Głównie przez Euro, ale to raczej marne usprawiedliwienie. Najgorsze jest to, że Imperial-Cinepix całkowicie wzgardził widzami, nawet nie próbując się z tego wytłumaczyć, i i ignorując każdą próbę nawiązania dyskusji ze strony internautów.
Nie ma co gadać tylko czekać na Prometeusza do lipca. Nic już nie wymyślimy i nie zmienimy choć ciekawość i niecierpliwość zżera:). Trzeba mieć pretensje do dystrybutora w Polsce.
V kinech ČR od: 07.06.2012 Bontonfilm
Śmigam do Pepiczków na premierę (wersja angielska z czeskimi napisami) :D i mam wyjeb*ne na Imperial-Cineshit.
Co więcej BluRay'a kupuję na eBayu (z UK albo DE) i tym samym całkowicie kładę jaja na polskiego dystrybutora.
Nic na mnie nie zarobią pajace ;)
Przyznam się, że robię tam samo. Również kupuję na ebay i sram na polska dystrybucje.
pierdziele jak mnie robią w wała i mam czekać 2 miechy więcej to ja ich zrobię i se ściągnę! kasy na nich nie dam....
haha, ściągniesz jakiegoś cama? Chcesz takie g..o oglądać?! Blu ray i DVD będzie grubo po premierze w Polsce, więc twoje plany ściągania z internetu nie wypalą.
bez kitu... to jest cios poniżej pasa... wszędzie już zobaczą a my musimy czekać. ci dystrybutorzy to świnie...
Dlatego że dystrybutor jest kompletnym debilem i nieudacznikiem o czym powinien wiedziec Fox. Proponuje lekkie podpier.dolonko do Foxa na hujoze która jest dystrybutorem na Bulande
Ty myślisz, że polscy dystrybutorzy amerykańskich filmów mają samowolkę i robią wszystko po swojemu?
Amerykański dystrybutor daje odgórne wytyczne by lokalni dystrybutorzy dopasowywali premiery oraz tytuły do warunków w danych krajach, tak by zmaksymalizować zyski. Kwestia Euro 2012 na pewno jest znana dystrybutorowi w USA, bo to impreza dotycząca całej Europy. Miejsce odbywania imprezy z pewnością zostało przez nich uwzględnione, bo takie rzeczy zawsze podlegają analizie. Lokalny dystrybutor ma obowiązek zadbać o dopasowanie czasu premiery do sytuacji w kraju i gdyby przyznali się, że władowali kasowy film prosto pod imprezę sportową, to ich współpraca prawdopodobnie zakończyłaby się raz na zawsze...
Gówno prawda!!!
http://www.okino.ua/film/mv101399/
i tam mamy takie info:
Премьера в мире: 30 Май 2012
Премьера в Украине: 31 мая 2012
czyli po naszemu:
Premiera na świecie: 30 maj 2012
Premiera na Ukrainie: 31 maj 2012
Imperial Cinepix ustalił premierę w PL, a nie FOX tyle :)
P.S.FOX to ma głęboko w du.pie czy u nas jest Euro, olimpiada czy wojna domowa...
Imperial Cinepix taką zagrywka działa na niekorzyść FOX'a tak to wygląda.
nie ma innego wyjścia jak podpie**ić tych ch**ów do FOX'a; czy ktos to juz robil? wysyłał cos? jeśli tak to gdzie, jaki adres??
tak myslalem ze wszyscy inni wczesniej zobacza dobrze ze u ruskich jest juz w maju oni najszybciej wstawki robia
Euro tutaj nie ma nic do gadania, tylko głupota dystrybutora. Sam straci na takiej polityce, szerokie masy obejrzą online lub ściągną w marnej jakości.
Według takiego myślenia Anglicy powinny zastosować taką samą politykę z związku z Igrzyskami w Londynie. Oczywiście na Wyspach wszystko przebiega według planu. natomiast w naszym kraju nie dość, że ktoś odwala amatorkę, to i jeszcze gardzi swoim klientem. Smutne to i żałosne za razem.
