Jak na gejflixa dobry film. Normlanie nic wielkiego ale jak na nich to prawie arcydzieło ;). No i chyba pierwszy film od roku albo dwóch bez gejozy. No szok. ;)
Myślisz ,że każdy normalny człowiek chce to oglądać cały czas w każdym ( już prawie) filmie czy serialu . Poryło już Wam łby ostro widzę . Prawda jest taka ,że Netfix to gówno . Tam prawie nie ma co oglądać . Już od roku nie widziałem tam nic ciekawego . Gejoza albo inna bedziewna spier*dolina ! Mozgi to wy macie już sprane kompletnie co niektórzy ! Geje byli lesbijki tez i będą - to nie o to chodzi . Nie musze oglądać tej całej tęczy wszędzie i na siłę . Tak samo kolor skóry są spoko aktorzy np . Morgan Freeman czy Denzel Washington i inni ,chodzi mi o to ,że oni mieli charakter charyzmę i byli w swojej roli do konkretnego filmu i tam pasowali . Teraz dadzą beznadziejnego murzyna czy innego ciapatego ,który kompletnie nie pasuje do swojej roli . Nie ma ani wyglądu ani niczego byle tylko był . Dlatego te filmy są takie jakie są . Do tego dochodzi wszechobecne bezguście ! Ludzie zachwycają się byle czym, mają małe wymagania . Dlatego mamy takie kino i filmy słabe . Mogę być FILMOWYM HOMOFOBEM i nawet się cieszę z tego . Wiele "rzeczy" mnie wkurza promowanie tego całego syfu i wmawianie wszystkim na około i dzieciom od najmłodszych lat ,że to wszystkie jest normalne ! Albo wymyślanie problemów na siłę typu pedofilia w filmach bo nie wiem w filmie "Błękitna laguna" są przez chwilę nagie dzieci ! Wielkie mi halo ,dawniej nikomu by to przez głowę nie przeszło bo było to zupełnie normalne w takim filmie ! Na koniec napiszę tak mnie uczyli w szkole ,że płcie są tylko dwie ! Tak samo jak toalety - damska i męska ;-) Pozdro dla kumatych !
Już wiele lat temu lobby lgbt wywierało presję, żeby w filmach byli przedstawiciele ich odchylonych mniejszości. Teraz zaś jest nacisk żeby było więcej postaci transseksualnych. Na razie to jakieś osoby 2, 3 planowe. Niestety pewnie niedługo będą wciskać dewiantów do każdej produkcji. To ma podświadomie przekonywać, że zboczenia to norma i że mniejszości są większe niż realnie.
Najbardziej smuci fakt że osoby homoseksualne używane są jak maskotki do przepychania pewnej ideologii. Gdzie na szarym końcu jest: wolność równość i braterstwo.
Mam trochę homo-znajomych i widzę jak niektórzy na te tematy reagują - prawda jest taka, że nie wszyscy chamskie promowanie QWERTY++ popierają, mówią że zdecydowanie więcej im to przynosi szkody, niż jakiegokolwiek pożytku.
Oczywiście jest wśród nich też sporo osób całkowicie ogłupionych ideologią, wygadują jakieś kompletne nonsensy, a słowo "tolerancja" przy nich nawet nie stało (nie są w stanie uszanować odmiennych niż swoje poglądy, na wszystko co nie zgadza się z ich światopoglądem w 100000%, reagują szaloną agresją).
Mnie najbardziej smuci fakt, że osoby homoseksualne używane są jak maskotki do przepychania pewnej ideologii. Gdzie na drugim planie jest tak naprawdę to całe: wolność równość i braterstwo.
Jak takie g+wno to nie ogladaj Netflixa. Uwielbiam te bojkotowanie czegos, ale korzystanie z tego.
Widzę zapiekło dupsko ! Pomyślałeś ,że może płacę za Netflixa bo ktoś inny z rodziny go sobie ogląda ? To ,że coś posiadam ,nie znaczy że nie mogę mieć swojego zdania na ten temat !
Mam zachwalać ,że Netflix jest taki super bo za niego zapłaciłem , pomyśl przez chwilę ! Idąc Twoim tokiem myślenia tez mogę napisać " Uwielbiam takich ciuli ,którzy myślą ,że jak ktoś coś bojkotuje lub pociśnie to na pewno nie korzysta !" Owszem ,są tam dobre filmy i seriale ,ale to nie są produkcje Netflixa i większość z tego co tam jest dobrego do oglądania widziałem lata temu jak Netflixa jeszcze nie było . Dla kontrastu napiszę ,że obejrzałem ostatnio Ostatnia noc z Tremor i bardzo fajnie mi się oglądało - byłem pozytywnie zaskoczony . Raz czy dwa razy w roku coś się trafi ciekawego do oglądania ,ale to za mało dla mnie abym się zachwycał tą platformą !
