To jest typowy firm komercyjny bez jakichkolwiek "głębszych" przemyśleń i tym bardziej drugiego dna. Oczekiwałem jakiejś namiastki Obcego 2 i zobaczyłem tylko faktyczną namiastkę. I w sumie bardzo dobrze. Film bardzo dobry od początku do końca. Tych którzy narzekają niech napiszą kiedy oglądali tak dobry film SF Horror?
To prawda, film trzeba oceniać w swojej klasie gatunku. Wprawdzie nie dorównuje on na pewno obcemu - 8 pasażerowi nostromo, który miażdży pod każdy względem, ale jest ok. Horrorów, nie mówiąc już o horrorach sc-fi które można uznać za choćby dobre jest niewiele, nad czym trochę boleję bo lubię ten gatunek.
Jak komuś się podobało pandorum to i prometeusz się spodoba.
"Tych którzy narzekają niech napiszą kiedy oglądali tak dobry film SF Horror?"
100% racji, to zdanie kierować do wszystkich którzy na coś narzekają w przypadku tego filmu.
Też się pod tym podpisuje. Ostatnimi czasy oprócz Pandorum (ewentualnie Dystrykt 9 - jeśli można go do zaliczyć do horroru sci-fi) nic ciekawszego nie powstało. Osobiście nie obchodzi mnie to, że wyreżyserował ten film Ridley oraz, że ma on powiązania z Obcym, nie nastawiałem się na bóg wie co i nie wymyślałem własnych scenariuszy do prequelu aliena. Dostałem kino na jakie liczyłem.
Ale tam on sobie pozwolil na samowole bo nie uzgodnil scenariusza z malkontentami na tym forum.