poszedłem dziś do kina, już kupuje bilet, wybrałem miejsce sobie a babka się pyta czy mam ukończone 18 lat. Wkurzyłem się, bo jechałem pół Radomia po nic. Film jest aż tak brutalny, że jest tylko dla dorosłych? Tak, przy okazji tylko 15 miesięcy mi brakuje.
jest bardzo brutalny. bardzo dużo scen gwałtów, poza tym tematyka jest bardzo ciężka.
Każdy film Wojciecha Smarzowskiego jest ambitnym filmem :) i chyba "Dom zły" był ciężki do zrozumienia dla niektórych sądząc po wypowiedziach na forum.
Ciężkim do zrozumienia. Na pewno dla osób, które to oglądały był ciężki do zrozumienia. Ja pochodzę z kresów wschodnich i widziałem różne podejścia starszych ludzi do Ruskich czy Żydów. Wczoraj widziałem ten film i wszystko co było mi opowiadane, a nawet trochę mniej było ukazane. Film wspaniały, godny polecenia.
Tak , jest tak brutalny że jest tylko dla dorosłych ( zresztą za 15 miesięcy się przekonasz :) ) i skąd to oburzenie, przecież w kinach grają jeszcze "Hugo i jego wynalazek"
Mam nadzieję że ta odpowiedź Cię usatysfakcjonuje i zaśniesz spokojnie .
niekoniecznie się o tym przekonam za 15 miesięcy, już za parę tygodni będę mógł ściągnąć ten film w bardzo dobrej jakości albo poczekać parę miesięcy, aż wyjdzie na DVD.
Faktycznie, jest online, ale w bardzo słabej jakości obrazu i dźwięku. Czy był brutalny? Hmm... Zalezy jak dla kogo. faktycznie, było kilka scen gwałtów (w tym jedna dośc brutalna, bo gwałt zbiorowy), lecz akurat takie sceny mnie nie przerażają. Sczerze, to nie miałam pojęcia, że film jest od lat 18, ale to może nawet dobrze, bo młodsi widzowie mogą go nie zrozumieć. Jeżeli jednak chcesz iśc na ten film tylko dlatego, że jest od lat 18 i chcesz się przekonać czy faktycznie na miano takiedo ograniczenia zasługuje, nie polecam Ci go obejrzeć. Nie zainteresuje Cię.
* "czy faktycznie na miano takiego ograniczenia zasługuje, nie polecam Ci go oglądać" --> sorrki, troszkę się pogmatwałam ;)
Te sceny cię nie przerażają? W sumie racja, bo to tylko sceny. Nie starałaś się 'wejść' w postaci tych gwałconych kobiet? Wtedy te sceny byłyby bardzo brutalne i pewnie by cię przeraziły. Jak pomyślałem, że to (właściwie o wiele więcej i o wiele gorszych rzeczy) wydarzyło się naprawdę to te sceny były bardzo przerażające.
Nie, bo gwałty mnie nie przerażają, chociaż uważam, że sceny były brutalne. W niejednym filmie zdarzają się sceny gwałtu, jednak nie każdy film z tego typu obrazami jest dedykowany dla widzów od lat 18. Dziwne?
Widziałaś kiedyś gwałt? Byłaś ofiarą gwałtu? Jeśli nie to nie możesz się na ten temat rzetelnie wypowiedzieć.