Dobrze prawisz. To co powinno stanowić o jakości flimu zostało zstąpione ideologicznym belkotem, na siłe wciskanym przez tęczowych obłąkańców.
Dla przeciwwagi netflix wyhodował kreatury nie potrafiące czytać ze zrozumieniem więc równowaga zostaje zachowana.
No to chyba oglądamy nie te same filmy na tej platformie bo ja już chyba od roku nie widziałem tam żadnego geja. Jak to mówią głodnemu chleb na myśli.
Widocznie mam pecha do tych netflixowych gejodram. Może nie oglądasz po prostu ich wlasnych produkcji.
A to co, na Netflixie są jakieś ich nie własne produkcje, bo nie rozumiem ? Filmów z homoseksualistami na Netflixie jest około 5%. Ponoć procentowo mniej niż jest gejów w USA więc musisz mieć szczególny magnes na takie filmy skoro innych tam nie oglądasz. :)
Wam kryptogejom wszystko kojarzy się z dupą i wszędzie widzicie swoich chłopaków gejów. Te statystyki pochodzą z USA i nie są jakoś szczególnie trudne do znalezienia jak np. statystyki z rosji. Zapytaj wujka Google, to nie boli.
Wypisujesz misiu bzdury. Użyj wujka google to nie boli - jak ładnie powiedziałeś. Wątki lgbt są zawierane przez netflixa prawie w każdym nowym filmie czy serialu. Ich sprawa - ale męczą temat strasznie i nie da się tych ich prdukcji oglądać. Taka moda.
Tłumacze ci żebyś nie brał rzeczy na chłopski rozum tylko sprawdził statystykę. Dzisiaj miałem podobną dyskusję z jedną onucą. Mówię typowi ile procent ruskich sra za stodołą a ten mi wyjeżdża z chłopskim rozumem że jemu się wydaje że to nie prawda. Zrobienie statystyki z Netflixa jest dziecinnie proste bo ich filmy są dostępne dla wszystkich. Jak myślisz dlaczego prawicowe portale nie podają statystyk Netflixa odnośnie ról homoseksualnych ? Nawet jak by połowa ich filmów miała w obsadzie gejów to by prawicowcy darli się na cały internet z tą statystyką. Powtarzam sprawdź statystykę bo szukanie nie boli, a tych statystyk na temat gejów w Netflixie jest w sieci od groma.
Sprawdziłem. Wbrew temu co piszesz wcale nie jest łatwo takie statystyki znaleźć. Znalazłem tylko informację, że netflix w sezonie 2023/2024 wprowadził 155 osób osób z zaburzeniami tożsamości płciowej (HBO już tylko 35) średnia liczba premier to około 400-450. Z tego wynika, że jest to około 33% a nie pięć więc zmyślasz. Biorąc pod uwagę, że takie zboczenia w społeczeństwie to margines można śmiało stwierdzić, że Netflix nie przedstawia obrazu rzeczywistości tylko indoktrynuje nachalną propagandą.c.b.d.u.
Ja tą statystykę znalazłem w ciągu kilku sekund więc nie rób scen bo się ludzie patrzą.
Najśmieszniejsze jest, że w tym filmie nie ma przez minutę nic o gejach itp., a prawackie odklejeńce i tak muszą napisać coś w tym temacie, jakby byli zawiedzeni, że nie ma do czego po hełmie pobić XD
no właśnie to jest całe sedno, że w tym filmie nie ma ani przez minutę śladów PEDALSTWA i to go wyróżnia
Asfalt gra więc dla mnie film i tak skreślony. Przez narzucanie siła przez Netflix wszędzie negtywow obojętnie czy jest obsadzony bez podtekstu obecnie i tak go wszędzie widzę
Toś głupi, bo ten asfalt w małym miasteczku, jeszcze „uciekający" na rowerze na początku idealnie pasuje do skojarzenia, że czarny plus rower to złodziej. I od tego się zaczęło. Jakby tam był biały to by właśnie wyglądało głupio. Do tego kuzyn w areszcie - a statystyki osadzonych to znasz? Jakie kolory skóry przeważają w USA?
