PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=655799}

Porachunki

The Family
2013
6,6 46 tys. ocen
6,6 10 1 45647
5,2 19 krytyków
Porachunki
powrót do forum filmu Porachunki

Dla mnie film świetny Robert De Niro świetnie zagrał a ogólnie bardzo dobra muzyka i klimat
wydaje mi się że to było proche (co się stało po) do Chłopców z ferajny

ocenił(a) film na 5
SergiuszM111

Ty tak na poważnie z tym Oscarem?

ocenił(a) film na 6
zulombo

Nie bo Oscary to dla mnie żadna nagroda jest TYLE niesamowitych wręcz genialnych filmów które nie dostały Oscara najlepszy przykład Gran Torino (2008) jak mi powiesz że Clint Eastwood nie zasłużył w tej roli na Oscara to nie mamy o czym rozmawiać poza tym 5 na serio? mógłbyś bać co najmniej 7 za role Roberta De Niro to takie plucie legendzie kina w twarz...

ocenił(a) film na 5
SergiuszM111

Eastwood w każdym filmie gra tak samo. Nie zmienia to faktu, że go lubię, ale zdecydowanie jest aktorem jednej roli. Zawsze mam wrażenie, że oglądam Brudnego Harrego w wojsku, na emeryturze czy też jako trenera boksu. Jeżeli chce dostać Oscara za aktorstwo to powinien wziąć przykład z Bogarta, ale domyślam się, że starczą już mu te, które ma.
Co do Porachunku to nie mam dużo do powiedzenia. Cienki film i tyle. Dowcipy są już dawno ograne, a niektóre sceny są wręcz żenujące z pokazem "Chłopców z ferajny"na czele.
Chciałem napisać więcej ale doszedłem do wniosku, że co tu będę z tobą dyskutował. Uważasz, że należy się Robertowi Oscar, a w kolejnej wypowiedzi piszesz już z pogardą o tej nagrodzie. Chociaż nie. Eastwood wg ciebie powinien dostać Oscara. Gubię się. Nie mam pojęcia już jakie jest twoje zdanie.

ocenił(a) film na 6
zulombo

Otóż moje zdanie jest takie nie chciałem pisać że oscary to idiotyczna i przekupiona nagroda jednak mnie do tego zmusiłeś ale jeżeli już zakładamy ze oscary nie są takie to powinno się nagradzać może nie do końca takie filmy (pisałem na gorąco po obejrzeniu i byłem trochę za bardzo zrajcowany) ALE 10 nominacji do ocara dla grawitacji.... nie wiem czy widziałeś ten film ale ci go streszczę odrealniony film budowany typowo pod budżet.

ocenił(a) film na 6
SergiuszM111

Wiem że zboczyłem od tematu kompletnie więc może powrócę film ma bardzo dobry humor według mnie poza tym łączy akcje z komedią nie przepadam za bardzo za obydwoma ale tu mi się to podobało

ocenił(a) film na 6
zulombo

Zresztą Clint jest aktorem jednej roli bo po pierwsze filmy poważne są najlepsze i on o tym wie a po 2 wyobrażasz sobie go w komedii bo je nie zrobił by z siebie pośmiewisko, nie tylko za to winie oscary między innymi za Adwokat diabła, za Skazani na shawshank czy Samuela L Jacksona

ocenił(a) film na 6
SergiuszM111

Przepraszam nie za Samuela L Jacksona tylko Martin Lawrence myśle Martin piszę samuel xD

SergiuszM111

ja sie tez milo zaskoczylem mimo nie pochlebnych opini

SergiuszM111

Clinta Eastwooda można zobaczyć komedii Paint Your Wagon.
Bardzo fajny film. Co lepsze: Eastwood śpiewa w tym filmie!

ocenił(a) film na 8
SergiuszM111

Oscar może trochę na wyrost, acz za zdjęcia na pewno jakaś nagroda się należy.

ocenił(a) film na 6
Vertigo_effect

Dawno to pisałem, z perspektywy czasu wiem że trochę przesadziłem