PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=627109}

Raz dwa trzy umierasz ty

Truth or Dare
2012
5,4 11 tys. ocen
5,4 10 1 10591
6,7 3 krytyków

Raz dwa trzy umierasz ty
powrót do forum filmu Raz dwa trzy umierasz ty

Film mi się bardzo podobał ale nie za bardzo zrozumiałem zakończenie, Felix by gejem wiedział, że jego brat tego nie zaakceptuje i postanowił się zabić? Jeśli tak to dlaczego ten brat uwziął się na piątkę tych znajomych? Bo jak rozumiem to wcale nie chodziło o tą kartkę, tak? XD

Quaint_2

Ty trudno powiedzieć czy był na pewno gejem, czy tylko zrobił to pod wpływem "zajebistej laski", która go do tego namówiła.
Jednak głównym powodem próby samobójstwa była owa akcja i strach, panika, przerażenie jakie spowodowane byłoby wyjawienie tego na światło dzienne.
Brat oczywiście nie wiedział o całym zajściu dlatego przypuszczał, że przyczyną samobójstwa była owa wręcz przypadkowo znaleziona kartka, która wskazywała bohaterów jako oprawców znęcania się psychicznego nad Felixem . Gdyby nie ona pewnie całe zajście nie miałoby miejsca.

kubusss69

O, w sumie tak o tym nie pomyślałem, dzięki za wytłumaczenie :D

kubusss69

Dokładnie tak było.

kubusss69

Zarówno laska jak i "coś na odwagę" miały wpływ. Ogólnie film fajny, nawet bardzo. Ale widzę dwa mankamenty.
1. Mimo, że kibicowałem bratu żeby ich wyciął w pień (jakoś tak ich nie lubiłem) to praktycznie od początku wiedziałem, że ktoś mu się wywinie. I przez cały film tylko czekałem na to kto i kiedy weźmie mu pistolet.
2. Trochę związane z 1. Zaskakujące zakończenie, jednak trochę za łatwo w końcówce sobie z justinem kobitka poradziła. To mi trochę nie pasowało, to odwrócenie ról. Nagle wątła kobitka, którą dosyć konkretnie pociął zyskuje siły giganta i po chwili nie czuje bólu, nie krwawi itp. A za to weteran o takiej sprawności zostaje obezwładniony w dosyć łątwy sposób.

CahirCaellach

Myślę, że na pewno zadziałała tu u niej adrenalina i tutaj wyjaśnia wszystko ;) Człowiek często nie zdaje sobie sprawy o swojej sile i predyspozycji właśnie aż do takich momentów kiedy adrenalina bierze nad nami górę. Drugą sprawą babeczka załatwiła Justina zaskakując go głównie i tu + dla niej :P

Quaint_2

Fajne zakonczenie, nie przezyli tylko Ci bohaterowie z lepszymi charakterami, tak jak w życiu Ci odrobinę bardziej perfidni często lepiej sobie radzą:D