Witam. Nie ulega kwesti, iż muzyka w PF jest conajmniej doskonała, rzecz jasna skompletowałem ścieżkę dzwiękową, lecz brakuje mi jednego utworu, toteż zwracam się do prawdziwych miłośników i fanów PF. Konkretnie chodzi mi o piosenkę, którą można usłyszeć podczas 'krępującego milczenia' kiedy Vincent i Mia siędzą cicho w knajpie Slim'a. Jaki jest tytuł utworu i wykonawca? Z góry dziękuje. :)
Pozdro.
Heh, o ile się nie mylę, to myślę, ze mam ten utwór na dysku. Pamiętam,ze zwróciłem uwagę na ten utwór w barze Slim'a (okropne country-western), a później, jak ściagałem soundtrack z filmu, to ściągnęło mi się chyba to. Jeśli o to ci chodzi, to nazywa się 'Girl you'll be a woman soon' .
Pozdrawiam.
PS. Ściągnąłem też sobie utwór 'Twist in my sobriety' i znam go już skądś, nie koniecznie z tego filmu. Możesz mi powiedzieć, kiedy on leciał?
Nie, utwór Urge Overkilla jest symbolem PF. Znalazłem listę w necie, na której jest nieco więcej pozycji niż w wersji podstawowej soundtracku. Jednak ani w tej, ani w tej nie widziałem piosenki której szukam. Trudno.
A co do 'Twist in my Sobriety' to bardzo znany utwór, często w radiu leci tudzież na MTVClassic. Tanita Tikaram go wykonuje, ale nie przypominam sobie abym usłyszał go w jakimś filmie.
Ja mam plik .mp3 o nazwie "Soundtrack - Pulp Fiction - Twist In My Sobriety (Tanita Tikaram)" . Ale ten utwór znam już od dość dawna, i bardzo go lubię...
To pewnie jakaś pomyłka :)
Nieraz zdarzało mi się, że piosenka przypisywana była zupełnie innemu filmowi. Dla przykładu:
Ściągłem utwór 'The New Plan' z Italian Job, a przypisane było, iż ten utworek jest z .... Szeregowca Ryana! Pomyłki się zdarzają... i to często :)
Tak na marginesie oba filmy bardzo lubie :]
Hyhy. Znalazłem poszukiwaną piosenke :) Chodziło o utwór 'Ace of Spades' Link Wray'a. W PF brzmi jednak nieco inaczej; zmieniony bas i inne metrum, ale to dalej stara, dobra piosenka.
Chryste panie! Przecież to utwór z gry 'Tony Hawk's Pro skater 3'!!! Choć nie wiem, czay mam dobrą wersję - bo ty piszesz, że to jakiś Link Wray, tymczasem ja to mam w wykonaniu Motorhead...
Rozszerzona lista soundtracku z PF w necie? I ja o niej nie wiem?:D Pochwal sie nam linkiem!:D
Oto rozszerzona lista. Są dokładnie WSZYSTKIE utwory --) http://www.imdb.com/title/tt0110912/soundtrack [www.imdb.com/title/tt01 ...]
A co do utworu Link Wray'a 'Ace of Spades' to faktycznie, wykonywało go także Motorhead. Tak czy inaczej Link do PF nagrał dwie piosenki; Ace of Spades oraz Rumble. Oba te utwory mam połączone, znaczy są jedną mp3. Tak czy inaczej Link Wray rządzi!
Oto rozszerzona lista. Są dokładnie WSZYSTKIE utwory --) http://www.imdb.com/title/tt0110912/soundtrack [www.imdb.com/title/tt01 ...]
A co do utworu Link Wray'a 'Ace of Spades' to faktycznie, wykonywało go także Motorhead. Tak czy inaczej Link do PF nagrał dwie piosenki; Ace of Spades oraz Rumble. Oba te utwory mam połączone, znaczy są jedną mp3. Tak czy inaczej Link Wray rządzi!