PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=448713}

Projekt: Monster

Cloverfield
2008
6,4 69 tys. ocen
6,4 10 1 68947
6,0 29 krytyków
Projekt: Monster
powrót do forum filmu Projekt: Monster
man_niek

lol o_o
lol o_o lol lol lol lol

Klęska, czyżby koniec?

Mahone93

P.S. Powtarzają Kinomaniaka kiedyś?

Mahone93

Ja też oglądałem i ... Popieram

A co do powtórek to :
Późno w nocy lub
wcześnie rano
Wybieraj :)

man_niek

jak dla mnie kinomaniak troche "przesadzil" mogl dac te 0.5 :) swoja droga....pare "lepszych" (w negatywnym znaczeniu oczywiscie) filmow ogladalem...niewiele, ale zawsze :)
szkoda ze ja juz na tym filmie bylem --- czemu kinomaniak nie prezentuje filmow na tydzien przed ich premierami :) mogliby sie dogadac z multikinem czy innym silverscreen'em, aby w warszawie, na jednej sali puszczali seans przedpremierowo dla kinomaniaka

bondyros

Założe się, że Artur Kinomaniak nawet tego filmu nie oglądał w kinie :|

ocenił(a) film na 7
Mahone93

też ogladalem kinomaniaka

praktycznie przy kazdych ocenach sie zgadzam ale to bylo zaskonczenie nie z tej ziemi

pewnie faktycznie nie ogldal w kinie i jezdzi na stereotypie ze wielki pasikonik znowu rozwala usa ;P

ocenił(a) film na 10
czester

Wlasnie bedzie powtorka kinomaniaka , chetnie obejze.

kingdk3

:| :| Przecież tak być nie może, ale przynajmniej ten film jako pierwszy w historii dostał 0, a to już coś :D Szczerze nie sądziłemm, że da 0 , myślałem o 7/10

ocenił(a) film na 10
Mahone93

To kiedy bedzie powtorka tego kinomaniaka pisze szybko!!

kingdk3

A Pile IV np. zapisal na dole listy i narysowal strzalke, ze jeszcze nizej... Wiec jaka ocena jest gorsza? Ta strzalka czy to 0?

ocenił(a) film na 5
Co_lump

Ocena minusowa, bo coz innego? Pietras ogladal pewnie w kinie tego filma. Juz nie wmawiajcie sobie, ze ogladal go na ekranie monitora ;). Troche obiektywizmu, prosze ;).

Jones

A jak wytłumaczysz fakt, że ocenia filmy, które nie miały jeszcze premier w Polsce? (teraz już po premierze oczywiśćie) Przykładem jest "Operacja: Swit", "American Gangster", "Persepolis" , a nawet dyskusje o "Rambo IV" i nowym "Indianie Jonesie".Tego nie było.A dlaczego każdy, KAZDY! film Polski ocenia powyżej 6? No przepraszam bardzo, ale nie mówcie, że "Lejdis", "Rozmowy Nocą", "Jeszcze Raz", "Hania", czy nawet amerykańska "Zaczarowana" jest lepsza niż "Cloverfield" :|

ocenił(a) film na 10
Mahone93

Liczę tylko na to że za tydzień powie że zaszła straszliwa pomyłka i zapomniał dopisać jedynki przed zerem ;)

A tak na poważnie, możliwe że widział je na przed premierach co i tak nie tłumaczy tak niskiej noty dla Cloverfielda. Przypuszczam ,że Pietras kierował się tym iż dialogi (według niego) były kiepskie, że błędy logiczne, że to i tamto ale na miłość Boską, czy wy chcecie dialogów na miarę Ojca Chrzestnego w filmie o potworze? Trochę Obiektywizmu... ;)

Poza tym, Ojczulek np. nie miał efektów specjalnych więc na upartego, baaaardzo upartego można mu wstawić 5/10. To tylko takie małe tuti fruti jak już jesteśmy w chorej polskiej rzeczywistości xd

ocenił(a) film na 8
recyklerek

Dzisiaj o 2 w nocy leci albo powtórka albo nowy odcinek, jeżeli to będzie powtórka to nagram to kamerką z aparatu cyfrowego - zrobie poprostu telesync :D i wciepne na YouTube

ocenił(a) film na 8
Protector

Aha mam nagrywanie ok 6 minut w dobrej jakości bo mam karte 128MB x2 (dwustronna), więc myśle, że szybko uwiną się z tym artykułem

