PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=121760}

Piraci z Karaibów: Na krańcu świata

Pirates of the Caribbean: At World's End
2007
7,7 397 tys. ocen
7,7 10 1 397275
6,2 47 krytyków
Piraci z Karaibów: Na krańcu świata
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Na krańcu świata

którą z dotychczasowych 3 części uważacie za najlepszą? Ja na pierwszym miejscu stawiam 1!

Travis88

fakt 1 bla najlepsza ale 3 mi sie osobiscie podobala:)

ocenił(a) film na 7
BlueColoursOfNature

Mi sie podobała 1 i 2. Pierwsza za fabułe, scenariusz, dopracowanie, cos nowego itp, z kolei druga na pierwszym miejscu za humor. Szło się pośmiac no i ciekawa akcja. W 3 niestety przeważają efekty specjalne :/

Travis88

1, 3 dłuuugooo nic 2(za dłużyzny)

ocenił(a) film na 8
Travis88

Jedynka RLZ dwójka RLZ trójka DO DUPY !!:D

Hahahaha:D Trójka była najgorsza ze wszystkich ale i tak zajebista. 1 i 2 były najlepsze nic ich nie pobije:D Mam nadzieje jednak, że 4 nie zrobią, bo jak mają zamiar robić to wole niemyśleć o następnej części po zobaczeniu trójeczki;) Pozdrawiam

_Anusia_

Zdecydowanie 2 a na drugim miejscu 1 i 3:) Ale trojeczke ogladalam tylko raz:P zobaczymy po kilku seansach:P

ocenił(a) film na 10
Hermioneczka

Mi najbardziej podobała się 1 i 3 ,a na 2 bałem się że zasne choć piraci to muj ulubiony film

ocenił(a) film na 9
waszek

ależ oczywiście że najlepsza część to 3 , a najgorsza to chyba 1 , bo nudna trochę

ocenił(a) film na 8
_Anusia_

Jak dla mnie to cała trylogia jest super! ale jednak Klątwa Czarnej Perły była moim zdaniem najlepsza- taka totalna nowość i wielkie zaskoczenie oczywiście w pozytywnym znaczeniu.

Pozdrawiam =)

ocenił(a) film na 10
Yoko_ono

Każda mi sie podobała. Bo każda jest inna, jak to porównać? Mówiłam już milion razy :P Skoro każda jest inna to nie ma lepsza gorsza, zgadzam sie na wyjście "podobało/ nie podobało sie" Najbardziej mi sie podobała... nie wiem Poddobał mi sie humor z 1, mroczność z 2 i wielowątkowość pomieszana ze smutnymi scenami (których wcześniej było brak)w 3 czesci... :)

ocenił(a) film na 10
Ashen

Jak dla mnie to zdecydowanie jedynka. Potem dwójka, potem długo długo nic no i trójka, nie najgorsza, ale to zakończenie... No i humor już jakby mniej śmieszy...

martamar16

Ja jak bym juz miala dzielic 3 czesci to tak:
1-bajka ( boska bajeczka)
2-komedia
3-dramat :)

martamar16

Ja jak bym juz miala dzielic 3 czesci to tak:
1-bajka ( boska bajeczka)
2-komedia
3-dramat :)

użytkownik usunięty
Ashen

Zgadzam się z Tobą. Będzie tak:

I. 1,2,3
II. __nie_wiem_jeszcze__
III.__nie_wiem_jeszcze__
Nieźle ;)

użytkownik usunięty
Travis88

Trudne pytanie ;)
I. 1
II. 3 i 2
III. __pozostaje wolne__ ;)

użytkownik usunięty

E, tam. Nie liczcie tego... :) wszystkie były najlepsze.

Pozdro! +)

użytkownik usunięty
Travis88

Najbardziej I część choć II nie była taka zła... :) III niestety trochę nie wyszła:(

Travis88

czesci po kolei wg tego jak bardzo mi sie podobaly:
1 - świetna
2 - rozczarowalem sie, ale i tak film b. dobry
3 - bardzo sie rozczarowalem. po 30 minutach juz sie nudzilem i balem sie ze zasne. nudne i dlugie. a te urojenia Sparrowa mi sie nie podobaly. czulem sie jakbym ogladal ''mulholland dr.'. dobry, a to tylko przez efekty specjalne.

ocenił(a) film na 10
Polish

ja tam zadnej części nie porównuje która gorsza która leprza wszystkie 3 części były zarąbiste i tyle lol pozdrawiam was serdecznie

ocenił(a) film na 8
Travis88

najlepsza zdecydowanie jedynka,potem trojka a na koncu dwojka [aczkolwiek z dwojki pochodzi moja ulubiona scena kiedy to Jack ucieka przed tym plemieniem a Will z tym przerazeniem na twarzy mowi "time to go" - nie do podrobienia :D ]

ocenił(a) film na 10
Travis88

zgadzan się z Asiulą najlepsza jedzynka, trójka i na koncu dwójka^^.pozdro :*

ocenił(a) film na 10
Travis88

3 za niezłe zakończenie
2 za humor :D
1 za całe rozwinięcie akcji

Shakgar

1.Na Krańcu Świata
2.Klątwa Czarnej Perły
3.Skrzynia Umarlka

ocenił(a) film na 10
kamilx98

1. Skrzynia Umarlaka
2. Klątwa Czarnej Perły
3. Na Krańcu Świat

:]

