PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=8686}
7,3 36 tys. ocen
7,3 10 1 36075
7,3 15 krytyków
Piłkarski poker
powrót do forum filmu Piłkarski poker

Piłkarski poker

ocenił(a) film na 8

No cóż, z tym filmie bardzo dobrze jest pokazany swiat łapówek w Polsce. Akcja filmu dzieje sie w latach 80 kiedy to sukcesy w pilce noznej osiagaly takie druzynu jak Legia Warszawa czy Jagiellonia Bialystok i dlatego tutaj Legia Warszawa nazywa sie bodajze "Powiśle" a Jagiellonia jako "Biala Bialystok". Sam jestem z Bialegostoku to wiem jak to dawniej bylo, a nawet w filmie jest scena jak Marian Opania przyjezdza do Bialegostoku i jedzie gdzies pobrac łapówke od bialostockich kibicow zeby Jagiellonia wygrala i jak to powiedzial aktor ktory wcieli sie w taksowkarza "nasi bialostoccy kibice to hojni sa".

ocenił(a) film na 10
Axel

Jagielonia i sukcesy buahahahahahahahahahahahhahahaha kiedy????? zdobyli chyba jeden puchar POLSKI i odrazu wielkie halooooooooooooooooo

WISŁA rządzi

ocenił(a) film na 8
konrii_2

Oj widze ze zupelnie nie znasz historii Jagiellonii...

ocenił(a) film na 10
Axel

jak patrzyłem na historie to tylko AWANS SPADEK
awans -spadek
awans -spadek
awans -spadek
buahahahahhahahahaha

ocenił(a) film na 8
konrii_2

No chyba gdyby bylo tak jak mowisz to na pewno nie bylo by wzmianki o tej druzynie w filmie "Pilkarski poker" nawet pod inna nazwa ale inne druzyny tez nie mogly byc w filmie nazwane identycznie jak w rzeczywistosci.

konrii_2

Nostradamus istny.
Puchar zdobyli 3 lata później niż pisany komentarz

Axel

Powiśle to Legia, a Czarni to Górnik Zabrze - reszta to tło.
A jakbyś znał historię piłki wiedziałbyś że Legia cudem traciła na rzecz Górnika w latach 80-tych conajmniej 4 mistrzostwa. I o tym właśnie opowiada ten film.

Jordan66

Mała poprawka, Legia przegrywała dwa razy mistrza, a cztery razy to Górnik wtedy wygrywał:

1985 1) Górnik Zabrze 2) Legia Warszawa
1986 1) Górnik Zabrze 2) Legia Warszawa

I ten film prezentuje kulisy tego co każdy wiedział ale nie powiedział, przynajmniej w filmie wyszło że wygrała ostatecznie Legia czyli Powiśle.
.

ocenił(a) film na 8
Jordan66

"A jakbyś znał historię piłki wiedziałbyś że..."
No ale dobrze, że ty wiesz i mnie poinformowałeś. To co wiem to napisałem w pierwszym poście.

ocenił(a) film na 8
Axel

Jaga pokazała co potrafi w Kazachstanie
Pamiętam finał Pucharu Polski z 1989 roku Legia -Jagiellonia 5-2

giovanni50

Dziwnie to zabrzmi
Jagiellonia kosztem reputacji postawiła wówczas na koszta. Jagiellonia wówczas musiała koszty zbilansować bo po Kazachstanie tydzień później musieli grać bodajże w Armenii. Koszty wynajęcia czarteru do Kazachstanu to jest sporo kasy a co dopiero czarter Kazachstan - Ural??

ocenił(a) film na 8
Axel

Sukcesy może i tak, ale ile w tych sukcesach było sportu a ile robienia kibiców w balona to juz inna sprawa.

Pozdrawiam