Kiedy bohaterowie wychodzą przez tunel z kremla wysadzając go za sobą w następnej scenie Hopkins częstuje ich wódką
Sobieski. Czyżby Willisowi tak zasmakowała, że polecił ją aby była wykorzystana w filmie? Co myślicie?
kiedyś reklamował tą wódkę i jak się nie mylę, to jest też współudziałowcem, czy coś w tym stylu
Dokładnie, Willis wykupił udział w firmie Sobieski ; ) a w markecie faktycznie była reklama Polskich kiełbas x D
Bo Bruce jest współwłaścielem (poniekąd) tej marki, która pikując w dół na giełdzie wydarła mu sporo kasy z kieszeni więc robi chłop co może...
"Bo Bruce jest współwłaścielem (poniekąd) tej marki"
No tak, bo jak sobie kupisz na giełdzie 2 akcje Apple'a, to tez bedziesz jego współwłaścicielem (poniekąd). Gratulacje... Jest róznica miedzy byciem wspólwłascicielem, a udziałowcem, to po pierwsze. A po drugie, to wygooglaj sobie przy okazji roznice między pojeciami "marka" a "firma/spółka". Marki nie wchodza na giełde, firmy tak.
Hmmm... marka to Wódka Sobieski a firma to Belvedere, a pan Bruce jest właścicielem kilkudziesięcioprocentowego pakietu a nie kilku akcji :) marki "Sobieski"
Bruce jest wlascicielem akcji producenta wodki Sobieski, czyli czegoś co sie nazywa "BELVEDERE SA (SOBIESKI-BVD)" - i jest to spółka. Nie mozna mieć akcji marki, bo poszczególne marki jako jednostki nie funkcjonują na giełdzie. To tak, jakbyś powiedział że jesteś właścicielem akcji proszku Persil, podczas gdy faktycznie byłbys wlascicielem akcji firmy, ktora go produkuje czyli Henkela. I nawet jakbys miał kilkudziesięcioprocentowy pakiet to nie byłbyś wspołwłaścicielem firmy. Właściwie to nie wiem po co to pisze, wszystkie te informacje mozesz sobie z łatwością wygooglac...
Piękna sprawa... zamiast u ruskich Smirnoffa to zapodali Sobieskiego :) Łezka się w oku zakręciła ;)
Ehh, a już myślałem, że tylko ja taki spostrzegawczy :D Już nawet zakładałem temat o tym, ale zauważyłem, że jednak już jest :) Owszem, ciekawy akcent :)
Tak z innej beczki to Sobieski, jest najlepszym prezent dla Turków ;) hehehe do dziś go tam wszyscy znają.
Gdyby nie Sobieski to byśmy meczety mieli od Zakopanego po Pomorze.