. W następnej scenie Randoku wyrzuca telefon, ale nie jest to już Toruń. Nie wiem więc do czego była potrzebna ta kilkusekundowa wstawka.
Sprawdziłem to na 100%. Widok jest z drona od ulicy Podgórnej (blisko Bulwaru filadelfijskiego) w stronę ratusza ( charakterystyczną kwadratowa wieża). Przed nim jest katedra sw. Jana a za min Kościół Panny Marii. W oddali widać wieżowce Osiedla Młodych z wisząca na jednych z nich od ponad 20 lat reklamą Bella. Na początku na pierwszym planie są 3 kamienice z ulicy Mostowej (nr 4, 6 i 8). Widok od strony dziedzińca nie ul Mostowej.

toma_filmweb

Zamiast Podgórna chyba powinno być Podmurna ale faktycznie patrząc na Google Maps wygląda jak Toruń. Może to jakaś akcja promocyjna miasta?

Ludwi

Masz rację. Podgórną pomyliłem z Pomurną

Ludwi

I za katedrą św. Janów jest kościół Ducha św. a nie NMP

toma_filmweb

To oznacza, że idzie po Was. Jakbym wyjechał na Daleki Wschód.

Mrok

Miało być "ja", Ja bym wyjechał na Daleki Wschód.

toma_filmweb

Toruń na 1000 %

ocenił(a) film na 4
toma_filmweb

Wczoraj oglądałem ten film i nielicho się zdziwiłem patrząc na tą scenę. Od razu odniosłem wrażenie, że to Toruń, ale wydawało mi się, że to jednak jakieś włoskie, bardzo podobne miasto. Fajnie, że to zweryfikowałeś, dzięki. Jednak oczy nie zawiodły ;)

toma_filmweb

Może w Toruniu kręcono pierwsze sceny filmu które działy się w Rzymie . Taniej było

toma_filmweb

I za Katedrą św. Janów widać kościół Ducha św. a nie NMP

ocenił(a) film na 6
toma_filmweb

Andrzej Sekuła brał udział w tworzeniu filmu

ocenił(a) film na 8
toma_filmweb

potwierdzam jako rodowita Torunianka

toma_filmweb

A na IMDb milczą o Toruniu, wymieniają takie lokalizacje:

Millsaps College, Jackson, Mississippi, USA
Rome, Italy
Jackson, Mississippi, USA
Madison, Mississippi, USA
N. Front Street, Rio Vista, California, USA (street scenes)
Rio Vista, California, USA  (archive footage)