Angel_43

Jak dla mnie cała trylogia jest SUPER, ale jeśli chodzi o ranking to
- nr.I ma "Na krańcu świata" byłem w kinie i podobała mi się ogromnie, najlepsze teksty, muzyka i wszystko było fajne xD , pomimo iż niektórym się nie podobała.
- nr.II ma "Klątwa Czarnej Perły" też super cześć, mega śmieszna i git, super akcja i ogląda się na luzie.
- nr.III ma : "Skrzynia Umarlaka" mimo że jest na 3 miejscu była SUPEROWSKA lecz końcówka mnie zasmuciła, dlatego tak nisko. Kiedy oglądam ją w domu to ostatniej sceny z Krakenem nie oglądam, bo jej nie lubię xD

Czekam na część IV :D:D

ocenił(a) film na 9
Travis88

1. Klątwa Czarnej Perły
2. Na krańcu świata
3. Skrzynia umarlaka ^^

annedroww_07

1. Skrzynia umarlaka
2. Klątwa czarnej perły
3. Na krańcu świata

White_Rose05

tak jak powyżej czyli:

1. Skrzynia umarlaka
2. Klątwa czarnej perły
3. Na krańcu świata

ocenił(a) film na 8
Jewelz

1 Skrzynia Umarlaka - wymiata, cały czas genialne akcje, efekty, pojednyki na szpady, a wszystko związaną genialną fabułą! 10/10
2 Klątwa Czarnej Perły - bardzo fajny, po sporej przerwie film o piratach, na dodatek inowacyjny (bez powielania schematów) 9/10
3 Na Krańcu Świata - Wszystko niby dobrze, ale BRAKUJE pojednków na szpady, które były tak genialne z 1 i 2 części. 8/10

ocenił(a) film na 10
Travis88

1 potem 2 a na końcu 3 troche nudna ale efekty chyba najlepsze z wszystkich 3

ocenił(a) film na 7
Ziegosia

III - za dramatyzm połączony z humorem, za fabułę zagmatwaną (myślenie nie szkodzi), elementy psychodelii, zdjęcia (lodowe krainy, gwiazdy odbijające się od wody)

II

I

Generalnie cała seria bardzo mi się jak dotąd podoba. Czekam na IV :)

ocenił(a) film na 10
Antalix

Jakie rozbierzności. Jak dla mnie tylko 1 ,( 2 i 3 ) to taka hu... ze skandal wpgule było to oglądac. Klątwa to mój uluioby film po za tym.

ocenił(a) film na 9
Travis88

Najlepsza jest 3
2- cz 1
3- cz 2 słabsza zdecydowanie od 1 i 3

ocenił(a) film na 7
Travis88

1.Klątwa czarnej perły 10/10
2.Skrzynia umarlaka 9/10
3.Na krańcu świata 7/10

ocenił(a) film na 3
jupiter_3

1. Klatwa Czarnej Perły: 8/10
2. Skrzynia Umarlaka: 5/10
3. Na Krańcu Świata: 3+/10

ocenił(a) film na 7
Travis88

1. Klątwa czarnej perły
2. skrzynia umarlaka
3. na krańcu świata

trzecia częsć troche przydługa jak dla mnie jest czas żeby się nią znudzic no ale co kto lubi. Zresztą ogólnie jako całość to Piraci z Karaibów ciekawy produkt ;]

ocenił(a) film na 10
Travis88

Wszystkie są zajebiste ! ;)

xD

ocenił(a) film na 6
Travis88

Pierwsza część ,,Piratów...'' jest zdecydowanie najlepsza. Druga jest całkiem niezła, jednakże nie ma tej samej ,,siły przebicia'' jak jedynka. Trójkę uważam za najsłabszą część. Mdła, przeciętna, sprawiająca wrażenie ,,odwalonej na szybko''. Gdyby nie rewelacyjna gra Johnny'ego Depp'a i Geoffrey'a Rush'a ( Aktorzy, którzy są filarami podtrzymującymi ten film przed upadkiem) poprzestałbym na pierwszych dwudziestu minutach trójki.

Travis88

zdecydowanie 1 miejsce - PzK Na krancu swiata !!!
2 miejsce - PzK Skrzynia umarlaka
3 miejsce - Klatwa czarnej perly

Travis88

Jestem z przyszłości, piąta część taka nawet spoko że jest Salazar bardzo ciekawe lore postaci, 4 to taka zapchajdziura a 1,2 i 3 najlepsze nie wiem ale ogl lubię i pozdrawiam