ludzie, którzy nie oglądali filmu lub oglądali w najgorszej jakości obrazu( mówimy tu o nagrywanej kamera cyfrową z kina)i komentują są po prostu żałośni nie rozumiem jak można taki film z takimi efektami specjalnymi i z takim scenariuszem obejrzeć na komputerze w wersji ts
pozdro
Taaa...akurat. Bo lepsza jakość obrazu załata ci wszystkie dziury w fabule i uczyni dialogii mądrymi. Te negatywne głosy niech będą mały ostrzeżeniem dla potencjalnego widza łapiącego się na niezły trailer i znane nazwisko reżysera. Nie warto, Scott odcina kupony, to nie jest prawdziwy prequel Obcego, to nawet nie jest dobry film.
może i masz racje a może i nie masz zobaczymy 20 lipca bo ja nawet komedii bym nie ściągnął w wersji ts a co dopiero film sf pozdro
jeżeli oglądasz filmy tylko dla efektów specjalnych to biedny umysłowo jesteś
mi obejrzenie niezłej wersji Cam wystarczyło w zupełności żeby stwierdzić ze efekty specjalne są na najwyższym poziomie niestety scenariusz już nie do końca
skoro czekasz na premiere lub bluray ripa tylko po to zeby nacieszyć sie efektami to moze zluzuj troche zwieracz i pograj w coś na PSie
jeśli myślisz ze oglądam film tylko dla efektów specjalnych( w filmach sf przede wszystkim liczą się efekty specjalne) to jesteś w błędzie, dla mnie oglądanie tski obojętnie jaki gatunek filmu to zmarnowanie filmu. najwidoczniej taki z ciebie kinomaniak jak z koziej dupy traba jesli wystarczy ci wersja cam czy ts na której praktycznie nic wyraźnie nie słychac ani nie widać pozdro
w filmie, jakimkolwiek kolego - najważniejszy jest scenariusz
poza tym nie wypowiadaj sie na temat jakosci czegoś, czego nie widziałeś
jestem myslącym i rozsądnym kinomaniakiem który wie teraz ze nie ma sensu wywalać 30pln na bilet do syfiastego cinema city
zgadzam się z Tobą, ale normalni widzowie oczekują czegoś wiecej. Przykładowo: Buried - cały film w trumnie - i co - większość narzekała, że nic się nie działo, a dla mnie film rewelka bo myślisz, wyobrażasz sobie. Kino sf itd - kojarzone jest z efektami specjalnymi, z akcją, z czymś niezwykłym - dlatego też scenariusz często schodzi na dalszy plan.
a mi jest obojętnie czy obejrze go w cinemacity czy na pc zarabiam więc nalezy mi się dla samej rozrywki pójść z ukochaną i znajomymi do kina
poza tym patrząc na twój nick jesli w nim jest twój rocznik to dziwi mnie to ze masz czas na psa jesli o nim wspominasz pewnie calymi dniami siedzisz i grasz.... dla mnie gry to marnowanie czasu
skoro odgadłes mój rocznik to powinieneś zdac sobie sprawy ze takie rozrywki jak gierki na ps czy pc są dla mnie martwe
troche za duży jestem na to
cholera wie co siedzi w twojej głowie.... może jesteś uzależniony i siedzisz po 16 godzin przed komputerem a resztę czasu spędzasz przed ps pozdro
dla mnie marnowaniem czasu jest czekanie do 20 lipca tylko po to zeby wlepic gały w 'niesamowite efekty specjalne' na kinowym ekranie - w gierkach jest dynamicznie i kolorowo, fajna grafika wiec moze rozładuj swoje napięcie w ten sposób
to zagraj w Heavy Rain, Silent Hill, God of War, Call of Cthulhu, Mass Effect, Kotor, Cod'y, Battlefield 3 a nawet Mortal Kombat (2 ostatnie zwłaszcza online). Teraz przesadziles troche bo sa produkcje, ktore wzbudzaja duzo wieksze emocje niz filmy.
dla Ciebie wszystko co sie nie zgadza z Twoja idea to gowno wiec nawet mnie to nie rusza ;] jakbyś zagrał w BF3 online w porządnym systemie 7.1 na 52" i słyszał kroki gościa który się skrada za Tobą aby Ci poderznac gardło - zrozumiałbyś.