FOX ma to w de, dla nich POLSKA to 3 liga,dystrybucja muzyki i filmów to dla wszelkich molochów i ich 'przedstawicieli' w Polandzie
zadanie nie warte zachodu,IMPERIAL-CINEPIX to chu...e!
Może community/cause na fejsie? Powinno łatwo być zebrać dość ludzi, żeby akcja trafiła do mediów filmowych.
Zdecydowanie tak. Jak możesz to załóz na pejsbuku takowe konto ,daj linka a gwarantuje ci ze dalej poleci. Poważnie.
a czytać umie? nie dociera ze na Ukrainie premiera jest "normalnie"? z Ojro to ma g.. wspólnego, u nas po prostu dystrybucją zajmują sie jakieś tępe ch*je
Może chcą po prostu umieścić polskiego lektora w tym filmie w szczególności na seansach 3D i właśnie dlatego tak długo będzie trwać tłumaczenie z angielskiego na polski aż do 20 lipca kto wie zobaczymy, ja mimo wszystko zdecydowanie wolę jednak napisy i nie ważne czy w 2D czy 3D.
jak można woleć napisy? ja tego nie kapuje... jeszcze w 3D. wyjaśni mi ktoś dlaczego woli napisy od lektora czy chociażby od dubbingu?
Dzięki temu można polepszać znajomość języka obcego, w jakim został wyprodukowany film, w tym przypadku jest to angielski,
rzeczywiście, tylko że napisy nigdy nie pokazują dosłownie tego co mówią aktorzy i uważaj bo ktoś podczas seansu skupia się na nauce angielskiego zamiast film oglądać. Jak będę chciał podszkolić jeżyk to na kurs albo korki pójdę albo w ramach dodatkowych ćwiczeń sobie na dvd obejrzę z napisami a nie będe sobie psuł oglądanie jakiegoś filmu pierwszy raz z napisami... Ja chcę go obejrzeć, a nie go przeczytać ;]
Sorry kolego ale jaki jest sens zakupu fajnego drogiego kina domowego takiego za np. 50 tysięcy zł, jeżeli ktoś ma na uwadze polskiego lektora DD 5.1, o podkladaniu sztucznego głosu pod oryginalny głoś lektora,zagłuszeniu efektów itp to już nie wspomnę a często zdarza się tak że lektor mówi zupełnie co innego niż jest w napisach wystarczy sobie włączyć na Blu-ray jednocześnie i jedno i drugie.
Ja wolę oryginalne głosy aktorów i pierwszy plan,widzę że nie masz jakiegokolwiek kina domowego nawet pierdziawki z Saturna po twoich wypowiedziach,a jeżeli daje jesteś nie świadomy jakości to idź do audio sklepów niech puszczą ci DTS HD MA 7.1 to wtedy zrozumiesz o co mi chodzi.
no zagalopowałeś się strasznie ;] mam kino domowe i oglądam wiele filmów z lektorem i robi to na mnie takie samo wrażenie jak film z samymi napisami tylko, że nie mogę się skupić na filmie tylko trzeba czytać, a niektóre fajne sceny niestety trwają ułamki sekund i nie można nimi nacieszyć oka bo je się przegapia...
"często zdarza się tak że lektor mówi zupełnie co innego niż jest w napisach" - no zgadza się, ale pamiętaj że sens jest zawsze ten sam. Myślisz że napisy i lektor mówią nam o czym innym? :D Różnice są tylko w budowie zdań... Widziałeś kiedyś żeby lektor powiedział np że czegoś było 5 a w napisach jest, że 6? ... No właśnie :D
Ponawiam moje pytanie jaki jest sens zakupu drogiego kina jeżeli myślimy o lektorze no chyba że masz takie tanie w granicach 3-5 tys. to rozumiem w kwestii sprzętu low-end może nie masz zbytnio dużych wymagań i nie jesteś audiofilem to rozumiem,ale pozwól że coś wytłumaczę ja nie wyobrażam sobie lektora w filmach Stanleya Kubrica są takie filmy gdzie kluczową rolę odgrywa głos aktora po to robi się wszelakie castingi aby później ten głos włożyć w odpowiednim momencie w odpowiedniej chwili.A druga kwestia to jakość dzwięku nie spotkałem jeszcze płyty BD z polską ścieżką DTS HD owszem są polskie ścieżki ale jedynie DD 5.1 a różnica pomiędzy zwykłym DD czy DTS a DTS HD MA jest tak ogromna że po zakupie procesora dzwięku który jest podłączony do analogowego wzmacniacza byłem w szoku i zdecydowałem się sprzedać moje drogie i nie zawodne kolumny aby kupić nowe które odtworzą jeszcze przynajmniej o połowę dzwięków więcej wież mi jak się słucha kolumn za 4 tys za parę a później ma się odsłucha na takich za 10 tys za parę to człowiek słyszy 2x razy więcej szczegółów.
