PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=598799}

Resident Evil: Potępienie

Biohazard: Damnation
2012
6,7 7,0 tys. ocen
6,7 10 1 6994
5,0 2 krytyków
Resident Evil: Potępienie
powrót do forum filmu Resident Evil: Potępienie

Ada Wong

ocenił(a) film na 10

Według mnie to Ada Wong wyszła w RE:Damnation najlepiej, szkoda, że tak mało jej pokazali i jak zwykle zaje.biście potrafi skopać tyłki hehe ; ) i ten jej profesjonalizm ; )
jak dla mnie to lepsza od Leona ; p ; ))

ocenił(a) film na 10
ziomusssss

No jak to ktoś napisał kobieta z klasą xD Bardzo ją lubię i Leona też xD.

ocenił(a) film na 10
ziomxd

Noom, niezła z nich para będzie ; ))

ocenił(a) film na 10
ziomusssss

Według mnie najlepsza para w Re ;) lepsza nawet od Chris i Jill ;)).

ocenił(a) film na 10
ziomxd

nie gram w gry RE, ale tak po za tym Jill i Chris wgl do siebie nie pasują, Jill ma być sama i tyle! ; ))

ocenił(a) film na 10
ziomusssss

Według mnie to najładniejsza i najlepsza para w Residentach, lepsza nawet od Chris I Jill ;)).
Leon and Ada Love <3 :).

Sorry, że drugi raz to samo prawie napisałem, ale edytować odpowiedzi nie można i postanowiłem jeszcze raz napisać i lekko zmienić odpowiedz ;).

ocenił(a) film na 10
ziomusssss

Ona każdemu facetowi kopie tyłki haha ;) Twarda sztuka z niej ;).

ocenił(a) film na 10
ziomxd

Podoba mi się w niej ten profesjonalizm ; ) Jak to powiedział Leon w RE:Retribution "ona zawsze ma plan" ; ))
Jest nieprzewidywalna i wyjątkowa ; ) ale ma swoje słabość i nie widać tak, że się kocha w Leonie, widać to w RE:Damnation, jak ratuje Leonowi życie, robiąc coś w komputerku i otwierając tą windę ; ) i te cytat "wisisz mi przysługę" równie dobrze mogłaby go zostawić i by zginęł, aa zresztą to często on go ratuje hiehie, zobaczymy może w kolejnej części to ona będzie w tarapatach (chociaż w to nie wierzę ; p ) to Leon ją uratuje ; )

ocenił(a) film na 10
ziomusssss

Udowodnię ci, że oni stworzeni są dla siebie :). Pare cytatów z jednej stronki ściągne tzw komentarzy z cytuje je ;p.

"Można być pewnym tylko tej chemii między Leośkiem i Adą. Twórcy nawet gdzieś wspominali, że od początku tak ich stworzyli. No i dobrze. Jeden patologiczny związek wystarczy."

"Zbyt długa przyjaźń między kobietą a mężczyzną zabija każde ewentualne mocniejsze uczucie, a wdać między nimi do tego doszło. Leon i Ada to już inna para kaloszy. Od samego początku Leon był nią zauroczony („Ada wait”!), pozwolił się zranić po to żeby ją ratować. Zaimponował jej tym i widać było że lubi jego towarzystwo, dlatego z tej mąki może być chleb."

"Pan Kobayashi to na pewno duuuuużo wie i na pewno wiele rzeczy może wyjawić, jak się programowaniem zajmuje i większy wkład włożył w Dino Crisis 2. Więc przepraszam, ale ja to bym w słowa tego pana nie wierzyła. Co więcej, wydaje mi się, że teksty w stylu, że Capcom się skupił na Leonie i Adzie to może sobie wsadzić wiadomo gdzie, ponieważ nie od dzisiaj wiadomo, że Leo sika w majtki ze szczęścia na widok Ady. I nawet posypały się słodsze słówka między nimi. O ile mnie pamięć nie myli, to nawet i pocałunki. Wydaje mi się również, że pan Kobayashi zwrócił uwagę graczy na Leona i Adę z tego względu, że Jill i Chris wystąpili razem (w pewnym sensie) w dwóch następujących po sobie grach (fabularnie: Revelations i RE5). Może chciał by LeoxAda zaznali trochę więcej miłości od fanów. Ja tam ich osobiście nie lubię i po wszystkim, co Capcom w swoich grach pokazał, będę straszliwie zawiedziona jeśli relacja między protagonistami serii pozostanie na stopie platonicznej jedynie."

