PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=121760}

Piraci z Karaibów: Na krańcu świata

Pirates of the Caribbean: At World's End
2007
7,7 397 tys. ocen
7,7 10 1 397238
6,2 47 krytyków
Piraci z Karaibów: Na krańcu świata
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Na krańcu świata

Muzyka help!

ocenił(a) film na 10

Ja jak zawsze muszę wiedzieć co to za muzyka leci w tle trailera:P Wie ktoś? Byłbym wdzięczny za każdą pomoc

Nameless

Od 0:46 do 1:37 użyto utworu Immediate Music - Def Con (Choir)... pozostałym dwóch motywów sam poszukuje. Jeśli znajdę, dam znać.

ocenił(a) film na 10
Within_Destruction

Heh, dzięki, a wiesz może jakim programem bądź z jakiej stronki to ściągnąć można? Dobry jest chyba DC++, ale tam najpierw trzeba udostępnić żeby ściągać, a ja nie mam ani na to czasu ani w ogóle plików do udostępnienia.

ocenił(a) film na 8
Nameless

Ja też już poszukuje, bo muzyka jest genialna!!!!!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 7
Nameless

Pod koniec leci "With great power (choir) - Immediate Music "

Marat_Sade

Z przykrością muszę się nie zgodzić z Tobą, Miakelu... po kilkakrotnym obejrzeniu tego fragmentu... i przesłuchaniu With Great Power... i całej dyskografii Immediate Music... stwierdzam, iż choćby podobnego utworu wcześniej nie słyszałem...

ocenił(a) film na 10
Within_Destruction

A skąd tą całą dyskografię jeśli można spytać?

ocenił(a) film na 8
Nameless

Nie mogę jej nigdzie znaleźć!!!!!!!! Ma ktoś????????/

Karola

na początku X-RAY DOG "Hail to the King"

ocenił(a) film na 8
Nameless

Przepraszam za offtopa, ale skoro rozmawiacie o zespole Immediate Music, to może ma ktoś ich utwór pt. Epicon? bo juz go szukam i szukam i znaleźć nie mogę:P a tak btw, trailer świetny, już nie mogę doczekac się maja :):) yo ho kamraci;)

Within_Destruction

Tak sie składa, że jest. W finale zwiastunu/zwiastuna. Posłuchajcie uważnie.

ocenił(a) film na 10
Nameless

wie ktoś może jaka piosenka leci gdy Jack walczy z Davy Jones'em ?

ocenił(a) film na 10
Gabilha

Właśnie ściągnęłam sobie "With great power (choir) - Immediate Music" i musze stwierdzić, że to nie jest to, co leci w trailer'ze. Tego wogóle tam nie ma. Jest tylko trochę podobne. Mam dla wszystkich propozycje. Kto mam MP4 lub MP3 niech zgra sobie dźwięk z trailera (jak tak zrobiłam) i po sprawie.

ocenił(a) film na 10
TheCloudEater

Within_Destruction jeżeli posiadasz jakąś część utworów z trailerów piratów bądź dyskografię Immediate Music to mógłbyś to jakoś udostępnić? Rapidshare czy coś takiego..

ocenił(a) film na 10
Nameless

Within Destruction, to były Raguel i Victorian ;P

ocenił(a) film na 10
TheCloudEater

PS: Pomyślałam, że wrócę do starego avka, bo ten nie za bardzo mi pasował. ;P

ocenił(a) film na 7
Nameless

Jak chcecie dyskografię Immediate Music i X-Ray Dog to polecam witrynę Warez-BB.org ( tylko się zarejestrować trzeba - kilka chwil tylko).

Linki z rapida do dyskografii pod tym linkiem:
http://www.warez-bb.org/viewtopic.php?t=244313

Z IM są albumy - Abbey Road i Themes for Orchestra and Choir
mam nadzieję że pomogłem.

ps. kawałek ze zwiastuna jest faktycznie przedni:P

TheCloudEater

The Black Pearl - With Great Power leci w tym zwiastunie. Od 2:15 przez kilka sekund słychać końcówkę tego utworu.

