Moje propozycje to:
Morticia - Helena Bonham Carter ( gra często u Burtona)
Gomez - Johnny Depp (jak wyżej)
Fester - hmmm, może Danny de Vito
Babcia - Betty White (nie wiadomo czy dożyje, bo teraz ma 88 lat!!)
Pugsley i Wednesday - jakieś młode gwiazdki albo ktoś w miarę nieznany
Lurch - tu nie mam pojęcia, ktoś wysoki i niezbyt urodziwy ;)
Co to za durne pytanie? Dla ludzi, którzy mówią po angielsku? I dla mnie, bo nie zamierzam oglądać z dubbingiem?
Johny jako Gomez - oczywiście! Helena również świetna na Morticię. Mroczne klimaty wyraźnie jej służą, wystarczy zobaczyć ją jako Bellatrix Lestrange.
moim zdanien ta dyskusja jest nie potrzebna bo i tak wstawią dubbing,ale Rickmana widziłabym jako Lurch
Depp, gdyby go ucharakteryzować, pasuje mi na ich lokaja (zapomniałem jak się nazywał).
Ja, jak usłyszę Morticia to od razu mi przychodzi na myśl Cher. Ona jest wprost idealna i miała zagrać w originalnej wersji Adamsów, tylko cos nie wyszło...
Ach te propozycję są świetne! Fajnie by było zobaczyć Helenę i Johnny'ego w tym filmie w tych rolach !!! I super by było jakby jeszcze Michelle Pfeiffer kogoś tu zagrała! Fajnie by było jakby ta trójka znów zagrała razem czekam na to! No i Eve Green też można by było gdzieś upchnąć choć może nie w tym akurat filmie.
Gdyby powstała kolejna fabularna wersja Rodziny Addamsów, to z pewnością Morticię zagrałaby jakaś wysoka(!) aktorka a nie rudy knyp - Helena jest cudowna, ale raczej jako dalsza krewna rodzinki, babcia albo czarny charakter (nieprzyjaciel rodziny)... co do reszty obsady nawet nie chce mi się gdybać... bo przecież można wziąć przysłowiowe bekstritbojs i przerobić ich na świ żywych trupów :) więc to bez znaczenia, 'kto pasuje urodą'... aktor gra i jest charakteryzowany.
Nie potrafię sobie wyobrazić kogoś innego w roli Morticii oprócz Anjelicy Huston ale jeśli miałabym wybierać...Chyba Jolie.Nie wiem czy ktoś pamięta jak byłam ubrana gdy odbierała oscara...Idealna Morticia.
Wednesday mogła by grać Chloe Grace Moretz! (Dla niekojarzących- Carolyn Stoddard z Mrocznych Cieni (reż. T.Burton), Hit Girl z Kick Ass'a, Abby z Let Me In) jest idealna do takich lekko nawiedzonych ról, już grała raz z J.Depp'em. Gdyby ją ucharakteryzować byłaby idealna! Jestem fanem Wednesday i uważam że ta aktorka by pasowała.
Ewentualnie Elle Fanning.
Zgadzam się co do Mortici i Gomeza. Choć uważam że Helena Bonham Carter nie jest najlepszą aktorką do roli Mortici, to raczej powinien być ktoś przeraźliwie chudy i wysoki.
Moje propozycje to:
Morticia - Eva Green
Gomez - Steve Buscemi
Fester - Johny Depp
Babcia - Helena Bonham Carter
Pugsley i Wednesday - ktoś nie znany
Lurch - Nieeeeewieeem
Wednesday - Maisie Williams, gra młodą Starkównę w Grze o Tron i jest fenomenalna, moim zdaniem jej wybór byłby strzałem w dziesiątkę.
Morticia - najchętniej (z przyzwyczajenia chyba) widziałabym w tej roli Helenę, ale tak naprawdę zupełnie nie pasuje. więc może Christina Ricci, albo Winona Ryder
Gomez - Johnny Depp pasuje idealnie (patrz: Ed Wood), ewentualnie Robert Downey Jr.
Fester - Timothy Spall
Babcia - już do tej roli prędzej Helena
Pugsley i Wednesday - jakieś młode, nieznane osóbki
Lurch - tutaj nie mam zupełnie pomysłu
"Moje propozycje to:
Morticia - Helena Bonham Carter ( gra często u Burtona) - zgadzam sie w 200%
Gomez - Johnny Depp (jak wyżej) - zgadzam sie w 200%
Fester - hmmm, może Danny de Vito - według mnie lepszy byłby christofer lloyd choc on już też jest deczko stary
Babcia - Betty White (nie wiadomo czy dożyje, bo teraz ma 88 lat!!) - Kathy Bates po dobrej charakteryzacji :P (wspaniała aktorka)
Pugsley i Wednesday - jakieś młode gwiazdki albo ktoś w miarę nieznany - Wednesday - Emma Wattson (zdolniacha z niej)
Lurch - tu nie mam pojęcia, ktoś wysoki i niezbyt urodziwy ;)" - nie mam zielonego pojęcia
Według mnie bardzo możliwe że Morticie zagra Helena i moim zdaniem będzie pasować, ale trudno będzie się odzwyczaić od starszej wersji postaci...
