wie ktoś może gdzie moglabym znaleźć rango z polskimi napisami ? zależy mi na uslyszeniu glosu Johnny'ego Deppa i na zrozumieniu calosci
Oczywiście na torrentach, nawet HD, napisy na opensubtitles, najlepiej ostatnie poprawione raczej dla dorosłych.
Sorry, ale brakowało tam kilku dość istotnych (może dla mnie tylko) kwestii. Poza tym miałem wrażenie swoistej cenzury, raczej zamierzonej i zdrobnień. Choć i tak Twoje subki były o niebo lepsze, niż dubbing. Poza tym każdy ma możliwość wyboru. Czy to jest naruszenie praw autorskich? Muszę się jeszcze trochę podkształcić. Jeszcze raz przepraszam. I co teraz ze mną będzie/ ;).R.
Jestem wręcz OBURZONA, że na większości stron, gdzie można pobrać ten film, wszędzie króluje DUBBING PL.
I to sie nie sie tyczy tylko tej bajki. Również wielu innych produkcji. Może komuś nie podoba sie dubbing i woli napisy, ale nikt nie pomyśli o tym, NIKT aby wstawić upload z oryginalnym dubbingiem.
I to sie tyczy również filmów, gdzie bardzo często ciężko znaleźć napisy zamiast lektora, chociaż z tym lepiej niż z bajkami.
Ludzie, czy was to nie denerwuje ?
A czy nie dziwi cię, że wiele znakomitych seriali zagranicznych, głównie amerykańskich ma w PL kiepską oglądalność, za to gówniane polskie produkcje (miłość to miłość tamto), królują w statystykach oglądalności? Naród mamy ciemny, leniwy i coraz więcej osób ma problemy z szybkim czytaniem, co tyczy się także napisów filmowych. Smutne ale prawdziwe.
w pełni się zgadzam, zaprzestałam oglądania jakichkolwiek polskich seriali, ponieważ zaczęły przypominać modę na sukces, która mimo że amerykańska, to wiadomo-kiepska.
jeśli chodzi o filmy, to wolę obejrzeć z oryginalnym dubbingiem i napisami, byle by były porządne. co do rango- w wersji angielskiej znalazłam, gorzej z dopasowaniem jakichś dobrych napisów.
Zgadzam się. Widziałam obie wersje. Z napisami i z dubbingiem i przyznam że z napisami wyszło o wiele lepiej. Wersja z dubbingiem według mnie została zrobiona dla dzieci, które nie nadążały by z czytaniem. Jeśli ktoś nadal chce wersje z dopasowanymi napisami, niech pisze mi na PW.
chętnie bym napisala, ale nie mogę wysylac PW, ponieważ nie jestem zaangażowana w tworzenie żadnej strony i nie mam punktów. :(