PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=95743}

Resident Evil 2: Apokalipsa

Resident Evil: Apocalypse
2004
6,7 84 tys. ocen
6,7 10 1 83657
4,2 20 krytyków
Resident Evil 2: Apokalipsa
powrót do forum filmu Resident Evil 2: Apokalipsa

Nemesis!!

ocenił(a) film na 8

AGRRRR!!! Ten kto tak zepsuł najstraszniejszą i najlepszą postać z gry (Nemesis wymiatał), powinien zostać wrzucony do Racoon City bez żadnej broni!!! Jak można było tak zepsuć Nemesisa?!

ocenił(a) film na 10
Ardhiel

Sama jesteś zepsuta, Nemesis było zrobiony dokładnie tak jak w grze dziewczynko.

ocenił(a) film na 8
freitag20

PO PIERWSZE: Nie jestem dziewczynką ślepa inteligentko. Po drugie: grałaś w gre? Sądzać po Twojej (chodź duże litery na początku świadczą o szacunku, zaś do ciebie takiego nie mam, za twoją "mądrą" wypowiedź, pełną argumentów...) wypowiedzi, nie grałaś ;p Czy nemesis w grze poruszał się jak robot i strzelał z karabinu (owszem miał wyrzutnię rakiet, ale nie miał miniguna...). W grze on biegał, zabijał brutalnie, a nie strzelał jak debil... A po ostatnie: NIE BYŁ KONTROLOWANY W CAŁKOWITYM STOPNIU PRZEZ UMBRELLE... Ach...

ocenił(a) film na 3
Ardhiel

Popieram, filmowemu Nemezisowi totalnie brakuje dzikości, brutalności, żądzy zabijania, jakimi epatował ten z gry. To wszystko sprawiało, że serce podczas grania biło szybciej za każdym razem, kiedy się trafiało na Nemezisa.

Ardhiel

Nie zapominaj że tak jak w grze, tak i w filmie Nemesis został wysłąny po to, aby zabić żyjących członków S.T.A.R.S.
Ale rzeczywiście był drętwy i w walce z Alice nie dał rady. Również oczekiwałem lepszego Nemesisa, ale i tak nie wyszedł źle