..jestem Ciekaw czy w kontynuacji zostanie wyjaśnione jak potoczyły się losy Stelli;p i Uriego. Archy uchylił rąbka tajemnicy na końcu ale to niewiele
tak Uri to rusek od reki i nogi(koncowka filmu) a o losie Stelli zadecydowal victor:)
Ja tam myśle że akcja dwójki nie będzie bazowała na jedynce jeno będzie kilka niewielkich retrospekcji:) no i mam nadzieje że się wkrótce ukaże^^
będzie, pisało tak na samej końcówce
Ja to w kontynuacji chciałabym zobaczyć retrospekcje z pobytu Archy'ego w więzieniu :)
Albo coś o tym dziwnym Pedro... :D
chyba jednak nie będzie dwójki, czytałam gdzieś, że chodzi o kasę (Rocknrolla podobno nie zarobiła zbyt wiele)
poza tym losy Uri'ego i Stelli po zakończeniu są jak dla mnie jasne.. Stella nie żyje, Uri nie ma ręki i nogi :)
Ano tak się składa że wcale nie koniecznie z tą ręką i nogą. Ponieważ "cost an arm and a leg" to angielski idiom znaczący po prostu że coś kosztowało kogoś bardzo dużo lub jest strasznie drogie. Tak więc mimo że Archie powiedział to z przekąsem co mogło świadczyć że rozumiał to dosłownie wcale nie znaczy że rusek w drugiej części nie będzie cały albo po prostu został zabity.
no tak tak, tylko Archie powiedział, że to właśnie Uriego (który był już właścicielem obrazu) kosztował on "an arm and a leg".. więc różnie to interpretować można. jak dla mnie pewnym jest, że Uri zdrowiem najlepszym już się nie cieszy :D
Adziek96: Po pierwsze było napisane, a po drugie, to wcale nie znaczy, że koniecznie musi być kolejna część. Fakt faktem, miło by było, ale cóż, nie będzie pierwszy ani ostatni film, gdzie przydała by się kontynuacja, której się nigdy nie doczekamy...
W tym samym artykule jest również wyjaśnione, że: "Większe zastrzeżenia mogą budzić sformułowania typu „Co pisze w gazecie?” lub „W gazecie pisało, że...” Można je spotkać w potocznej polszczyźnie mówionej. W starannych wypowiedziach mówmy raczej: „Co jest napisane w gazecie?” lub „W gazecie jest napisane, że...". O takie bezosobowe zwroty chodziło. Uważane są za niepoprawne stylistycznie.
też mam nadzieję że bd kolejna część. uwielbiam muzę z tego filmu i Toby'ego <3 :D
jak dla mnie idzie o to że interesy z Lennym kosztowały Uriego dwa razy po 7 mln funtów (czy też Euro) podczas gdy interesu nie zrobił ostatecznie - odzyskał obraz i policzył się ze stelą ale nie odzyskał już forsy którą zainwestował, a nie dostał pozwolenia na budowę.