PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=121760}

Piraci z Karaibów: Na krańcu świata

Pirates of the Caribbean: At World's End
2007
7,7 397 tys. ocen
7,7 10 1 397259
6,2 47 krytyków
Piraci z Karaibów: Na krańcu świata
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Na krańcu świata

Piosenka

ocenił(a) film na 9

Szukam tej piosenki, która leciała, kiedy Jack, Elizabeth i Barbossa szli na spotkanie Willowi i spółce (wiecie, na tej wysepce, gdy Elizabeth wymieniła Jacka na Willa). Wie ktoś, która to jest i czy jest na soundtracku?

olislava

TAk to jest utwór z Soundtracku konkretnie "Parlay"

ocenił(a) film na 10
Cpt_Pchelka

To ja się podłączę pod pytanie: ma ktoś może "Hoist the Colours", ale całe, a nie tylko w wykonaniu chłopca i piratów? Czyli łącznie z Elizabeth :)

ocenił(a) film na 9
Sol89

NIe mam... Jakby ktoś miał, to chyba tylko zgrywane z filmu, a takie to ma zawsze zrytą jakość. Chociaż ładnie dziewczyna śpiewa, ładnie :D

użytkownik usunięty
Sol89

Ja też szukałam, ale nie znalazłam... Choć jest na forum podana jakaś stronka z której można ściągnąć. Jest też podobny temat.

ocenił(a) film na 9
Cpt_Pchelka

Dziękuję bardzo :D

olislava

Ja mam całe!

(za krótki)

(za krótki)

ocenił(a) film na 10
Telemaniak_3

O, a możesz mi przesłać na maila? Byłabym bardzo wdzięczna :)
sol89@wp.pl

Sol89

Wysłałem.

Mam nadzieje, że wszystko będzie OK.

ocenił(a) film na 10
Telemaniak_3

Bardzo Ci dziękuję, bo mp3 na pewno się przyda, ale niestety to jest właśnie ta wersja bez Elizabeth :(

Sol89

Przepraszam. Nie zrozumiałem.

Myślałem, że to to.

ocenił(a) film na 10
Telemaniak_3

Nie ma sprawy :)

ocenił(a) film na 8
Sol89

Do TELEMANIAK
Czy mógłbyś mi też wysłac całą piosenkę Hoist the Colours? Bardzo bym była wdzięczna.
Mój mail to:
nacia.p@poczta.onet.pl

sweetka

Wysłałem (czemu za krótki?)

(czemu za krótki?)

ocenił(a) film na 8
Telemaniak_3

Bardzo dziękuję :D
(za krótki)

(za krótki)

użytkownik usunięty
Telemaniak_3

Też bym poprosiła tą piosenkę :)
kamisia233@poczta.onet.pl

PS: Mogę przesłać scenę po napisach (PotC 3) albo scenariusz do PotC 1.

ocenił(a) film na 10
olislava

jeszcze ja bym miał prośbe żeby mi przesłać ten plik na mile:

rafal_89@poczta.fm

Z góry dziękuje :]

ocenił(a) film na 10
olislava

A ja chciałam zapytać czy jest już soundtrack do kupienia? I czy może ktoś się orientuje ile kosztuje? (piszę tu, bo nie chciałam zakładać nowego tematu po jedną rzecz).

ocenił(a) film na 10
Lumena

mam pytanko!!! czy ma ktos limk do tej sceny naq malej wysepce gdzie lizzi wymienia jacka za willa?? bylabym bardzo wdzieczna:*

ocenił(a) film na 9
Lumena

Jeśli byś mógł mi też wysłać, byłabym zobowiązana.
fretten@wp.pl

Soundtrack mozna kupić, np. w Emipku, gdzie kosztuje ok. 66 zł :) [ przynjamniej u mnie tyle kosztuje w Empiku :/]

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 9
Cpt_Pchelka

"tak trudno wejśc na EMULKA" - mi trudno, bo go nie mam :P

olislava

A nie wydaje wam się, że ta melodia aż do złudzenia przypomina motyw przewodni skomponowany przez Ennio Morricone do starego filmu z Charlesem Bronsonem pt. 'dawno temu na dzikim zachodzie'?

ocenił(a) film na 10
kasika_92

To fakt ze przypomina bo przeciez o to chodzilo, prawda? aczkolwiek tak naprawde jakby posluchac to w obu utworach podobne jest tylko instrumentarium i ogolny "klimat" sam temat ktory u Zimmera grany jest na gitarze elektyrycznej to nic innego jak jedna z czesci glownego tematu POTC 3 (AKA Love Theme) wiec oczywiscie o zadnym plagiacie Morricone nie moze byc mowy.

you15

Żeby było jasne - ja nie sugerowałam nic o plagiacie... Po prostu chciałam się upewnić, czy nie tylko ja to zauważyłam. Bo efekt był świetny xD