no dobra, na pewno masz rację z tą jakością itd ale trzeba mieć strasznie duże potrzeby jak ty co do dźwięku, bo mi wystarcza to co mam ;]
CO ty dajesz ? :O No to teraz mnie kwur wili ! Zaje bać tępe szmaty ! Spuśćmy na nich klątwę wiecznej sraczki ! >:(
Jak zwykle jesteśmy z tyłu. Takie filmy zdarzają się raz na dekadę i nie jesteśmy w głębokiej komunie, że większość narodu nie zna angielskiego.
ale ogólnie denerwuje mnie fakt, ze zawsze filmy u nas są później, czasem o tydzień, czasem o 2, dlaczego tak jest? przecież jesteśmy dość dużym krajem, rozwijajacym się, coraz wiecej ludzi chodzi do kina...
oglądałem właśnie trailer "Prometeusza" i tam pisało, że polska premiera jest 8 czerwca, tak więc musieli się na Filmweb pomylić ;)
Pamiętaj, że między portalem i dystrybutorem istnieje jakieś partnerstwo. Zapewne pozostają z nimi w regularnym kontakcie. Na stronie dystrybutora nadal widnieje 20. lipca.
Rozumiem, że widziałeś trailer w kinie i w dodatku odbyło się to na dniach?
nie, dzisiaj oglądałem go na YouTube, co prawda został wrzucony w połowie grudnia i być może coś się w tej sprawie od tego czasu zmieniło. Tu jest link do tego zwiastuna:
http://www.youtube.com/watch?v=Utr9v2iAD9I
Nie sposób zaprzeczyć. :)
Napiszę dzisiaj-najpóźniej jutro maila do Foxa, w którym zapewnię między innymi o żarliwym oddaniu polskich fanów i naszym uzasadnionym gniewie wynikającym z nieskrępowania Imperial Cinepix względem wrażliwości kinomanów. Czy zmienię w ten sposób losy świata? Nie. Ale sądzę, że przynajmniej dostanę lakoniczną odpowiedź. Mogliby chociaż zorganizować jakieś przedpremierowe eventy w czerwcu...
Musimy zrobić akcję na facebooku. Sam gardzę tym portalem, ale dla dobra sprawy służę słowem i poparciem. Im wcześniej, tym lepiej dla nas!
to są właśnie działania "antypirackie" ;p przez ten czas 50% potencjalnych widzów zdąży obejżeć ten film na kompie w marnej jakości z beznadziejnym dżwiękiem. normalnie cholera człowieka bierze...
no 50 to może nie ale na pewno takich osób będzie dużo i nadal nie rozumiem tego dziwnego posunięcia ze strony dystrybutora... co oni będą z tego mieli?
dziwna sprawa jest to ze wg imdb pozniej niz my maja Szwajcarzy, Wlochy, Japonia i Niemcy!:o dziwna sprawa... Chyba ze w tych krajach nie obawiaja sie piratow, no to moga zaczac chyba!:D Co do Polski, to oczywiscie za pozno:/ poltora miecha czekania na taka premiere w 2012 roku?! Nie wiem czy bedzie mi sie chcialo tyle czekac, no chyba ze dystrybutor nie chce mojej kasy...