I jeszcze jedno tylko na inny temacik:P
Jesteście bandą debili. Pod wieloma względami JEST TO ZNAKOMITA WIADOMOŚĆ.
Po pierwsze gra dzięki takiemu zabiegowi skupili by większą uwagę na relacjach (jak LAST OF US) zamiast na strzelaniu.
Po drugie gry muszą dojrzewać w przeciwieństwie do głupich graczy i pokazywać coś więcej niż hordy potworów do wybicia.
Po trzecie takie romansowanie może wywołać falę rożnego rodzaju ciekawych humorystycznych i bardziej emocjonalnych sytuacji.
Także gimbusy puknijcie się w pusty baniak.

Więc jest na to dowód, żę oni już od początku tak Leona i Adę stworzyli ;)
Jakbyś zagrał w re 2 albo re darkside chronicles to tam byś zobaczył jak Leon się całuje z Adą ;).

ocenił(a) film na 10
ziomxd

heh wiem, wiem, co nie co się widziało na youtube ; ))

ocenił(a) film na 10
ziomusssss

No oczywiście było jeszcze w re darkside jak Leon Adę ciałem zasłonił, żeby ona pociskiem nie oberwała, poświęcił się :)

O jeszcze z wikipedii re pl jest napisane zacytuje:
Podczas gry Ada wiele razy ratuje Leona Scotta Kennedy'ego z opresji. Z czasem zakochują się w sobie.

No i z jednej stronki jeszcze jest cytuje Re damnation:
Głównym bohaterem ponownie jest Leon Kennedy, na okładce i w obsadzie widnieje również Ada Wong, którą – jak wiedzą fani serii – z Kennedym łączą pewne zażyłości.

Nie wiem niektórzy piszą, że zakochani są w sobie inni inaczej uważają, że nie są, może być tak, że on się w niej kocha, a ona nie,
smutne trochę. Ale napewno może kiedyś twórcy zrobią w grze/filmie jak Leon z Adą wyznają sobie uczucia.

I jak ktoś napisał, że nawet posypały się słodsze słówka między nimi. I o ile mnie pamięć nie myli to nawet i pocałunki, czyli coś w tym kierunku idzie ;).

ocenił(a) film na 10
ziomxd

On ją kocha a ona kocha jego, przecież gdyby tak nie było to dawno Leon by zginął. Ile razy go ratowała...dlaczego?? bo wiadomo, że coś do niego czuje ; )

ocenił(a) film na 10
ziomusssss

Na wikipedi Re 4 gry jest napisane:
- Kilka razy ratuje głównemu bohaterowi życie, ale jednocześnie daje znać, że nie stoi po jego stronie.
- Bez jej wsparcia Leon nigdy nie poradziłby sobie ze wszystkimi przeciwnościami.
- Podczas gry Ada wiele razy ratuje Leona Scotta Kennedy'ego z opresji.

Ratuje mu życie, z opresji i z tym, że bez jej wsparcia by sobie ze wszystkimi sprzeciwnościami nie dał rady.

ocenił(a) film na 10
ziomxd

A pisałeś, że w re damnation ona nic do nie czuje czy coś, chyba mi się wydawało ;).

ocenił(a) film na 10
ziomxd

Poprawie. Pisałeś, że ona do niego nic nie czuje czy coś mi się wydawało ;p.

ocenił(a) film na 10
ziomxd

Nie...w RE:Damnation chodzi o to, że wydaję się tylko, że Ada nic do Leona nie czuje, a dobrze widać, przecież gdyby nic do niego nie czuła to by go dawno zabiła i tyle. A tak po za tym to pamiętasz ten cytacik: "Kiedy dokończymy to co zaczeliśmy tamtej nocy?" i właśnie nie wiem dokładnie o co jej chodziło hehe

ocenił(a) film na 10
ziomusssss

No właśnie ja też nie wiem o co chodzi jej z tym "Kiedy dokończymy to co zaczęliśmy ostatniej nocy"? Chyba chodzi o to jak się całowali tak mi się wydaje hehe ;).

ocenił(a) film na 10
ziomxd

Nie wiem, nie wiem możliwe, że może czegoś tam nie dokończyli hehe ; )

ocenił(a) film na 10
ziomusssss

Oni już tak zostali stworzeni dla siebie ;).

ocenił(a) film na 10
ziomusssss

No i jeszcze ci powiem, że widziałem sporo obrazków narysowanych jak Leon się kocha z Adą, albo jak się całują albo jak się przytulają do siebie ;). Czyli jednak można uznać, że coś ich łączy, ludzie mają niezłą wyobrażnię do rysowania takich rysunków ;)
I dobrze właśnie, bardzo dobrze. jest na co popatrzeć na to jak Leon z Adą się całują. przytulają i kochają się razem ze sobą ;).
Niech jak najwięcej będzie takich rysunków brawa dla tych to co rysują ;). Widać, że mają wyobrażnię i ją bardzo dobrze wykorzystują ;) Chwała wam za te rysunki Ady i Leona!!! To jest takie słodkie na tych rysunkach jak oni są razem ze sobą ;), jak się kochają, całują i przytulają. To jest po prostu tak słodkie, że nie dałbym rady opisać tego własnymi słowa ;).

