PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=248045}
7,1 74 tys. ocen
7,1 10 1 74240
6,0 22 krytyków
Rocky Balboa
powrót do forum filmu Rocky Balboa

a naperwno jeden z takowych....czasy rockiego minely w latach 70 tych genialna 1ka calkiem przyzwoita 2ka reszta to rocky contra coraz to bardziej upgrade'owane pokemony bardziej by pasowalo do Dragonball Z niz filmu fabularnego. Rocky Balboa to zalosna niby gleboka opowiastka ktora bardziej smieszy niz wzrusza bardziej usypia niz porywa bardziej cie wku?$% niz poucza......... Stallone idz w slady Arniego - zostan ty gubernatorem Alaski np. i nie pokazuj zalosnych zylakow na cyckach nigdy wiecej..

ocenił(a) film na 8
Trevor_Reznick_2

yyyy.... no to może ja zacytuje słowa jednego ucznia z mojej szkoly do swojego nauczyciela: "ssij pałke!" :D a tak od siebie to poprostu nie znasz sie na filamach:) pozdr

Trevor_Reznick_2

rozmo czy jak ci tam mas racje powinien rocky zostac trenerem bo uznano w badaniach ze ma uszkodzony mozg ale moim zdaniem powinien syn walczyc a nie rocky albo wogole nie nakrecac filmu tylko w tym filmie mi sie pdobalo jak sie bili na koncu daje 6/10

ocenił(a) film na 7
Trevor_Reznick_2

Jesteś śmieszny, naprawde. Zobaczymy jak Tobie stuknie 60 lat. Wtedy to dopiero będziesz miał żyły na cyckach...

ocenił(a) film na 9
Trevor_Reznick_2

najglupszy komentarz holocenu ;P

a tak na powaznie, to rozumiem, ze film mogl nie przypasc Tobie do gustu, ale to jeszcze nie powod, azeby "popisywac" sie quasimentorskim tonem coniektorych "krytykow" piszacych dla brukowych szmatlawcow, ktorych lektura zapewne sie karmisz.
nie zamierzam odbierac Tobie prawa do dzielenia sie z bliznimi swoimi odczuciami zwiazanymi z filmem, ale czy nie sadzisz, ze krytyke filmowa nalezaloby zostawic osobom, ktore maja o kinie pewne pojecie...?

Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 7
Trevor_Reznick_2

trevor twoj komentarz jest najgorszy w 21 wieku ... z którego zresztą wynika że masz sporą wiedzę na temat pokemonów i dragonballa ... i ciekawe jak będzie wyglądała twoja klata w wieku 60 lat cienki bolku

ocenił(a) film na 8
Trevor_Reznick_2

Ooo, aleś wymyślił... Może od razu najgorszy film w historii??? Ja po słabej "piątce", byłem tym filmem bardzo pozytywnie zaskoczony. Jasne, ze nie jest to arcydzieło, ale nie przesadzaj. Miłośnicy serii na pewno nie będą rozczarowani. Pozdro

ocenił(a) film na 9
Trevor_Reznick_2

Więc tak... Według mnie czasy Rocky'iego nadal żyją. Mam wielu przyjaciół, którzy tak jak ja bardzo fascynują się tym filmem. Ja osobiście przepradam za tym. Zresztą.... Spójrzmy prawdzie w oczy. Ile filmów które miały swoją kontynuację (i to dość sporą w przypadku tego) było tak dobrych? Napisałeś, że film usypia.. Hmm... No może Ciebie i uśpi. Walnij se kawke przed seansem albo i 10 żeby trzymało do końca filmu.
Ja jak film się skończył to z chłopakami zaczeliśmy trenować boks i nadal to robimy. A film nas nie uśpił.. Wręcz przeciwnie... Jeszcze bardziej nas pobudził. Te walki Rocky'iego były dosłownie super. Co do ostatniej części to nie jestem zawiedziony. Film bardzo mi się podobał. Zobacz sam. Rocky ma 50 lat.. To już nie ten sam fighter co kiedyś.. Nawet gdy przegrał swoją ostatnią walkę to zachował się jak bohater. W przeciwieństwie do innych potrafił pokazać że jest dumny z siebie i tego co osiągnął..

Spoko... Mam 17 lat i pomyślisz sobie pewnie.. "Eee tam.. gówniarz niewyrośnięty i tu mi sapał będzie" Potem pewnie jeszcze mółbyś coś dopisać do tego. Jednak wiem co piszę i znam swoje zdanie na temat filmu.

