PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=219340}

Poślubiona

Parineeta
2005
7,9 498  ocen
7,9 10 1 498
Poślubiona
powrót do forum filmu Poślubiona

CUDNA muzyka

ocenił(a) film na 9

Saif Ali Khan dużo lepszy aktor niż Shahrukh Khan -i przystojniejszy :) Ciekawy poczatek i jeszcze lepszy koniec

nugatowa

Co jak co, ale Saif Ali Khan lepszym i przystojniejszym aktorem od Szaruczka? Toć to bluźnierstwo! :P Nie zgadzam się! Nei!

nugatowa

a ja sie zgadzam!!! shahrukha lubie berdzo ale im więcej filmów z nim widze tym bardziej sie przekonuję że on prawie wszędzie gra tak samo. jak widze jakąś scdene to juz wiem jak on zareaguje. ale jak mówie bardzo bardzo go lubię, ale saif tak mi sie wydaje bardzie świadomie wybiera swoja karierę, i za to go doceniam, że gra w filmach takich niszowych (jak na bollywood).

matzerath

zgadzam się z tobą ,obejrzałam już 4 filmy z tym aktorem S-K ,i mam już go serdecznie dosyć,zgadzam się do tego że w każdym filmie gra tak samo,co widziałam jego film to płakał,kocie oczka i w każdym filmie żartuje,nagle płacze a zaraz żartuje,teraz stwierdziłam że będę kupywać filmy bez tego aktora,chociaż nie przekreślam przesłania filmów z jego udziałem i pozostałych aktorów ,tylko stwierdzam że jest go stanowczo zadużo w filmach,osoby inne mogą pomyśleć ,że Indie mają tylko jednego aktora do wszystkich filmów.

kabel88

Ok, powiedzmy, ze macie rację - SAK jest bardziej przystojniejszy i utalentowany od SRK, ale teraz zadam pytanie, na które zna odpowiedź cały świat: KTO JEST KRÓLEM BOLLYWOOD? xD
Może ktoś z Was oglądał film 'Mój zewnętrzny i wewnętrzny świat - Shah Rukh Khan'? Jak dla mnie trść tego filmu jest jednoznaczną odpowiedzią :)
Moja miłość do Bollywood zaczynała sie równolegle z miłością do Shah Rukha, ale po obejrzeniu większości filmów w jakich występował zaczęłam doceniać innych aktorów - Hithika, Saifa, czy Shahida, który teraz jest moim numerem jeden :)
Mimo wszystko ciagle trzymam się tej wersji: SRK jest królem Bollywood i milionów ludzi na tym świecie.

A film "Poślubiona" mam zamiar za chwilę obejrzeć i weszłam tu tylko po to, żeby przeczytać Wasze opinie na jego temat :)

_queen__

Nie gniewaj się ,ja też lubię filmy Bollywood,tylko nie mam kasy,a bardzo bym chciała kupić film Nie mów nikomu,a teraz kiedy chciałam kupić nie było <zgadzam się że Srk jest aktorem dobrym aktorem ,wd mnie jest go trochę stanowczo za dużo dajmy szansę innym młodym aktorom ,a myślę że jest ich sporo,rozumiem cię że ty lubisz SRK ,moją ulubioną aktorką Bollywood jst AR,ja kocham jej filmy,wiem jedno to wszystko zależy od kwestii gustu,np moje siostry nie lubią bolly a jedynym filmem jaki oglądały jest Duma i uprzedzenie ,a jeśli ktoś się zna na filmach bolly ,to mógłby by mi doradzić jakie filmy z AR są warte kupienia,doradźcie... z waszym ulubionym aktorem ,jakie warto obejrzeć filmy?

kabel88

Lista będzie długa... Ale będę starała się tylko najlepsze (moim zdaniem) wymieniać (z tych co obejrzałam)
SRK:
*żona dla zuchwałych
*Coś się dzieje
*Duplicate
*Dil se (chociaż nie podobała mi się jego partnerka)
*Josh
*Phir Phi Dil Hai Hindustani
*Asoka wielki
*Czasem słońce czasem deszcz
*Devdas
*Gdyby jutra nie było
*CHalte Chalte
*Swades
*Veer-Zaara
*Jestem przy tobie
*Nigdy nie mów żegnaj
*Chak de india
*Om Shanti Om
*Don
Moim zdaniem to najlepsze filmy z SRK :p Jak coś do dorzucajcie więcej ;p

Dalej Hrithik Roshan:
*Czasem słońce czasem deszcz
*Lakshya
*Dhoom 2
*Jodhaa Akbar
Na razie obejrzałam tylko tyle, ale wszystko przede mną ;p

Saif Ali Khan:
*Gdyby jutra nie było
*Hum Tum
*Poślubiona
*Salaam Namaste
*Tara Rum Pum
*Thoda Pyaar Thoda Magic
*Tashan

Shahid Kapoor:
*Jab we met
*Vivah
*Chup Chup ke
*36 China town
*Fida
i debiut: *Ishq Vishk

Na razie wystarczy. Jest tego jeszcze duuużo :P Myśle, ze coś sobie z tego wybierzesz :)

_queen__

Dzięki, mam Devdasa,gdyby jutra nie było,nigdy nie mów żegnaj,duma i uprzedzenie i prosto w serce ,chciałabym bardzo kupiś Jab we met,podobno że bardzo dobry film,kocham filmy z Aishwarya Rai,znasz jakieś,polecisz mi jakieś?

kabel88

Jeżeli chodzi o nią to oglądałam:
*Mohabbatein - jak dla mnie film średni, chociaż obsada b. dobra
*Josh - grała z SRK rodzeństwo, bardzo mi się podobało ;p
*Devdas - oglądałaś więc wiesz, ze cudne :)
*Serce ze złota - znudziłam się trochę przy tym filmie
*Bride and Prejudice - oglądałaś ;p moim zdanie całkiem dobry, ale za bardzo 'zamerykanizowany'
*Bunty i Babli - występ gościnny
*Dhoom 2 - musisz obejrzeć koniecznie!!! Genialny film, boski duet z Hrithikiem!
*Jodhaa Akbar - to samo co wyżej :)

A co do Jab we met, to na prawdę polecam! Bardzo podobała mi się kreacja Kareeny, a Shahid jak zwykle rewelacyjny :) No i bajeczna muzyka.
Pozdrawiam :)

_queen__

dzięki ,pozdrowienia
dzięki za radę,jak uzbieram kasę to kupię.

kabel88

Nie ma za co :p życzę miłego oglądania :)

ocenił(a) film na 10
_queen__

Wspaniały film, bardzo dobra obsada i cudowna muzyka ....
Film godny obejrzenia ...;)

ocenił(a) film na 6
matzerath

A u mnie SRK nadal jest na 1 miesjcu wśród ulubionych aktorów.DOstaje takie rolę więc takie gra .DO tego dobrze tańczy i świetnie wygląda, choc w tańcu chyba nikt nie pobije Hrihtika no i teraz widzialam ze Shahod Kapoor też niczego sobie.Jesgo taniec jest o wiele lepszy niż dawniej