PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1039}
8,3 698 tys. ocen
8,3 10 1 698489
9,2 95 krytyków
Pulp Fiction
powrót do forum filmu Pulp Fiction

Kto najlepiej zagrał ?

użytkownik usunięty

Kto waszym zdaniem najlepiej odtworzył graną postać ? :P Jak dla mnie : Samuel L. Jackson oraz Harvey Keitel. Samuel jak zawsze genialnie pasuję do grania gangsterów i gości mówiących "motherfucker", Keitel znowu tak jak we Wściekłych Psach pokazał dobrą kreację gangstera w garniturku :)

ocenił(a) film na 10

Moim zdaniem najlepsza jest trójka aktorska: Samuel L. Jackson, John Travolta i Uma Thurman, ale najlepszy moim zdaniem był Travolta. No po prostu genialna rola. Ale wszyscy aktorzy w tym filmie są rewelacyjni.

ocenił(a) film na 8

Obsada genialna ,gra aktorska świetna ,jednak wg. mnie najlepiej zagrali : Harvey Keitel (W. Woolf to moja ulubiona postać PF ,It's 40 min away ,I'll be there in ten) ,John Travolta (tak samo ,Rotale with cheese) ,Samuel L. Jackson (również ,They speak in english in What ?) i Bruce Willis (jedna z lepszych jego kreacji ,obok 12 małp).

ocenił(a) film na 10

Butcha nie lubię, Mię też umiarkowanie, natomiast Vince&Jules to dla mnie mistrzostwo samo w sobie. Wolf także - mała, ale jaka zacna rólka! i mój ukochany Jimmy. <3
Marcellus nie miał się gdzie wykazać, ale i tak uważam, że zagrał przyzwoicie. i Kapitan Koons w monologu, ah!

ocenił(a) film na 10
laizly

moim zdaniem najlepiej zagrał Samuel L. Jackson, to jego najlepsza kreacja

Pierwszoplanową postać:
Bruce Willis
Drugoplanową postać:
Ving Rhames

ocenił(a) film na 10

ciezka sprawa, bo kreacje byly dopieszczone do granic mozliwosci. Ale jesli (na sile) mialbym doszukac sie SLABEGO ogniwa wsrod aktorow to bylby to.... Q. Tarantino :DDD

Brandon_Marlo

Dla mnie Travolta:)Ale Uma i Samuel także byli genialni:)

użytkownik usunięty
Kubrys1991

Wszyscy główni aktorzy odegrali kawał dobrej roboty, ale najbardziej podobał mi się John Travolta, po prostu genialne.

ocenił(a) film na 9

Jackson za dialogi
Travolta za caloksztalt

jackson wspaniale zagrał genialna osobowość genialne kwestie a oto rezultat

ocenił(a) film na 10

wiecie co, myślę, że ten temat jest nie na miejscu, bo obiektywnie na kogo by nie spojrzeć, to każdy zagrał po prostu fantastycznie, wielu wzniosło się na wyżyny swojego aktorstwa w tym filmie i trudno stawić kogoś wyżej od innych. przykładem jest Willis, którego uwielbiam, ale który nie jest przesadnie ceniony, a naprawdę zagrał świetnie. naprawdę dobry też był Travolta, po którym w wywiadach widać, że w życiu jest taki potulny, wręcz możnaby by go nazwać cieniasem, a tu naprawdę gra prawdziwego gangsta

jak mówię, wg mnie wszyscy 10/10 i nie wiem czy można komukolwiek dać niższą ocenę

ocenił(a) film na 10

Jak dla mnie Amanda Plummer:
"Any of you fuckin' pricks move and I'll execute every one of you motherfuckers! Got that?"
Ta kwestia rządzi. No i oczywiście S.L. Jackson i jego Ezechiel. W ogóle wszyscy tam dobrze grają, tylko Bruce Willis trochę słabiej, ale no niestety dostał rolę, w której nie było jak się specjalnie wykazać.

