PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=34451}

Powrót żywych trupów

The Return of the Living Dead
1985
7,0 9,4 tys. ocen
7,0 10 1 9391
7,1 12 krytyków
Powrót żywych trupów
powrót do forum filmu Powrót żywych trupów

Prawdziwe

ocenił(a) film na 8

Na początku jest informacja że wydzarzenia w filmie są prawdziwe, czy to prawda kto wie?

ocenił(a) film na 8
fox4086

Jest mówione, że wykorzystano prawdziwe nazwiska i nazwy organizacji. Słyszałeś/aś kiedyś żeby trupy wstały z grobów i zjadały ludziom mózgi, bo ja nie kojarzę, żeby kiedyś miało to miejsce he;)

sss_111

Co ty wiesz o życiu. Oczywiście, że film opowiada o prawdziwych wydarzeniach.

ocenił(a) film na 8
Kaczanowicz

Wszystkich was pogięło.

ocenił(a) film na 7
sss_111

Co za dureń. Jak można nie wiedzieć że w Ameryce istniały prawdziwe zombi, zapytaj nauczycielki w swoim gimbazjum to ci potwierdzi. Pierwsza inwazja zombi miała miejsce w USA w 1932r.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 1
Joimbo

Tak ale chyba filmów i przedstawień nie możliwe jest by było takie coś jak zombie

ocenił(a) film na 8
fox4086

Mam nadzieje.

ocenił(a) film na 1
fox4086

Twórcy specjalnie tak napisali żeby widzów przestraszyć ! rany przeciesz nie wierzycie aż w takie pierdoły a film to porażka ja tam wole Resident Evil

ocenił(a) film na 10
dragon94331

Bo ty nie masz wiecej niz kilka latek dziecko ...

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10
dragon94331

Wystarczy zobaczyc co ty za filmy ogladasz i najwyzej je oceniasz smarku Avengers, X-man haha ... Co za przedszkole ... Pomyliles portale z piaskownica ...

ocenił(a) film na 1
aproxx

zacny suchar plebsie hahaha prawie się najadłem ty oglądasz same horrory nie rozśmieszaj mnie Klątwa Łowca Snów Alicjo słodka Alicjo gnioty z dolnej pułki a ty to psychiatryk wita

ocenił(a) film na 10
dragon94331

Kto ci mowil, ze ogladam same horrory, ksiadz rydzyk na plebaniu w godzinach nocnych ? To, ze nie oceniam innych to nie znaczy, ze ich nie ogladam ... Najzwyczajniej to konto mam stricte do horrorow ... A wracajac do glownej puenty to samych horrorow w zyciu widzialem wiecej niz ty wszystkich filmow razem wzietych dziecko ... Jesli Alicjo Slodka Alicjo to gniot to posune sie nawet dalej ... Ty chyba urodziles sie po milenium, ze masz tak mozg zlanszowany ... Ponadto zadna pelnoletnia osoba raczej nie nazwie sie dragon ... Tak debilne nicki sa zarezerwowane dla gimnazjalistow z niedorozwinietym gruczolem mozgowym ...

ocenił(a) film na 1
aproxx

Kto ci mowil, ze ogladam same horrory, ksiadz rydzyk na plebaniu w godzinach nocnych ? i do czego ma być lnic lepszego nie wymyśliłeś a mój nick to moja sprawa i nazywając mnie dzieckiem myślisz że co tym mnie wkurzyszi nie chwal się ile to horrorów oglądałeś oraz poza tym nie chce mi sie z tobą gadać bo to mnie nudzi wiec daj żyć

ocenił(a) film na 10
dragon94331

Curse gniot hahaha ... Co za perfidny bachor ... Czytales kiedys w zyciu jakas ksiazke oprocz Szatana z siodmej klasy ??

