cieżko mi ocenić ten film, naprawdę...
niby ciekawy, a zarazem jakiś taki bezcelowy ?
takie połączenie Cube'a, Persons unknown i Minds hunters w jednym.
Po co ktoś miałby robić takie testy, pozbawiając kogoś życia ? Można było odwrócić sytuację i np. zaaranżować tylko śmierć tych ludzi, a w rzeczywistości sprawdzać jak się zachowa nowo przyjęta pani doktor :)
"Ciekawy i bezcelowy". Moim zdaniem bardzo trafne określenie. Przyznaję, że w pewnym momencie filmu byłam pewna, że ten eksperyment dotyczy właśnie pani doktor i ma na celu sprawdzenie jej zachowań. Może byłby lepszy gdyby miał inne zakończenie...
Celem eksperymentu było chyba wybranie osoby gotowej na samobójczy atak lub wymyślenie procesu doboru takiego samobójcy.
Co nie zmienia faktu, że film był słaby i niewiarygodny.
Jak widać pomysł to nie wszystko.
Ta... Ameryka z bombami które szybując z odległości kilku kilometrów trafiają z cel z odchyłem 1 metra ma niby używać samobójców... ale to nie zmienia że takiego typu testy tam są, bo to taki kraj "wolności" :).
program mk to program ostateczny,z możliwością odwrócenia opinii publicznej na wszystkie możliwe strony ,jakie tylko się da .
i nie jest bezcelowy,jeśli zależy im na wyeliminowaniu czegoś lub kogoś w jakimś przedziale czasowym ,bez strat w Systemie.
Też sądziłam, że test ma dotyczyć tej obserwatorki i wszystko jest ustawione. Niemniej zakończenie też jest dobre i przerażające zarazem jak człowiek sobie uświadomi, że to się pewnie dzieje naprawdę...