Mahone93

Chciałbym zauważyć że filmy które wymieniłeś są komediami romantycznymi a to raczej odrębny gatunek od "projekt: Monster" więc na nie można patrzeć trochę przez palce. Pewnie w swojej kategorii są niezłe

ocenił(a) film na 9
man_niek

http://kinomaniak.com.pl/1636,projekt-monster,film.php

ocenił(a) film na 10
eZo

Zróbcie mi te przyjemność i zaznaczcie wszystkie gwiazdki, dzięki! ;D

Ech, coś nierówna ta skala, jedne filmy dostają 0 a inne 7, ciekawe, ciekawe, zawiódł mnie ten pan ;P

ocenił(a) film na 5
recyklerek

No widzisz, sam krytykujesz Pietrasa, a do czego nawolujesz? Clovierfield i 10/10? Bez przesady...

Jones

Dla jednych 10/10 dla "innych" 0/10, ja wiem, że może Pan Pietras ma doświadczenie no ale żeby z błotem mieszać Cloverfield? :| Szacun, ale to niedorzeczne

ocenił(a) film na 5
Mahone93

0/10 - wiadomo, przesadzone ;).

10/10 - j.w.

Tyle w temacie ;).

Jones

Jones
"Clovierfield i 10/10? " - w moim odczuciu tak. Skąd taka wysoka ocena pisałem w tym temacie - http://www.filmweb.pl/topic/781738/Szok.html.
Powiem jedno - pora zawitać na kinomaniak.com i wysłać list do redakcji... temat wiadomy.

recyklerek

xDD

kinomaniak.com niema NIC wspólnego z programem na TV4 xDD Przed chwilą dostałem maila z odp. na mój list i tego właśnie sie dowiedziałem ;)
Pomyłka... kinomaniak.com jeszcze NIE ocenił "cloverfielda" ^^

To po postu zbieżność nazw.
Pozdrawiam.

man_niek

W kinomaniaku pan Artur wysoko ocenia filmy ambitne i inteligente. Resztę to miesza z błotem. Takie podoejście jest nieprawidłowe! Ja już dawno się przestałem sugerować jego opiniami i ocenami bo niektóre są poprostu żenujące.A Cloverfield z całą pewnościąnie zasługuje na 0. To jest czysta przesada!

ocenił(a) film na 10
Bialy_Pielgrzym

Zdecydowanie tak. Ocenia po swojemu, niekiedy aż zbyt subiektywna.
Zdecydowanie nie jest otwarty na inne filmy, niż te które sam lubi ( a w ogóle są takie? Czy taki z niego dobry krytyk filmowy).

Zapytam tak - czemu kurde Ci ludzie się czepiają tego filmu? Bo argumentem jest ruchoma kamera czy jakoś tak?
To figa a nie argument.

man_niek

Koleś jest szajbnięty ... kaszanie zwanej DOA dał 3/10 ... o ja pierdziele a wakacje jasia fasoli to dla niego ambitne kino 8/10

ocenił(a) film na 10
man_niek

A co to do ch... jest kinomaniak??? jakiś autorytet? a na www.cloverfieldjestzajebisty.pl dali 12213/10 i co? żenada...

ocenił(a) film na 10
simgog

a w sumie to na ch.. robić reklamę kinoma...cośtam?

ocenił(a) film na 8
simgog

Mam już filmik wrzuca się obecnie na Rapidshare, będzie za niedługo, będziecie mogli zobaczyć jak koleś zjechał Cloverfield, aż żal dupe ściska ;/

ocenił(a) film na 8
Protector

http://rapidshare.de/files/38545598/MOV09304.MPG.html

man_niek

Trudno się nie zgodzić z opinią prowadzącego, ale ocena przesadzona.

Widzialem duzo filmow, ktore mi sie nie podobaly, typu American Pie - ktores tam i takim filmom daje sie wlasnie 3/10, a Projekt: Monster zasluguje na mniej, bo to glosno krzyczal, a niewiele wiedzial.