Wracając do filmu... Może nie jest ideałem, ale napewno nie jest zły. Dlatego daję mu 9/10 i to jest tylko i wyłącznie moja wola.

ocenił(a) film na 7
LionHeart

Ja się z Tobą zgadzam i uważam, że temat stworzony bardziej ku prowokacji niż dyskusji, ale cóż poradzić ?!
Ja po dość słabej części piątej jestem zachwycony częścią szóstą bo SLY nie postawił [aż tak bardzo] na efekciarstwo.
W ogóle ktoś wcześniej prześmiewał scenę gdy Sly płakał.
Ej bez kitu, jak byłem w kinie, to scena, która mną poruszyła, to własnie w chwili gdy były potem pokazane wspomnienia z Adrian koleś, który siedział, koło mnie [miał na oko z 40 lat] zaczął płakać [!!!].
Dlatego widzisz, to, że połowa sali uroniła kilka łez, nie jest nienormalne.
Nienormalne jest to, że założyciel tematu się z tego śmiał, ale [jak już wcześniej wspomniałem] cóż poradzić ?!
SLY w wywiadach mówił, że ten film to głównie ukłon w stronę fanów i myślę, że jako taki spełnia swoje zadanie w 100 %.
Zresztą każdy [no może poza pierwszym] ROCKY był "zjeżdżany" przez krytyków z góry na dół, a ten zaraz po pierwszym rzecz jasna, został entuzjastycznie przez nich przyjęty.
Wg. mnie ROCKY BALBOA trzyma poziom, ale nie chciałbym kolejnego filmu w, którym SLY się biję.
Wolałbym coś w stylu, że Rocko umiera i przez głowę przelatują mu różne wspomnienia.
Ale to tylko moje życzenia, pozatym nie w tym temacie.
Tyle

ocenił(a) film na 9
Trevor_Reznick_2

P.S. Co do "żylaków na cyckach"

Wiesz co Ci powiem?? Te żylaki to mięśnie które teraz zrobiły by z wielu ludzi placki na kolację. W wieku 50 lat chciałbym tak wyglądać jak Stallone. Ciekawe czy ty byś utrzymał taką formę w takim wieku. Ale dobra. Nie mam zamiaru nikogo obrażać.

Pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 7
LionHeart

Heh. Żylaki na cyckach. Powiedz mu to wprost to następny raz do kina bedom cie pchali na wózku jak dobrze pujdzie.

LionHeart nie chce sie czepiać. Mi sie film podobał. Naciągłem mu nawet na 8/10 dla zakonczenia sagi. ale żeby mu dawać 9/10 to przesada. Widze, że mało filmów w życiu widziałeś. Zobacz sobie te naprawde wspaniałe i potem oceniaj.

ocenił(a) film na 7
ksg666

Wiesz ja do LionHeart nie mam nic, dał filmowi 9/ 10 bo poprostu mu się podobał. Ja np. ROCKY BALBOA dałem 7/10 i też ktoś może stwierdzić,że to z kolei za nisko.
Ale każdy ocenia jak chce, i to jest ok.
Jakie proponujesz filmy [te "naprawdę wspaniałe"] ??

ocenił(a) film na 10
michaki999

Rocky to KLASYK

Trevor_Reznick_2

majgorszy to jest twój straszy :pp a film bardzo dobry i tak jak mói poprzednik to KLASYK , wiec ty durniu sie nie udzielaj

Trevor_Reznick_2

trzeba byĆ naprawde przeoranym zęby daĆ genialnem filmowi jakim jest GLADIATOR 1 , takie poczwary jak ty powinno sie topiĆ

sly1111

Podpisuje sie pod wszystkimi pozytywami odnośnie filmu.
Co do usypiania - oglądałem go od 2:30 do 4:00 fakt ze po kawie ale to środek nocy i ani razu mi nie poleciało oko. Fajnie pomyślany filmek który ucina jakie kolwiek sugestie na temat kontynuacji serii.Ten odchodzący cień na końcu triumfalne zejście z ringu bez względu na wynik, i to że schodzi z ringu o własnych siłach i bardzo żwawo tez ma jakaś symbolikę (zawsze ledwo stał na nogach)Stallone wydaje mi sie ze trochę mówił o sobie. Rocky to jego życie więc podszedł do tego bardzo osobiście. I trafił! dzięki starym migawkom zaleciało klimatem z 1.
Mozę pojadę za bardzo ale załóżmy że ktoś inny kręci film o gościu po 50 który przechodzi takie perypetie. Wydaje mi sie że to dobry temat i mógł by nawet być wysoko. A ze jest to Rocky to każdy jedzie dla zasady. A dla mnie to dobry filmik.
Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 9
Trevor_Reznick_2

na podstawie opinii trevora, wysuwam następujące wnioski: 1. trevor nie jest romantyczny 2.trevor nie jest uczuciowy 3.trevor to jakowyś młodzik sfrustrowany 4.trevor nie jest sportowcem 5.trevor nie jest typem człowieka, który ceni poświęcenie 6.trevor nie oddałby ostatniej kromki chleba przyjacielowi 7.trevor...na Swaroga, ty masz aby przyjaciół, trevor???

ocenił(a) film na 10
hussair

zgadzam sie z poprzednikiem