Nie ma co gdybać bo film będzie animacją poklatkową jak to u Burtona, nie będzie nawiązywać do serialu o Addamsach ani też do filmu o nich, lecz do orginalnego komiksu drukowanego na łamach New York Times.
film wręcz MUSI być animacją :) Burton klasyka napewno by nie chciał rimejkować aż tak drastycznie (tworząc normalny film z aktorami). Może to i lepiej :)
Gdyby to jednak był film:
Morticia - dobrze ucharakteryzowana Ryder
Gomez - Banderas/Bardem
Lurch - Brody'ego przerobić i będzie gut (ale wypowiedź Sanderusa mnie też położyła xD - Giertych w sumie też by niezły był)
Babunia - Carter
Fester - Spall bez wątpienia
Morticia - Uma Thurman
Gomez - Antonio Banderas
Lurch - Hugh Laurie
Babcia - Judi Dench
Fester - Anthony Hoppkins
Moge tylko zapytac, czy ktos zauwazyl wyzej w opisie, ze to bedzie animacja? A moze to jakas pomylka?
założyłem ten temat wieki temu, wtedy nie było wiadomo jeszcze czy to animacja czy film aktorski, a to że ludzie dalej typują to nic złego. W końcu aktorów podkładających często dobiera się z wyglądu do postaci i można sobie podyskutować.
Morticia - Krysten Ritter
Gomez - José Antonio Domínguez Banderas
Fester - Daniel Michael DeVito Jr.
Babcia - Mary Louise Streep
Lurch - Arnold Schwarzenegger, Andrzej Gołota ;-)
Morticia - Neve Campbell lub Winona Ryder
Gomez - Jean Reno
Fester - Michael Keaton
Babcia - Catherine O'Hara
Lurch - Carel Struycken
Tylko że ona już ma 17 lat. Wednesday powinna grać dziewczyna w wieku gimnazjalnym lub trochę mniej.
Gomez - Adrien Brody / Javier Bardem;
Morticia - Amanda Seyfried / Kate Beckinsale / Sigouney Wheaver / Tilda Swindon (byle nie Blanchett - a fuj)
Fester - Danny de Vito / John Leguizamo (wiem wiem niby się nie nadaje... ale zobaczcie na role klauna w Spawnie i powiedzcie że się nie nadaje :) )
Babcia - Helena Bohnam Carter
Pugsley - Spencer Breslin / Angus T. Jones
Wednesday - Dakota Fanning / Chloë Grace Moretz / Evanna Lynch / Maisie Williams / Bailee Madison
Lurch - Ron Perlman / John Malkovich
Green na Morticie. Helena juz niestety bardziej Babcia, i nie mowie tego złośliwie. Carol Kane miala 41 lat gdy grała tę role. Carter młódką nie jest a i figura nie ta. Jako Gomez absolutnie nie Depp. Mam dość jego odgrywanych na jedno kopyto pajacowatych ról u Burtona. To powinien być jakiś poważny aktor który zaskoczy tą rolą swoich fanów. Kilka lat temu idealną Wednesday byłaby aktorka z filmu ''Sierota'' której nazwiska nie zapamiętałem. Byle nie Chloe Moretz. Pugsleya pewnie wezmą z castingu. Biedak zawsze ginął gdzieś w cieniu siostry dla której zreszta zawsze pisano lepsze role. Fester NIE MAM POJECIA.
Gomes - Depp
Mortycja - Tilda Swinton
Fester - Waltz / Malkovich
Babcia - Helena
Pugsley,Wensday - jakieś dzieciaki mało znane,
Lurch - Ron Perllman
Kuzyn coś - DeVito
Z pierwszą osobą może i się zgodzę. Moim zdaniem Morticia powinna powinna być wysoka, szczupła i mieć piękne kości policzkowe *.* Czyli taka, jak Anjelica Huston. Co do Gomeza.. może i Johnny byłby dobry do tej roli, ale nie do końca jestem przekonana. Wendesday mam nadzieję, że zagra jakaś ''ładna'' dziewczyna. A mówiąc ''ładna'' mam na myśli kogoś szczupłego, bo w tej najnowszej wersji aktorka, która gra Wendesday nie jest odpowiednia do tej roli :)
Helena jest zbyt niska, zbyt pulchna. Zdecydowanie nie ten typ urody by zagrać Morticię. Wyszłoby jej to komicznie, z całym szacunkiem dla niej.
Morticia - Helena Bonham Carter
Gomez - Johnny Depp albo Antonio Banderas
Babcia - Meryl Streep
Lurch - Tim Curry
Fester - Danny Devito albo Timothy Spall
Pugsley - ktoś nieznany
Wednesday - jak powyżej