To jedna osoba ?
A leczenie miało doprowadzić do tego ,by chory zrozumiał na jaką przypadłość choruje .
Było to bardzo istotne w celu dalszego leczenia które przeszlo na farmakologiczne .
I tylko dlatego wyszla ze szpitala .
Sussana cierpiała na borderline - zaburzenia osobowości . Sumując zachowanie i stosunek do życia Susanny oraz Lisy otrzymujemy idealna osobę z zaburzeniem borderline .
Susanna kiedy zaczęła pisać po prostu zaczęła pojmować chorobe . Pisala ,że w młodości była przywiazywana (jakoś tak) co moglo mieć główny skutek i w konsekwencji wywołanie choroby . Ta czasem rozwija się jakiś czas . Niestety nie bardzo wiem jak porównać depresję (zaawansowana) z borderline - oczywiście nie liczac zachowań i stosunku do życia . Borderline jest o wiele głębszym tematem
Nie wiedziałem i raczej nie byłbym skłonny do takiej interpretacji.
A dlaczego Przerwana lekcja muzyki? Wyjaśni mi ktoś...?
Przerwana lekcja muzyki to tłumaczenie (Polskie ) wzięte z z książkazki ,na której to podstawie powstał film ,z tego co mi wiadomo scena ta (zdarzenie) zostało pominięte .
Oryginalny tytuł filmu to "Girl, Interrupted" oznacza to dziewczyne ,zaburzona . Trudno to na masz język przetłumaczyć