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10
dragon94331

Chyba program tv To i Owo ...

ocenił(a) film na 1
aproxx

a ty wogule nie umiesz czytać

ocenił(a) film na 10
dragon94331

... a ty pisac po polsku ... W ogole piszemy oddzielnie i u kreskowane ... Jeden krotki wyraz, a dwa bledy ... Gratuluje

ocenił(a) film na 8
aproxx

Ale wy obaj jesteście tępi :D

użytkownik usunięty
aproxx

Oczywiście , że Curse to gniot, chyba tylko tobie może się to podobać. Miałem to kiedyś na vhs i wywaliłem do kosza podobnie jak ze 400 żenujących pseudohorrorów z tamtych lat . Mój ojciec kiedyś był wspólnikiem w wypożyczalni wideo i jak splajtowała to wszystkie horrory przypadły mi w spadku i takie pokroju Curse, Wideodrom czy inne badziewia wywaliłem na śmietnik .

ocenił(a) film na 10

To tylko potwierdza jakim idiota jestes hahaha ... Curse dzisiaj warty 200-250 zl ..., a VIdeodrome u nas nigdy nie wyszlo ... To w sumie zaczynam w ogole powatpiewac w jakiekolwiek slowo, ktore tutaj wypowiadasz na forum ...

użytkownik usunięty
aproxx

Nie wiem jakim trzeba być idiotą żeby za takiego gniota zapłacić chociażby 5 złotych . Napisałem, że pokroju Videodrome czyli na takim samym żenującym poziomie, że nawet worka na śmieci było mi szkoda .

użytkownik usunięty

Gościu, ty jesteś horrorem samym w sobie, tylko spójrz na siebie!! Nadwaga ze 100kg i do tego alkoholik..
Chwalisz się tym, że wywaliłeś prawdziwe, konkretne, rasowe horrory, jakich teraz ze świecą szukać..
Jednocześnie piszesz o sobie "WIELKI ZNAWCA HORRORÓW !!!" A najnudniejszy pseudo horrorek na świecie, najbardziej przereklamowany ze wszystkich, jakie chyba istnieją, oceniłeś na dziesiątkę...!!? Mowa oczywiście o pa3, jeżeli komuś taki syf wydaje się straszny, albo chociaż interesujący, to ja mu naprawdę serdecznie współczuję.. o.O

użytkownik usunięty

Ale jedno muszę ci przyznać! Masz nick adekwatny do własnego stanu fizycznego w 100% Serio!!

użytkownik usunięty

Wszystkie Paranormal Activity są przereklamoweane i nudne i nic się w w nich nie dzieje, oprócz części trzeciej gdzie akcja jest od początku do końca i można narobić w gacie ze strachu , pewnie nawet nie oglądałeś tylko zasugerowałeś się tym, że poprzednie części były nudne . Mnie w horrorach straszą jedynie duchy i zjawiska paranormalne, wszystko inne nawet horrorem nazwać nie można, na czele ze wszystkimi Slasherami i filmami Gore, które powinny być oddzielnymi gatunkami a jakiś matoł zaliczył je kiedyś do horrorów i tak zostało do dzisiaj co jest największym nieporozumieniem w historii kina .

użytkownik usunięty

Jeżeli mowa o gatunku Gore, to polecałbym Evil Dead 2 oraz Braindead, a jeżeli chodzi o duchy i zjawiska paranormalne, to Egzorcystę z 73r., Blair Witch Project z 99r. Omena z 76r. oraz Poltergeist'a z 82r.
Co do ostatniego wymienionego przeze mnie horroru, to nie wiem, czy obiło ci się o uszy, ale najprawdopodobniej krąży nad nim coś w rodzaju jakiejś klątwy, lub coś w tym stylu, bo tak się akurat dziwnie składa, że duża liczba aktorów oraz członków ekipy realizacyjnej zginęła w dziwnych okolicznościach po nakręceniu tego filmu, a przede wszystkim dziewczynka, która odgrywała rolę główną, czyli "Heather O'Rourke", odeszła akurat 6 lat po zagraniu w tym filmie, mając zaledwie 12 lat, z powodu jakiejś błędnej diagnozy, oprócz tego "Dominique Dunne", odgrywająca rolę, jej starszej siostry, została brutalnie zamordowana(najprawdopodobniej uduszona) przez swojego chłopaka, w 1982 roku, jako ciekawostkę dodam jeszcze, że obie zostały pochowane na tym samym cmentarzu..
Inne ciekawostki dotyczące tego filmu, to na przykład to, że "szkielety, które zaatakowały Diane (JoBeth Williams), były prawdziwe, zaś sama aktorka dowiedziała się o tym dopiero po nakręceniu sceny.."
Albo to, że "scena, w której clown dusi Robbiego, była prawdziwa. Jego ręce były tak silnie złączone, że Robbie zaczął się dusić. Mimo to, Hooper i Spielberg uważali to za świetną improwizację, kiedy jednak Robbie zrobił się purpurowy z wysiłku, szybko zdjęli mu ręce clowna z szyi"

