PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=9136}

Requiem dla snu

Requiem for a Dream
2000
7,8 684 tys. ocen
7,8 10 1 683993
7,6 75 krytyków
Requiem dla snu
powrót do forum filmu Requiem dla snu

Czy wy też mieliście takie dziwne uczucie, że kiedy po raz pierwszy pojawił się motyw przewodni
filmu to od razu chcieliście powiedzieć "O nie nawet tym filmie pojawia się ta w******ca nuta!"?
Oczywiście ten otwór pierwszy raz pojawił się w RfaD, mimo to przez to że nie mal że wszędzie
ludzie go wykorzystują (np TVN w programie Mam Talent) to nie koniecznie możemy go kojarzyć w
wersji oryginalnej. Ale czasem nawet najlepszy utwór, jak się słyszy milion razy potrafi irytować.

ocenił(a) film na 9
szmyrgiel

Ja akurat ten motyw kojarzę tylko i wyłącznie z Requiem for a dream bo wlaśnie tam po raz pierwszy się z nim zetknęłam, więc mam na odwrót-kiedy słyszę tę muzykę wykorzystywaną w innym kontekście to mnie szlag trafia, że taki świetny i unikatowy motyw jest tak bezsensownie nadużywany.

KikaTronada

Ja niestety film obejrzałem dopiero niedawno, wcześniej nie miałem zielonego pojęcia skąd pochodzi ten utwór. Ten utwór jest dobry, ale media zniszczyły jego wizerunek i teraz kojarzy mi się z marną komercją, tanimi filmami na youtubie (tam też wielu ludzi wykorzystuje ten motyw) i ogólnie z tandetą.

ocenił(a) film na 8
szmyrgiel

Przyznaję rację. Może zaleci to trochę hipsterstwem, ale przyjemniej by się słuchało, gdyby był mnie popularny.