PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=322815}

Prorok

Un prophète
2009
7,3 34 tys. ocen
7,3 10 1 34383
7,5 24 krytyków
Prorok
powrót do forum filmu Prorok

Po 1 uwielbiam filmy takiego typu.
Po 2 film jest przynajmniej o jakies 40min za dlugi.
Po 3 przez to jest najnormalniej nudny.
Po 4 nie wiem za co tyle nagrod.
Po 5 ogolnie nie polecalbym go, bo wedlug mnie nie warto tracic czas.
6/10 to i tak tylko za klimat, reszta slabiutko.

ocenił(a) film na 7
pnH

zgadzam się z częścią rzeczy, o których tu wspomniałeś
tematyka filmu rzeczywiście ciekawa, początek bardzo sugestywny
i prawdziwy dalej jednak z powodu występowania coraz to nowych wątków, staje się po prostu nudny...
Ogólnie 7.

pnH

uwielbiasz filmy takiego typu a najbardziej prison break haha.
za dużo wątków? widocznie film za trudny dla was, trzeba szukać jakichś mniej skomplikowanych z fabuła prostą jak budowa cepa.

ocenił(a) film na 8
baltazariusz

Po 2 film jest przynajmniej o jakies 40min za dlugi.

Co powinni twoim zdaniem wyciąć ? Jeśli wycieli by nawet krótki fragment to przestałby się trzymać kupy. 2 godziny to było minimum na opowiedzenie tej historii. Mogli ją nawet jeszcze o dobre 30 minut wydłużyć, bo i na to znalazł by się materiał, którego w filmie sporo, ale nie został podany na tacy jak to w Ameryce się serwuje. Sam musisz wyciągać wnioski, przemyślenia, a działanie reżysera było racjonalne.

Po 3 przez to jest najnormalniej nudny.
Kto przecież chodzi do kina na film bez Cgi, w którym pokazują uargumentowaną genialnie przemoc, który jest realistyczny i brutalny. Czy to jest nuda ?

Po 4 nie wiem za co tyle nagrod.

Za zrobienie ambitnego filmu, pozbawionego błędu.

Po 5 ogólnie nie polecałbym go, bo wedlug mnie nie warto tracić czas.
6/10 to i tak tylko za klimat, reszta słabiutko.

Skoro był klimat i mówisz, że nudny, to coś mi w twoich zeznaniach nie gra.

Prorok to dosyć ponura historia, która nie przejdzie obojętnie na ludziach którzy nie zostali wychowani na typowych odmóżdżaczach pozbawionych sensu.

Prorok posiada wszystko, dzięki czemu można go nazwać filmem ważnym, który jest w stanie przetrwać próbę czasu.

pnH

Ta wyliczanka jest za długa, nudna i nie wiem dlaczego trace czas zeby to napisac. Słabiutko....

ocenił(a) film na 9
senex1980

Ja mu daje 9, chciałem 8, ale jak sobie pomyślę, co bym pozmieniał i w jaki sposób opowiedzieć tą historię to się do 9 przekonałem. Mozna było ten film spartolić na 23 różne sposoby. Myśle, że trzeba trzeba sopko ekipy, wiedzącej, co dokładnie chcą zrobić, żeby powstał taki a nie inny właśnie film. Nie wiem, czy gdyby był mniej nudny, byłby lepszy. Juz chyba nie. Nie jest to dzieło wybitne ale solidne w zamiarze.

pnH

Dla mnie jeden minus tego filmu to czas trwania. Zdecydowanie za długi. I niby ma wszystko co powinien mieć dobry film, ale mnie nie wciągnął i nie potrafię określić dlaczego...

pnH

twój pisior jest co najwyżej średni, a film jest świetny,polecam każdemu