Bardzo możliwe, że space jockey wygląda jak człowiek tylko w bardziej humanoidalnej postaci-siada na fotel i kombinezon się z nim zrasta. Od początku gdy zobaczyłem Aliena Ridleya ciekawiło mnie w co patrzy i czym jest ta potężna broń czy teleskop razem z fotelem i co to jest lub co to oznacza ta duza głowa na plakacie i którą widzimy na trailerze wewnatrz statku?
Tak, jockey wygląda poprostu jak duży, łysy, blady człowiek, a ta trąba i cała reszta to fotel i kombinezon
To ja go chyba znam. To sasiad z 2 pietra, też jest łysy, blady i duży i potrafi wytrąbic 0,7 od jednego podejscia.. No i chodzi w kombinezonie dość wyplamionym a fotel to ma bujany w domu. Widziałem że to Spejs Dżoker.
To, ze wyglada jak wiekszy czlowiek to juz niemal pewne i ja osobiscie jestem tym bardzo zawiedziony. Pozostaje nadzieja na jakies inne gigerowskie obslizgle paskudztwa straszace w tle filmu i najlepiej nie czlekoksztaltne!
Chyba każdy spodziewał się słoniowatego stwora jako Space Jockey'a, concept arty odrzucone przez producentów można zobaczyć na wielu stronach internetowych. Niektóre były naprawdę interesujące, w typie osobnika nie mającego nóg, tylko poruszającego się na rękach, zresztą o tym już było sporo tematów.
Tak jak napisałem w którymś temacie, będziemy mieć SJ = łysego koszykarza pomalowanego na szaro.
Ale na film pójdę i ogromnie czekam. ;)