tak! Chociaż powiedziałabym, że jest to bardziej kontynuacja pierwszego sezonu niż drugiego. S2 to właściwie filler, nie trzeba go oglądać by wiedzieć o co chodzi w filmie. Nawet nie był tworzony przez te same osoby co S1 i film, co niestety momentami można boleśnie odczuć....
Naprawdę? Czy na shinden lub anime odcinki dostanę? No i mam inne pytanie. Jaką zachować kolejność? Obejrzałem pierwszy sezon tylko jakiś czas temu.
nie jestem pewna czy jest dostępny po polsku.. anime tylko w wersji angielskiej oglądam. Polskie tłumaczenia bywają tłumaczeniem z tłumaczenia, a to jest najgorsze co może być :< nie ufam.
Kolejność tak jak wyżej wspomniałam, sezon pierwszy i można od razu film. Sezon 2 powiedziałabym że jest dla oddanych fanów, bo jest sporo nieścisłości merytorycznych ze wzgledu na to, że inne osoby były odpowiedzialne za produkcję. A oddany fan jest w stanie to wybaczyć ;D Nie czuć by fandom był duży, więc mega doceniłam sam fakt że mimo to powstał 2 sezon.. no i gra!! Gra jest genialna, po cichu marzę, że może chociaż jakieś OVA kiedyś powstanie ;;
Jestem po drugim sezonie i filmie. Jedyne co mnie rozczarowało to brak bardziej cyberpunkowych kawałków dla spotęgowania klimatu. Poza tym to nie może być koniec bo wychodziłoby na to, że Sybill po prostu będzie przejmować kolejne tereny, a główna bohaterka w końcu pragnie znaleźć złoty środek ostatecznie bez wpływów systemu Sybill na społeczeństwo.
hmm tbh przez te wszystkie lata tak się przyzwyczaiłam do muzyki i tak ją uwielbiam, że wyobrażam sobie by mogło byc inaczej xd
ale to prawda, film wiele sugeruje, tylko że zaraz będziemy mieli 3 lata po premierze i nadal żadnych informacji.. trochę niepokojące. Jeśli tylko Gen Urobuchi będzie kontynuował pracę nad serią to mogę czekać forever.