PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=121760}

Piraci z Karaibów: Na krańcu świata

Pirates of the Caribbean: At World's End
2007
7,7 397 tys. ocen
7,7 10 1 397259
6,2 47 krytyków
Piraci z Karaibów: Na krańcu świata
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Na krańcu świata

Czy może mi ktoś napisać, czy ma jakieś znaczenie kolejność oglądania poszczególnych części Piratów z Karaibów? Czy każda część jest o czym innym czy wątki są ze sobą ściśle powiązane, tzn. jeśli nie oglądałam wcześniejszych części to mam po co iść na "Na krańcu świata" do kina. Bardzo proszę o odpowiedź.

ocenił(a) film na 9
sonnchen

Tak, części są ze sobą powiązane. Na przykład jeśli zaczniesz od ''PzK Na krańcu świata'' nie będziesz wiedział gdzie jest Jack i jak trafiła tam gdzie trafił :D itp. No mówiąc, krótko lepiej oglądać po kolei.
Jeśli chodzi o kino, to jest jeszcze chyba wyświetlany ''Na nieznanych wodach'', ale akurat ta część jak dla mnie jest zupełnie oderwana od pozostałych 3, choćby dlatego, że brak w niej Willa i Elizabeth. Myślę, że spokojnie możesz się wybrać do kina i się nie pogubisz ;)
(ale poplątałam)

Jack_fw

Dzięki za odpowiedź. Właściwie to chciałam wysłać mojego ojca do kina z okazji imienin i to na film 3D bo nigdy nie był, dlatego przyszedł mi do głowy film Piraci z Karaibów, jako jedyny film dla dorosłych obecnie wyświetlany w kinie. Tata prawie nie ogląda filmów, więc obawiam się, ze mógłby się jednak nie połapać w zawiłej historii oszołomiony nowoczesną technologią. A właśnie, wiesz może czy efekty 3D w tym filmie są na wysokim poziomie?

ocenił(a) film na 9
sonnchen

Ja osobiście nie lubie 3D, wszystko jest ciemne itp... W tej cześci jest mało do pokazania w 3D, ale sądze ze jak na pierwszy raz powinno się twojemu tacie spodobać. Aha o ile lubi filmy z napisami.... wychodzące z ekranu ;-)

Jack_fw

O kurcze o napisach zapomniałam zupełnie... Nie no to byłby prezent nie dla niego, wyślę go lepiej na jakąś animację albo film w 2D. Dzięki!