ocenił(a) film na 10
ziomusssss

Ciekawe czy all przeczytałeś to co napisałem teraz :). Ja cię nie zmuszam, nie musisz czytać, ale jak chcesz to czytaj :). Miłego czytania :D.

ocenił(a) film na 10
ziomxd

heh spoko, spoko wszystko czytam ; )

ocenił(a) film na 10
ziomusssss

No ja powiem, ze czekam do środy za damnation bo w empiku będzie już to sobie kupie za 80zl, akurat wypłatę będę miał 10 pazdziernika, więc wydam na to ;) A byś mógł opisać film czy dobry był, tak żebym lepiej się czuł przed obejrzeniem go ;).

ocenił(a) film na 10
ziomxd

A to nie oglądałeś?? Film mmmm...zajebisty ; ))
Jak zwykle zresztą to do Residentów nie mam żadnych zastrzeżeń ; )
Ale szkoda, że Ady nie ma tam dużo, jest za to pełno Leona. Zombie takie sobie...bo jak to w tych nowych Residentach to już za bardzo nie zjadają ludzi hehe ; p ; )))

ocenił(a) film na 10
ziomusssss

A bo ja wole sobie na 50 calowym telewizorze obejrzeć i na blu ray :) i czekam właśnie cierpliwie. Czekam właśnie do środy bo w tym dniu ma być w empiku Damnation mają mi esa wyśłać jak film dojdzie ;) jak sms dojdzie, że film doszedł to biorę kierunek tylko na empik i nic mnie innego nie interesuje tylko kierunek na empik po zajebisty film ;), dla mnie ten film jest najważniejszy w roku ;) i bardzo go pragnę więc jak zobacze, że sms doszedł na komie, że film już jest to będę chyba najszczęśliwszym człowiekiem na świecie z tego powodu, że to dla mnie jest jak napisałem najważniejszy film w roku i do tego Resident Evil ;).Po prostu szczenia mi opadnie jak sms dotrze do mnie, że film dotarł po prostu umrę z radości ;P. Nic tylko czekać do środy i czekać za esem pozostało ;).
Ale powiem ci gdyby Leon nie pomógł adzie to by zginęła a gdyby ada leonowi nie pomogła to on by zginął można też tak powiedzieć, że jak leon by adzie nie pomagał to by zginęła a jak ada by mu nie pomagała to on by zginął.

ocenił(a) film na 10
ziomxd

hehe no fakt, ajjjajaj pasują do siebie ; ))

ocenił(a) film na 10
ziomusssss

Powiem ci, szkoda trochę, że Ady dość mało szkoda naprawdę szkoda trochę, ale najważniejsze, że Leona było bardzo dużo.

ocenił(a) film na 10
ziomxd

Ady dość mało było*

ocenił(a) film na 10
ziomxd

nom ; / szkoda, powinni jej postac bardziej rozwinąc.

ocenił(a) film na 10
ziomusssss

Ale, najważniejsze, że Leona dużo było ;p.

ocenił(a) film na 10
ziomxd

tego Leona to aż za dużo, on jest wszędzie, prawie w każdej części gry, we wszystkich animowanych i jeszcze wje.bali go do RE:Retrybucji, a Ady najmniej ; / ; p

ocenił(a) film na 10
ziomusssss

Mogliby Ady więcej dać xD

ocenił(a) film na 10
ziomxd

Nom mogliby ; ) i Claire tez brakuje, w pierwszej animacji była, a w Damnation jej nie dali ; / tez szkoda.

ocenił(a) film na 10
ziomusssss

Nie dali jej bo Damnation jest robiony pod szóstą część gry a w szóstej części gry nie ma claire, a po za tym nie ma tam miejsca na nią. Może w kolejnej animacji zrobią, że będzie Claire, może też Jill będzie w następnej animacji ;) Najbardziej to ja wolałbym, żeby Ada była, bo najbardziej ją z kobiecych postaci lubię z Residentów i mi się akurat ona najbardziej podoba (chodzi o wygląd ;p) ;). Według mnie Ada jest najseksowniejszą z kobiecych postaci z serii Resident Evil ;)