Nameless

a to nie jest przypadkiem piosenka użyta wcześniej w ROMEO I JULII z Leo DiCaprio? bardzo podobna wg mnie

Ewi

Chodzi ci o 'O Verona'? Bo jeśli tak to na pewno nie ta :).

ocenił(a) film na 10
mobi_m

Znalazłem listę utworów X-RayDog użytych w zwiastunach
http://www.soundtrack.net/trailers/composer-trailer.html?id=1046

Nameless

Poczekajcie na OST. Krążek powinien się pojawić przed filmem.

ocenił(a) film na 10
tymoteusz_2

A nie pomysleliscie, że kawałek, ktory leci od napisu:
FROM PRODUCER JERRY BRUCKHEIMER
AND DIRECTOR GORE VERBINSKI
do konca trailera jest kompozycja stworzaoną Hans'a Zimmer'a??
Perzeciez mozna wyraznie wychwycic motyw tzw. "hymnu trylogii piratow"
Nie wiem moze sie myle i jest to zmontowany 2dzwiek;p
Pozdroww

____7

a ma ktoś tą całąścieżkę ze zwiastunu na kompie i mógłby mi podesłać?? moje gg:1504240

ocenił(a) film na 7
Pirat_9

Lista kawałków użyta w zwiastunie:
http://www.soundtrack.net/trailers/?cid=P&id=1957

____7

http://www.soundtrack.net/trailers/?cid=P&id=1957
Pod tym adresem można zobaczyć z jakich konkretnie kawałków korzystali montażyści, którzy zrobili tego trailera. Dodam, ze większość kawałków będzie naprawdę trudno dostępna. Oczywiście kompozycje X-Ray Doga albo Immediate Music bez problemu można sciągnąć co do Pfeifer Broz albo Music Junkies tego już nie jestem pewien. Z drugiej jednak strony prawdopodobnie niektóre z wymienionych tam grup użyczyły kilkusekundowe sample, która miały urozmaicić cały trailer;)
Przedmówca dobrze tez zauważył, że końcówka może należyć do Hansa Zimmera często zresztą taki zabieg jest stosowany. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 8
Thedues_3

Mam kawałek: With Great Power (Choir) ale nie jestem przekonana czy on jest w zwiastunie, a jeśli tak to chyba tylko kilka sekund ;/ ale i tak mi się podoba ;)

ocenił(a) film na 10
Nameless

A skad sciagacie ta muzyke? Bo ja nie moge nigdzie znalezc...;(

anusia_12

ja ściągaqm przez bear share bo emule to 2 tygodnie musisz czekać na 2mb utwór

ocenił(a) film na 10
Pirat_9

No ja tez ale nie moge znalezc {nie wiem czemu} ani jednej piosenki.Ale czy wpisujesz tylko sam tytul?

anusia_12

Polecam soulseek i kanał Moviemusic albo Scores tam niektórzy z użytkowników posiadają muzyke z Trailerów;P

ocenił(a) film na 8
Thedues_3

http://www.supload.com/listen?s=SSKmnf3hBj7 Witch Great Power jakby ktoś chciał

Karola

:( Wiecie możliwe że ten utwór był całkowicie zrobiony dla potrzeb trailera i do dystrybucji nie zostanie dopuszczony :(

ocenił(a) film na 9
Grievous

bardzo możliwe, widząc jak śpiew chóru pokrywa się dokładnie z uderzeniami szabli :(

anusia_12

wpisywałęm tytuły, i wytwórnie tzn. x-ray dog i immediate music..

ocenił(a) film na 8
Pirat_9

A mam ktoś muze ze zwiastuna???? Wiecie taką jakby usunąć z niego dialogi i tyle a resztę zostawić. Jak tak to niech to ktoś gdzieś uploaduje a potem poda link ;)

ocenił(a) film na 7
Karola

jaby ktoś jeszcze szukał tej piosenki, która leci w momencie uderzania szablami to to jest x-ray dog - Dark Empire Remix.