PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=839870}

Platforma

El hoyo
2019
6,5 69 tys. ocen
6,5 10 1 69334
5,8 34 krytyków
Platforma
powrót do forum filmu Platforma

Więc o co chodziło z tą dziewczynką ?? Ona nie mogła być jednym z więźniów gdyż dawno by ktoś już ją zeżarł na niższych poziomach. Więc trzeba założyć że ona od zawsze była na samym dole a jej matka próbowała tam zjechać ale nigdy jej się nie udało.
Ale co ona tam robiła ? Skąd się tam wzięła ?? Możemy założyć że ona siedziała tam na samym dole i dostawała jedzenie extra dzięki czemu mogła se tam siedzieć. Ale po co ?? Kompletnie nie rozumiem dlaczego. Główny bohater se uroił że jak ją wywiezie na górę to wtedy wgl hura - cały koszmar się skończy i wszystkich uwolnią, ale przecież to było tylko jego przekonanie. Ona przecież mogła wjechać na górę po czym pewnie znowu ją na dół wsadzili - bo czemu nie ? Ktoś ma jakieś pomysły na interpretację tego dziwnego zakończenia ??

ocenił(a) film na 6
mordarg

SĄ SPOILERY A OCZYWISCIE EDYTOWAĆ SIĘ NIE DA WIĘC SORRY ZA To ALE MYŚLĘ ŻE tytuŁ JUŻ CHYBA SAM Z SIEBIE MÓWI O TYM ŻE BĘDĄ TU SPOILERY ;)

mordarg

Jedną z interpretacji tego są urojenia bohatera. I to, że dziewczynka może być jednym z tych urojeń. Także spotkałem się z twierdzeniem iż bohater tak na prawdę nie przeżył zejścia na sam dół, umierając po drodze.

Proto_2

Mi też się wydaje że niestety nie przeżył.

mordarg

Na netflix pojawiają się już strasznie dziwne, żeby nie powiedzieć głupie filmy typu "How this end". Którego w ogóle nie polecam. Obie czesci "Platformy" najlepiej obejrzeć beż oczekiwań na jakieś wytłumaczenie, poprostu jakbyś przejeżdżając widział krzycząca kobietę. Jest akcja coś się dzieje, ale co i jak się skończyło, tego już się nie dowiesz.

mordarg

Co tu rozkminiać i sobie wkręcać zakończenia kombinując jak koń pod górkę skoro zapewne reżyser sam nie wie o co mu chodziło. Im bardziej namieszane tym więcej prestiżu, takie czasy tej śmiesznej kinematografii