Jakby ci tego wszystkiego było mało, to polecam koniecznie przeczytać sobie CAŁY ten artykuł http://www.magia.gildia.pl/artykuly/rozne/omen_klatwa

A teraz ty się trochę postaraj i pochwal, jakimiś ciekawymi, przerażającymi, ale tylko prawdziwymi i potwierdzonymi informacjami, skoro śmiesz twierdzić, ze jesteś znawcą z dziedziny horrorów..

użytkownik usunięty

Nie polecaj mi nic z gatunku Gore bo to jest gatunek dla ludzi pozbawionych wszelkich uczuć i chorych psychicznie, którzy podniecają się fruwającymi ludzkimi wnętrznościami i hektolitrami bryzgającej krwi po ekranie . A jeżeli chodzi o filmy o zjawiskach paranormalnych to nie ma chyba tytułu którego nie widziałem, widziałem nawet takie z lat 70 i 80 o których nie wszyscy słyszeli a ty wymieniłeś najpopularniejsze tytuły , a historię tej dziewczynki z filmu Duch oczywiście znam , oraz inne fakty dotyczące tego filmu . Co do innych historii to jest ich zbyt dużo żeby każdą opisywać, nie lubię się rozpisywać . Myśle zresztą, że wszyscy, którzy się interesują zjawiskami paranormalnymi je znają .

użytkownik usunięty

Piszesz, że jest zbyt dużo historii, aby każdą tu opisywać, ale chyba nie zrozumiałeś tego, że miałeś napisać COKOLWIEK interesującego, ciekawego, zaś ty nie napisałeś niczego, co mogłoby przykuć moją uwagę..

użytkownik usunięty

Bo każda z tych historia jest długa a ja nie lubię się rozpisywać .

użytkownik usunięty

Ależ nikt przecież nie każe ci się tutaj rozpisywać, wystarczy żebyś podrzucił jakiegoś ciekawego linka, tak jak ja o tym Omenie.

użytkownik usunięty

Tu masz trochę o historii domu w Amityville o którym powstało kilka filmów http://www.nieznane.pl/co-tak-naprawde-kryje-w-sobie-historia-amityville,450.htm l

użytkownik usunięty

Tutaj trochę historii o filmie Nawiedzony dom z 1991 roku http://paranormalnosc.blogspot.com/2008/08/nawiedzony-dom-smurlw.html

użytkownik usunięty

Jeżeli chcesz mi tu czymś zaimponować, bądź komukolwiek innemu, to lepiej opisz jakieś własne przeżycie związane z mocami nadprzyrodzonymi, a następnie zrobię to ja i wówczas się przekonamy kto ma ciekawsze..

użytkownik usunięty

NIkomu nie chcę zaimponować prosiłeś o link do jakiejś historii to ci podałem .

użytkownik usunięty

Jeżeli byłbyś odważny, to przyjąłbyś to wyzwanie.
Wnioski nasuwają się same, albo jesteś zwykłym tchórzem albo niczego istotnego w życiu nie doświadczyłeś... Tyle w temacie!

użytkownik usunięty

Wiesz co nie chcę tutaj pisać na forum publicznym o zjawisku paranormalnym jakiego doświadczyłem bo zaraz będą pisali , że jestem świrem a zjawiska paranormalne nie istnieją, już jeden taki gość na forum filmu Obecność się znalazł i przez większość został wyśmiany .

użytkownik usunięty

Sory, ale pierdzielisz jak potłuczony, żeby wymigać się od prostej odpowiedzi..
Prawda jest taka, że na forum filmu obecność, nikt jakoś nie ma z tym problemów/oporów i wszystko wyraźnie opisują i to nawet z najdrobniejszymi szczegółami, także...
Nie rozumiem po co kłamiesz, ale dowodem na to, że dopuszczasz się jawnego kłamstwa jest ten o to link - http://www.filmweb.pl/film/Obecno%C5%9B%C4%87-2013-627100/discussion/Pytania+do+ Was.,2267098

Pewien odważny i inteligentny jegomość zadał całkiem proste i następujące pytanie: "Czy doświadczyliście kiedyś jakichś zjawisk paranormalnych?"

