PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1039}
8,3 698 tys. ocen
8,3 10 1 698343
9,2 95 krytyków
Pulp Fiction
powrót do forum filmu Pulp Fiction

Witam. Nie ulega kwesti, iż muzyka w PF jest conajmniej doskonała, rzecz jasna skompletowałem ścieżkę dzwiękową, lecz brakuje mi jednego utworu, toteż zwracam się do prawdziwych miłośników i fanów PF. Konkretnie chodzi mi o piosenkę, którą można usłyszeć podczas 'krępującego milczenia' kiedy Vincent i Mia siędzą cicho w knajpie Slim'a. Jaki jest tytuł utworu i wykonawca? Z góry dziękuje. :)
Pozdro.

ocenił(a) film na 10
loser_2

Heh, o ile się nie mylę, to myślę, ze mam ten utwór na dysku. Pamiętam,ze zwróciłem uwagę na ten utwór w barze Slim'a (okropne country-western), a później, jak ściagałem soundtrack z filmu, to ściągnęło mi się chyba to. Jeśli o to ci chodzi, to nazywa się 'Girl you'll be a woman soon' .
Pozdrawiam.

PS. Ściągnąłem też sobie utwór 'Twist in my sobriety' i znam go już skądś, nie koniecznie z tego filmu. Możesz mi powiedzieć, kiedy on leciał?

ocenił(a) film na 10
Bruce_Lee

Nie, utwór Urge Overkilla jest symbolem PF. Znalazłem listę w necie, na której jest nieco więcej pozycji niż w wersji podstawowej soundtracku. Jednak ani w tej, ani w tej nie widziałem piosenki której szukam. Trudno.

A co do 'Twist in my Sobriety' to bardzo znany utwór, często w radiu leci tudzież na MTVClassic. Tanita Tikaram go wykonuje, ale nie przypominam sobie abym usłyszał go w jakimś filmie.

ocenił(a) film na 10
loser_2

Ja mam plik .mp3 o nazwie "Soundtrack - Pulp Fiction - Twist In My Sobriety (Tanita Tikaram)" . Ale ten utwór znam już od dość dawna, i bardzo go lubię...

ocenił(a) film na 10
Bruce_Lee

To pewnie jakaś pomyłka :)
Nieraz zdarzało mi się, że piosenka przypisywana była zupełnie innemu filmowi. Dla przykładu:
Ściągłem utwór 'The New Plan' z Italian Job, a przypisane było, iż ten utworek jest z .... Szeregowca Ryana! Pomyłki się zdarzają... i to często :)
Tak na marginesie oba filmy bardzo lubie :]

ocenił(a) film na 10
loser_2

Hyhy. Znalazłem poszukiwaną piosenke :) Chodziło o utwór 'Ace of Spades' Link Wray'a. W PF brzmi jednak nieco inaczej; zmieniony bas i inne metrum, ale to dalej stara, dobra piosenka.

ocenił(a) film na 10
loser_2

Chryste panie! Przecież to utwór z gry 'Tony Hawk's Pro skater 3'!!! Choć nie wiem, czay mam dobrą wersję - bo ty piszesz, że to jakiś Link Wray, tymczasem ja to mam w wykonaniu Motorhead...

ocenił(a) film na 10
loser_2

Rozszerzona lista soundtracku z PF w necie? I ja o niej nie wiem?:D Pochwal sie nam linkiem!:D

ocenił(a) film na 10
zedisdeadbaby

Oto rozszerzona lista. Są dokładnie WSZYSTKIE utwory --) http://www.imdb.com/title/tt0110912/soundtrack [www.imdb.com/title/tt01 ...]
A co do utworu Link Wray'a 'Ace of Spades' to faktycznie, wykonywało go także Motorhead. Tak czy inaczej Link do PF nagrał dwie piosenki; Ace of Spades oraz Rumble. Oba te utwory mam połączone, znaczy są jedną mp3. Tak czy inaczej Link Wray rządzi!

ocenił(a) film na 10
zedisdeadbaby

Oto rozszerzona lista. Są dokładnie WSZYSTKIE utwory --) http://www.imdb.com/title/tt0110912/soundtrack [www.imdb.com/title/tt01 ...]
A co do utworu Link Wray'a 'Ace of Spades' to faktycznie, wykonywało go także Motorhead. Tak czy inaczej Link do PF nagrał dwie piosenki; Ace of Spades oraz Rumble. Oba te utwory mam połączone, znaczy są jedną mp3. Tak czy inaczej Link Wray rządzi!