Ps. tylko nie mów zaraz, że podobają mi się fikcyjne i, że, że jestem w nich zakochany, a prawdziwe nie i, że w prawdziwych nie jestem zakochany, owszem lepsze są prawdziwe i się można w nich zakochać, ale fikcyjne też mają prawo mi się podobać, no zakochać się w nich nie można bo to są fikcyjne, czyli te, które nie istnieją w świecie rzeczywistym, ale mają prawo mi się podobać, bo w końcu Ada jest przedstawicielką płci pięknej, czyli kobiet, bo w końcu Ada jest przedstawiona jako postać kobiety, czyli przedstawicielki płci pięknej jak napisałem, jeszcze raz się powtórzę, Ada jest przedstawiona jako kobieta, czyli jak mówiłem płeć piękna, Ada jest po prostu przedstawiona pod postacią kobiety ( i koniec tego powtarzania lol ;), trochę jest tych wersji bo napisałem aż 4, dobra, a zresztą nieważne ;) ) i mi się ma prawo podobać, to po cholerę japończycy robią ładne i seksowne kobiety w re filmach animowanych:
to czemu np w Damnation zrobili tak, że Ada ma odsłonięte nogi, bo jest w krótkiej spódniczce i dlaczego póżniej w filmie jak jest w garniturze Ada i walczy z panią prezydent, to ją traktuje nożem (Adę) i widać po chwili jak Ada ma kawałek odciętego garnituru i widać jej tam odsłonięte piersi ;) no i po co oni np skierowali kamerę na tyłek Ady jak wchodzi ona do pokoju prezydenckiego no po co, łatwo się domyśleć, nie jestem zboczeńcem, tylko daje przykład, dlaczego tak robią, a robią bo chcą podniecić i przyciągnąć więcej młodzieży do ekranu, spoko ja reaguje zdrowo na kobiety ;). Gorzej jakby nie robili to wtedy nie byłoby na co popatrzeć :P.

ocenił(a) film na 10
ziomxd

Chodzi o wygląd czyli np z twarzy itp ;p zapomniałem dopisać xD

ocenił(a) film na 10
ziomxd

hahaha no żeś się rozpisał ; p Ada też jest spoko, troszkę lepsza jest Jill, i tez szkoda ze jej nie było w Damnation, ale pięknie się pojawiła za to w Retrybucji, w tych blond włosach i w tym wdzianku hiehie pięknie ; ) Ooo i jeśli mogę tak napomknąc z Retrybucji o Jill ; p Według mnie lepsza ona była z tym P30 niż później jak go już nie miała, jak była kontrolowana to wydawała się taka stanowcza, agresywna, wgl extra ; )

ocenił(a) film na 10
ziomusssss

Ja tam bardziej Adę wolę od Jill, ale gusty i guściki są ;), w Damnation Jill nie mogło być bo w 6 cz re nie ma jej więc jak ;p, mnie właściwie w Retrybucji to właśnie Ada najbardziej interesowała, nie Jill ;), gdyby Ady nie było w Retrybucji to chyba bym na ten film nie poszedł xD, ale była i poszedłem, wielki plus dla reżysera ;).

ocenił(a) film na 10
ziomxd

Ada bardzo pasuje do całej ich grupki, ale i tak najważniejsza jest Alice i tak ma byc! ; ))

ocenił(a) film na 10
ziomusssss

No Alice to przede wszystkim najważniejsza w RE ;), zgadzam się z tobą ;), że Alice jest najważniejsza ;).

ocenił(a) film na 10
ziomxd

Alice to taka przywódczyni tej ich całej grupki. Jill powróciła, dołączył Leon, Ada, dojdą w kolejnej części zapewne Claire, Chris i K-Mart. Ale bardzo mi brakuje Rain Ocampo.. : (

ocenił(a) film na 10
ziomusssss

Nom szkoda, że Rain nie ma :(.

ocenił(a) film na 10
ziomusssss

A no właśnie, czemu bardziej Jill od Ady wolisz. No ja Adę bardziej wole przede wszystkim - bardziej sexy, dla mnie ładniejsza od Jill ;o (ma prawo mi się bardziej podobać ;p Ada od Jill), Ada jest taka tajemnicza, lubię takie, w sexy wdzianku chodzi - w czerwonej sukience (widać jej nogi mmm Sexy ;) ), mmm jeszcze to mój ulubiony kolor, a w zasadzie kolor, który mi się najbardziej podoba, Ada jest brunetką, a najbardziej mi się brunetki podobają ;), no i ogólnie, z twarzy dla mnie ładniejsza od Jill i koniec ;).

ocenił(a) film na 10
ziomxd

Nie mam nic do Ady ale jakoś wolę Jill.
Bardziej fajna jest w tych blond włosach i w tym wdzianku, wyżej masz napisane, co myślę o Valentine ; ) ; p

ocenił(a) film na 10
ziomusssss

Nie no ja lubię też Jill, ale bardziej Adę wolę, ty też lubisz Adę, ale bardziej wolisz Jill ;), proste ;) ;p i obydwaj się z tym zgadzamy ;) ;p.

ocenił(a) film na 10
ziomusssss

Co już się stało, że mi nie odpowiedziałeś na moje dwa pytania :D, nic nie mam przeciwko, nie musisz odpowiadać, ale jak chcesz to odpowiedz w najbliższym czasie :P.
Ja nikogo nie zmuszam :).