Czego efektem jest już łącznie, prawie 300 postów!

Czaisz..? o.O

użytkownik usunięty

No i wlaśnie o to mi chodzi gdybyś poczytał dokładniej ten temat to byś zobaczył , ze ponad połowa osób go wyśmiała od świrów, jedynie nieliczni opisują swoje przeżycia .

użytkownik usunięty

Słąbo przejrzałeś ten temat wiele osób go wyśmiewa, pisząc chociażby o zmianie dilera albo jakiś gość ironicznie pisze, że na jego podwórku wylądował łabędź, na co następny ,, i nawiedzał cię w nocy ? Jeszcze wiele osób go tam wyśmiewa, dlatego ja nie zamierzam pisać o swoim przeżyciu żeby mnie nie wyśmiali .

użytkownik usunięty

Nie wiem kto z nas słabiej przejrzał ten temat, ale wiem na na pewno, ponieważ przejrzałem go całego, że ok 85% to normalni, zdrowi ludzie, którzy całkiem wiarygodnie opisują ze szczegółami swoje historie! Więc nie próbuj mi tu po raz kolejny, wkręcać tanich kitów..

użytkownik usunięty

Wystarczy kilkanaście wyśmiewających postów i temat przestaje być wiarygodny, ciekaw jestem czemu ty tam nic nie napisałeś ? Mi te kilkanaście osób , które wyśmiewają ten temat wystarczy, nie mam zamiaru wystawiać się na pośmiewisko .

użytkownik usunięty

Właśnie zobaczyłem , że nie pokazujesz swoich głosów, wiec dla mnie tacy użytkownicy nie istnieją, prosiłbym żebyś więcej nie odpisywał na moje posty, bo dla mnei ktoś kto nie pokazuje swoich głosów, to użytkownik widmo tak jak byś nie istniał . Bez odbioru .

użytkownik usunięty

Ja zaś już na samym początku zorientowałem się, że mam do czynienia z tępym, nic nie wartym, pustym imbecylem, którego szczerze mówiąc nawet jest mi troszkę żal.. :-/

Nie wiem jakim przygłupem trzeba być, żeby ocenić gówno pokroju barw szczęścia na dziesiątkę...WTF!!?

Kultowy horror Pet Sematary oparty w całości na książce, ocenić na jedynkę... WTF!!?

itd..........

Radzę ci czym prędzej wybrać się do sprawdzonego psychiatry w celu zdiagnozowania twojej przypadłości, a zaraz potem do dobrego dietetyka, bo spaślakom i w dodatku alkoholikom, o twojej tuszy zazwyczaj nie zostaje już zbyt wiele życia.. :-(

użytkownik usunięty

Smętarz dla zwierzaków kultowy horror ? Haaahahhahahahahhahahahahahahah spadłem z krzesła i nie wierzę co czytam, przecież to nawet obok komedii nie leżało nic tam strasznego nie ma , jedynie można się pośmiać z zażenowania. Kultowy horror to jest Zemsta po latach albo Egzorcysta a nie takie badziewie . Proszę nie pisz już nic więcej bo tylko się kompromitujesz, widać od razu, że nawet nie wiesz co to dobry horror .

użytkownik usunięty

A kto ci powiedział, spaślaczku pijany, że Smętarz dla zwierzaków miałbyć z założenia "straszny"..? BUHAHAHAHAHAHAAH!!!!!!!!!!

Przestań juz lepiej gdziekolwiek i cokolwiek pisać, bo jesteś do tego stopnia śmieszny, że już prawie zabawny, co z kolei byłoby twoją jedyną zaletą! :D

użytkownik usunięty

Horror musi być straszny inaczej to nie jest horror !!!

użytkownik usunięty

To ma być argument..? A gdybym ci powiedział, że człowiek musi być normalny, zdrowy i szczupły, żeby być człowiekiem, to też byś to uznał za logiczny fakt?

użytkownik usunięty

Nie bo szczupłość czy otyłość nie ma nic do rzeczy, ale jeżeli ktoś jest nienormalny to logiczne , że nie jest człowiekiem tylko małpą .

użytkownik usunięty

Naprawdę, uważasz siebie za małpę..? Nie bądź dla siebie aż tak surowy! :-D

użytkownik usunięty

Nie uważam , bo ja jestem normalnym człowiekiem.