Moim zdaniem najlepszy był Quentin Tarantino. Zagrał mistrzowsko... Zresztą jak zawsze :)

ocenił(a) film na 9

Samuel L.Jackson i John Travolta, jeśli chodzi o Travoltę, to chyba jego najlepsza rola. Obydwaj się uzupełniali w tym filmie, mistrzostwo.

ocenił(a) film na 10

Dla mnie Harvey Keitel pokazałw tym filmie prawdziwą klasę :) Zdecydowanie moja ulubiona postać :D Oczywiście Jackson & Travolta również super wypadli, ale Harvey to po prostu mistrzostwo.

ocenił(a) film na 9

Według mnie najlepiej zagrali Samuel L. Jackson, John Travolta i Uma Thurman :) Świetne role!

ocenił(a) film na 10

Zdecydowanie Samuel L. Jackson. gdy oglądam ten film to wydaje mi się, że słowo "motherfucker" zostało wymyślone specjalnie dla niego na potrzeby tego filmu. poza tym Uma, Bruce, Harvey i Travolta genialnie.

ocenił(a) film na 10
JANK3S

A według mnie aktorzy zostali tak dopasowani do swoich ról ,aby zdecydowanie stwierdzić ,że każdy z nich zagrał wspaniale...
Każdy z nich jest przekonujący na swój sposób...
To jest dopieszczone dzieło...Bez wad w aktorstwie.

ocenił(a) film na 10
PFMH

Willis i Thurman.

ocenił(a) film na 9
PFMH

w pełni zgadzam się z Tobą. Ciężko mi wybrać, bowiem powalili mnie Travolta, L. Jackson, Thurman, Willis.. Wszyscy pełna klasa :]

ocenił(a) film na 9

Marlon Brando :)

_mosquito_

A bracia Mroczkowie też? ;]

Tak zupełnie serio, to według mnie najlepiej zagrał Travolta, ale też rozwalił mnie Tarantino. :D

ocenił(a) film na 10
Stella182

Vince Vega był najlepszy, agreed! chociaż Samuel L. Jackson w tym duecie też się sprawdził.

a Jimmy to najlepszy epizod obok Mr. Wolfa.
Tarantino zawsze pisze sobie najlepsze role. (From dusk till dawn!)

ocenił(a) film na 10

dla mnie cały film to cudowny majstersztyk jakich mało

ocenił(a) film na 7
creepygirl

wszyscy byli świetni Willis, Tarantino, Thurman, Travolta, Roth.. jednak wg. mnie najgenialniejszy był Samuel L. Jackson! xD

ocenił(a) film na 10
DLoN92

1)Harvey Keitel 2)John Travolta 3)Samuel L.Jackson

slow92

Trudno powiedzieć, kto najlepiej wypadł, bo mieli doskonale dobrane role.
Travolta - był świetny, jego teksty... i siedzenie na klozecie . ;D
S.L.Jackson - Ezechiel, zbieranie `mózgu`, gesty... Ach, super !
Willis - jako Butch spisał się na medal. ... I również uratowanie Marcellusa, oraz bójka z nim.
Thurman - wypadła bardzo fajnie. Ten jej żart o pomidorach, haha . ; P
Tarantino - uwielbiałam i uwielbiam te momenty kiedy on występuje w tym filmie. Ta jego kawa, nazwana przez Julesa ambrozją . ; ]
Keitel - dobry był ! Do tej pory to pamiętam - " przestańmy się nawzajem lizać po ch*jach . xD

Plummer, Roth, Rhames i nawet ta narzeczona Butcha fajnie wypadli, choć nieco gorzej od tych wymienionych wyżej, i nie dlatego, że mieli `mniejsze role`.

Nie potrafię wybrać, pomiędzy nimi . ; ]

Claudiaa

Moim zdaniem Samuel L. Jackson chyba zagrał najlepiej...

użytkownik usunięty

Najbardziej podobała mi się Uma Thurman. Za to Bruce Willis najmniej przypadł mi do gustu.