Mógłby ktoś uporządkować w jakiej kolejności mam oglądać zarówno stare jak i nowe części?
1. Planeta małp (1968)
2. W podziemiach planety małp
3. Ucieczka z planety małp
4. Podbój planety małp
5. Bitwa o planetę małp
Nowszych lepiej nie oglądaj, bo Tim Burton zrobił w 2001 roku totalny klops.
starsze jeszcze gorsze klopsy od wersji Burtona. Totalna kiszka. Ze starszych tylko jedynka zasluguje na piedestal. Reszte mozna a nawet nalezy sobie darowac.
Kontynuacje starej Planety małp nie są takie złe i twierdzę, że są ciekawe, ale za to film Burtona to gniot jakich mało.
Ty twierdzisz, ze ok, ja twierdze, ze szajs na ktory szkoda czasu. Ale ci, co nie ogladali, niech nam nie wierza, tylko sami sie przekonaja.
Szacunek @kassis pierwszy raz spotkałem się z osobą która nie wdawała się w przepychankę słowną przez internet.
o, dziękuję, ale nie wiem czy zasłużyłam :-) Czasem się i wdaję, zwłaszcza gdy mam PMS ;-)
Dobra lista, tylko szkoda, że scenarzyści spartolili 4 i 5 część....
Moim zdaniem, to za czwartą część ze starej sagi, powinno dać się Genezę Planety Małp, gdyż lepiej wyjaśnia przyczyny i rozwój nienawiści do ludzi u Caesara i jego ziomków. Tylko początek lekko zmienić i wyjdzie z tego całkiem dobry sequel.
Geneza jest akurat na plus ze względu na coś bardziej nowego a nie tak jak w przypadku innych filmów robionych pod remake bardzo dobrych i cenionych klasyków które nie potrzebują odświeżenia.