PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=566646}

Projekt X

Project X
2012
6,5 184 tys. ocen
6,5 10 1 183604
4,9 36 krytyków
Projekt X
powrót do forum filmu Projekt X

koniec

ocenił(a) film na 8

czemu na końcu filmu jest napisane czy zostali oskarżeni czy nie? zawsze się tak robi w filmach opartych na faktach.

ocenił(a) film na 9
kala996

bo to jest film oparty na faktach ...

ocenił(a) film na 4
kala996

Alicja w krainie czarów jest bardyiej oparta na faktach niż ten film xD
Zobacz sobie na youtube jak go kręcili xD

Luna86

Jak w ogóle można pomyslec ze to fakty ?? hehe ;P

ocenił(a) film na 8
Wuterrorysta

Fabuła filmu jest częściowo oparta na domówce, którą zorganizował Corey Delaney w swoim domu w Melbourne (Australia). Nastolatek chcąc zaprosić znajomych na imprezę udostępnił swój adres zamieszkania na tablicy MySpace, przyciągając tym samym uwagę 500 ludzi. Łączne szkody wyrządzone w trakcie domówki zostały oszacowane na 20,000 $

ocenił(a) film na 8
kala996

Mi się wydaje, że to po prostu miało zaspokoić ciekawość widza. Dobrze, że dali takie informacje, bo ja, na przykład, zastanawiałam się, czy coś takiego może im ujść na sucho i jakie konsekwencje młodzi poniosą. To nie musiało oznaczać, że film został nakręcony na faktach.

ocenił(a) film na 6
kala996

jak to nie? [SPOILER !!!]

Na końcu jest, że Thomas ma postawionych 6 różnych zarzutów, w tym zakłócanie spokoju, deprawowanie nieletnich, podżeganie do zamieszek. Rówieśnicy wybrali go osobą o najlepiej zapowiadającej się przyszłości :D
Costa został uniewinniony ze wszystkich zarzutów. I teraz czek na wyniki trzech różnych testów na ojcostwo xD
Rodzice J.B. przekonali sąd, że jest dzieckiem specjalnej troski i dlatego nie może być osądzony. Zarzuty wycofano, ale zmuszono go, żeby do końca szkoły dojeżdżał specjalnym autobusem.
Dax jest obiektem dochodzenia w sprawie zniknięcia swoich rodziców. Nadal mieszka sam.

Jak wy to oglądacie :P

ocenił(a) film na 8
dariusgromnicki

no własnie o to mi chodziło tylko że nigdzie nie jest napisane że jest to oparte na faktach, a gdy na końcu pojawiło się ro co napisałeś to zdziwiło mnie to. a na początku też coś jest napisane że przepraszają za wyrządzone szkody i że byli głośno. to też mnie zastanawia.

ocenił(a) film na 6
kala996

No tak, na początku wytwórnia i producenci przepraszają funkcjonariuszy organów ścigania i mieszkańców Pasadeny, gdzie kręcili ten film, za wyrządzone szkody i hałas.
To dodaje autentyczności tej historii (tak jak to że operator kamery bierze udział w wydarzeniach), która faktycznie miała miejsce. krecikk666 napisał o Corey Delaney'u z Melbourne, któremu taka impreza wymknęła się z pod kontroli. Gość niczego nie żałuje, nie przeprosił zbyt szczerze (np. za spalone auta sąsiadów), generalnie wszystkich olał i ma w dupie. Później wyprowadził się z domu i rzucił szkołę. Został oskarżony, ale nie wiem co z wyrokiem.