Film jest przez to autentyczny. Wam już odwala od tego woke, rasizmu, uprzedzeń itp.
Ja wolę każdy film oglądać na świeżo, no ale jak widać niektórzy jak sobie coś we łbie zablokują to koniec. A film właśnie zajebiście pokazuje, gdzie jest miejsce czarnych. Areszt i więzienie, bo grubsze sprawy to biali robią. Jak w życiu ;)
Film dobry pokazujący prawdę o tym jak traktuje afroamerykanówn w USA . Małe miasteczko , szef policji dorabiający sobie na boku. A co gejozy osobiście lubię gejów i nie mi nie przeszkadzają .
Gdybyś zawitała kiedyś panienko fizycznie do US to byś się bardzo zdziwiła. Teraz jest tak, że czarni rządzą. Są święci i nietykalni i pozywają za wszystko. Jako kobiecie - rozumiem że lubisz gejów. Oni są tak bardzo kobiecy, że trudno ich nie lubić. Ciapulki takie. ;-)))
W filmie bohater nie jest prześladowany bo jest czarny tylko dlatego że zagraża interesom lokalnych cwaniaków. Gdyby na jego miejscu był biały czy żółty to by go tak samo potraktowali. A gejozy w filmie brak. Wiem że netflix automatycznie kojarzy się z uciskaniem czarnych i lgbt ale akurat nie w tym filmie.
No nie wiem, nie wiem! Główny bohater, atrakcyjny, muskularny, na wojskowej emeryturze więc już nie pierwszej świeżości a kobiet w jego życiu brak, podobnie jak nie przejawia żadnego zainteresowania nimi. Obraca się w męskim środowisku marines, z którymi ma stały fizyczny kontakt przez jiu jitsu i czuje się w nim jak ryba w wodzie. Terry porusza się głównie na rowerze, co też nie pozostaje bez znaczenia - wiadomo, pedały. Scena otwierająca film również jest symboliczna i od razu daje do myślenia - policjant wjeżdża w tył głównego bohatera. W dodatku jego konfrontacja z Donem Johnsonem aż kipi od homoerotyzmu i wzajemnej fascynacji. A już ze sceny gdzie łapie go za gotowy do wystrzału pistolet, utrzymując intensywny kontakt wzrokowy, wylewa się dwuznaczność i napięcie seksualne. Także naprawdę uważajcie co oglądacie! "Gejoza" może czaić się wszędzie zarażając ideologią LGBT nieświadome umysły :-))))))))))
Ten film to kwintesencja gejozy... Chyba ten co założył wątek ma oczy w męskiej dupie, że tego nie dostrzega!
Też byłem mile zaskoczony. Całkiem fajny film. Bałem się, że wepchną na siłę jakiś motyw promujący dewiacje i będę musiał ocenić na 1.
Za jeden taki motyw obniżyłbyś ocenę filmu z 7 na 1? I skąd ten przymus? Brzmi jakby to była po prostu twoja decyzja.
No przecież wiadomo że w USA w więzieniach głownie siedzą biali, a wszelkie inne dane są błędne i kłamliwe ;-)))))))))))))))
No jasssne, wszak 'black lives matter',zawsze winny jest zly bialy czlowiek, jeszcze durnie klekaja na murawie, cyrk..... co do zboczków to jest ich pełno w Netfliksowych filmach. A, i no i jesli czarni siedza w wiezieniu to niewinnie, ostatnio widzialem serial wg Cobena gdzie czarny trafil do wiezienia za zabojstwo ktorego nie popelnil bo... wrobila go biala kobieta ktora cichaczem zabijala przemocowych facetow.
Zrobiłeś mi dzień i dlatego sobie zobaczę wreszcie jakiś film na platformie za którą bule pitos a każą mi oglądać wynaturzenia, szkoda tylko, że główny bohater czarny i znowu schemat, że biali źli a czarny dobry (tak tu przeczytałem, ale zobacze sam ocenię, ważne, że nie ma tęczowych odklejeńców)
Dzięki za info, może obejrzę. Choroby i zboczenia należy leczyć, zwalczać a nie jeszcze reklamować w filmach. Aż się dziwię, że nie zaczęli jeszcze promować kazirodztwa...bo co za różnica? Oni przecież też by chcieli tolerancji i dzieci adoptować...
zgadza się, pod tym względem, że nie ma w tym filmie promocji gejozy jest to powiew świeżego powietrza. I film nie jest wybitny, ale to świeże powietrze mu dodaje kilka dodatkowych punktów