Nie, nie zrozumiałbym, ponieważ gry online od dawna nie robią już na mnie żadnego wrażenia, a Battlefield 3 jest nudny i nie chce mi się w ogóle w niego grać. Nie mam czasu na granie w tępe naparzanki, ja gram tylko w gry z ciekawa historią. Jedyne tytuły które wzbudziły we mnie emocje porównywalne do dobrego filmu to był pierwszy Stalker i System Shock 2.
ale ja nie marnuje czasu do czekania na film bo jakoś nie przywiązuje na takie rzeczy uwagi... czy obejrzę go teraz czy za miesiąc jest dla mnie obojętne, dlatego wole poczekać i obejrzeć ten film w normalnej jakości obrazu a nie ts pozdro
spoko, jeszcze nieraz go obejrzę w dobrej jakości, niestety dzieki naszemu wspaniałemu dystrybutorowi wolałem sobie od razu wyrobić zdanie niż czekac do 20.07 i w międzyczasie dowiedzieć sie wszystkiego z forum FW... chcący i niechcący
Nie jest ale pokazuje jak powstał obcy więc ten wątek jest takim haczykiem na widza łudzącego się że dostanie coś na miarę jedynki obcego.
ciesz się ze w ogóle obcy się pojawił bo w wywiadzie scott powiedzial ze to w ogole nie jest prequel tylko calkiem nowy film sf :) pozdro
z racji tego, ze jest to to samo universum - oczywiscie - pojawienie sie "obcego" jak najbardziej moze miec miejsce :) tak chcialbym juz ten film zobaczyc - 20.07 - dawno takiej porazki nie widzialem!
zgadzam się cały świat zobaczył już ten film ale oczywiście my polacy musimy czekać.... jest to karygodne i nie na miejscu pewnie jeszcze przed 20tym będzie już wersja dvdrip na torrentach
łał... no to złapałeś mnie za słówko ale i tak nie zabłysłeś bo raczej inteligentni ludzie wiedzą dokładnie o co mi chodzi, ale jak chcesz zabłysnąć możesz dokładnie tu napisać informacje jakie kraje mają dokładne daty premiery... wtedy będzie błysk jak cholera:D
bardzo podobny do obcy-matka ale cholera wie bo jednak widzialem to coś tylko w bardzo chu*owej wersji na youtube...
Przy takich filmach oprócz fabuły ogromną rolę odgrywają efekty audiowizualne budujące klimat więc oglądanie tego na ekranie komputera w śmieciowej jakości mija się z celem.
dokładnie się tutaj z tobą zgadzam:) oglądać filmy w tsce to stracony czas, przede wszystkim oczy bolą bo takim seansie....
Bo wiesz co Cola. Oni nie oglądają filmu tylko czytają dialogi i potem są super krytykami ;D
no dokładnie! w ogole jak mozna oglądać jakikolwiek film w wersji ts. przeciez taka wersja psuje oczy.
Ktoś oglądający Tsy nie ma prawa wypowiadać się na temat filmu i tyle. Bo co to za oglądanie
no następny dla którego efekty są najważniejsze w filmie. a gdzie logika, sens, spojnosc fabuly? ten film roi sie od takich bzdur ze wywołuje smiech. krytyka i wytkniecia głupot przez setki ludzi nie sa bezpodstawne, gdyby to robilo pare osób, moznaby powiedziec, że trolle i hejterzy ale chyba wiekszosc widzi jakie w tym filmie są bzdury.
tak bo na pewno w ts'ce są dobrze przetłumaczone dialogi brawo. na IMDB jakoś ocena dużo lepsza a tu tak słabiutka, że aż żal... ale spokojnie powstrzymuje się od oceny poczekamy do 20 lipca i wtedy porozmawiamy bo trudno ocenić film gdy się go nawet nie obejrzało albo po samej tsce gdzie nic nie widać i nie słychać:) pozdro
Nie przyszło Ci do głowy, że film jest już np w kinach w uk (gdzie mieszka mnóstwo polaków) od 3 tygodni i ktoś zna ten język?
tak przyszło mi to do głowy ale nie zmienia to faktu że większość oglądała po prostu tskę...
Ja nie potrzebuję napisów bo rozumiem język angielski, a film w kinie można za granicą obejrzeć.
Marny film.
ciesze się że rozumiesz język angielski ale mi całkowicie nie chodzi o ludzi którzy obejrzeli film za granicą.... tylko o tych co obejrzeli tskę z marnym dzwiekiem i obrazem a dają oceny.
otóz są dobrze przetłumaczone, poza tym dźwięk jest na tyle dobry że można oglądać i bez. nie widziałeś, nie komentuj. pozdro.
Chłopaki gdzie widzieliście TS w sieci? Ja tylko co najwyżej widziałem wersje HD Cam ze słabą wersją dźwięku.
poszukaj, jest ciągnięta z jakiegos ruskiego kina. jakos obrazu faktycznie nie powala ale z dźwiekiem nie jest najgorzej, da sie zrozumieć. film ma nawet wtopione polskie napisy, bez większych błędów
No ja widziałem film z słabą wersją Cam (Bez HD). Myslałem aby ściągnąć jakomś wersje CAM HD ale tam nie ma 7min filmu...
nie oglądaj tski bo w niej na pewno nie poczujesz klimatu jak tam nawet dobrze nie widać szczegółów które na pewno robią wrażenie w kinie albo na bd