Osobiscie ocenilem go na 3/10.

ocenił(a) film na 10
psychik_2

Jones-przecież wiadomo że żartuje, po prostu wkurzyłem się, jak sam powiedziałeś, trochę obiektywizmu każdemu by się przydało, jemu też.

ocenił(a) film na 6
recyklerek

No tak ale raz pan Artur (Kinomaniak) Pietras raz bardzo skrytykował pewien film (Matrix Rewolucje) i naraził sie fanom tego otóż filmu i w nastepnym odcinku przepraszał wszystkich fanow. Bardzoo mozliwe ze w nastepnym odcinku bedzie to samo ;) albo juz nie zobaczymy pana Pietrasa w nastepnym odcinku hehe :p

man_niek

Gdyby Cloverfield był produkcji polskiej dostalby z miejsca u Pietrasa z 8/10. A ze jest amerykanski i na dodatek Pietras nie łyka tej konwencji (zachwalał o dziwo BWP, a to film przecietny był) to jest to dla niego dno :) Ale spoko, za film o kalece bez ręki na huśtawce da mocną 7 :)

ocenił(a) film na 9
man_niek

Bzdura...Film jest rewelacyjny, ale tylko obejrzenie go w kinie może dostarczyć tylu emocji. Więc nie nadaje się do ogladania w domu. ...Nigdy jeszcze nie czułem sie tak jakbym brał bezpośrednio udział w wydarzeniach przedsatwionych w filmie. Doznania sa intensywne i bardzo wbrew wielu opiniom realistyczne. Dużo rodzi się pytań po obejrzeniu filmu, ale My tak naprawdę nie możemy na nie odpowiedzieć bo przecież to co się wydarzyło w Nowym Jorku nigdy nie miało miejsca na Ziemi. przyjmijmy, że Swiat ukrywa przed nami rzeczy stworzone z materii której nasza nauka nie jest w stanie pojąc, wobec których jesteśmy bezsilni. ...Film dla ludzi z wyobraźnia... Nie dla sceptykow... dla ludzi z otwartymi umysłami... Pozdrawiam;)

matfat

Co więcej, wszystkie recenzje w gazetach itp itp są tak od 7/10 w górę prócz pana Pietrasa.

pinczu

0/10 To może przesada... Jednak film moim zdaniem przereklamowany, masa efektów specjalnych, przeciętna gra aktorska. Wiele niespójności... Otworzyć umysł? Na co? Na co miałbym się tu otworzyć? Jak większość zauważyła filmu lepiej nie oglądać w środowisku domowym, trzeba się wybrać do kina, chyba, że ktoś jest szczęśliwym posiadaczem drogiego sprzętu (kina domowego). Co to oznacza? Wartość filmu opiera się prawie wyłącznie na efektach specjalnych. Trzęsący się obraz, wielu z Was zachwycił, mnie zirytował. W Blair Witch Project efekt ten został wykorzystany z o wiele lepszym skutkiem. Niestety, chyba doczekaliśmy się czasów w których grę aktorską, dialogi, sens, przesłanie i wiele innych wartości jakie powinna zawierać w sobie dobra produkcja filmowa są zastępowane przez efekty specjalne, które powinny raczej dodawać smaku i przyprawiać filmy niż je tworzyć.

Podsumowując, uważam, że film rewelacyjny nie jest, najbardziej przerażającym aspektem tego dzieła jest siła reklamy i marketingu!

Jeśli chodzi o kinomaniaka, to nie da się zaprzeczyć, że jego oceny są bardzo subiektywne...czasem czepia się nie wiadomo czego ale polecam wam się zastanowić nad tym w jaki sposób ocena filmu mogłaby być obiektywna?

Spinett

Wiesz co to jest obiektywność? :) To jest zbiór sądów subiektywnych.

ocenił(a) film na 10
man_niek

A ja byłem na nim w kinie 2 razy i jest po prostu świetny. Nawet na imdb gdzie o kinomaniaku na szczęscie nie słyszeli ma przeciętną 7.9/10.

ocenił(a) film na 10
polishchaser1

Żeby jeszcze Polacy liczyli się z opinią i oceną polskich "krytyków" w programach rozrywkowych. To dopiero dla mnie zaskoczenie, sorry - naprawdę, nie wiedziałem, że dziś są jeszcze tacy ludzie.

I przepraszam, jeśli kogoś uraziłem, a tym bardziej współczesnego polskiego krytyka!