PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=271498}

Piła III

Saw III
2006
6,2 83 tys. ocen
6,2 10 1 83447
5,0 27 krytyków
Piła III
powrót do forum filmu Piła III

Robi wrażenie! http://www.youtube.com/watch?v=SPglfWtMauE [www.youtube.com/watch?v...]

użytkownik usunięty
InowroclawskiWilk

witam.Obejrzalem ten clip i rzeczywiscie zapowiada sie na bardzo choru i mroczny film. Jusz sie nie moge doczekac , szkoda tylko ze w polsce kalecza premiere poprzez jej opoznianie do stycznia lub lutego

Ten film już mi sie podoba.
Mają wyobraźnie chłopaki :D

ciekaw jestem jeszcze pułapki z Crucifixem

ocenił(a) film na 5

jakoś pułapka troya nie zrobiła na mnie wrażenia. w jedynce i dwojce byla jakas finezja, a w tym klipie tylko go przykuli i postawili bombe. mam nadzieje ze w trojce bedzie cos lepszego. pozdrawiam

Mam to gdzieś, że narażam się fanom tego filmu. Ale powiem tyle, ten film jest chory. I jeszcze kilka słów komentarza mianowicie tego filmiku, który tutaj pokazujesz - gdy koleś wyrywał sobie te wszystkie łańcuchy z ciała i lała się posoka to ludzie bili brawa, mam nieodparte wrażenie, iż cofamy się do czasów średniowiecza kiedy setki ludzi również gromadzili się na egzekucjach i też panowała podobna atmosfera. Możecie mi wrzucać. Mam ten film gdzieś i was również. Z powarzaniem.

the_fog

to tylko film człowieku, sam jesteś zacofany

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10
InowroclawskiWilk

To było coś!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Będzie co oglądać

ocenił(a) film na 4
Romeo_1987

Montaż za bardzo przypomina mi drugą część. Te szybkie mziany obrazu. Fajne, ale stać ich na więcej.

InowroclawskiWilk

jeśli ktoś oglądał choć jedną część "hellraisera" to wie skąd został ten pomysł zaczerpnięty ;-)

ocenił(a) film na 9
sportowiec

Popieram przedmówcę :) to stary "numerek" :P
Mam nadzieję, że jeszcze krwi się poleje ;P

PozdroOo

ocenił(a) film na 4
InowroclawskiWilk

Fakt, w serii ,,Hellraiser" to chleb powszedni, tylko przedstawiony bardziej odważnie!

ocenił(a) film na 7
InowroclawskiWilk

Sam jestem fanem "Saw I" i "Saw II", ale ten clip nie zrobił na mnie rzadnego wrazenia. Zwykly odgrzewany kotlet z "Hellreisera". Obejrzalem wszystkie trailery i sie obawaim ze "Saw III" , zamienil sie w czysta KOMERCHE /gdzie juz nie bedzie takiego nacisku na klimat jak w poprzednich czesciach tylko bedzie sie liczyla jak najwieksza ilosc krwi/

PS. przetumaczyl ktos z tego klipu co Jigsaw mowi do Troy'a ???

ocenił(a) film na 9
serafin_5

Fan Saw chyba powinien znać oryginale teksty Jigsawa na pamięć... i to z całej trylogii.

ocenił(a) film na 7
serafin_5

Teraz cos troche z innej beczki.

Zaowarzyliscie gdzie mial troy przymocowane do stop lancuchy.............

.......za sciegnami achilesa, wyrywajac lancuchy to by musialby je przerwac, wiec fizyczne nie bylo by mozliwe to ze sie trzymal na nogach po tym.

Widac ze realizatorm wkradl sie maly blad :)

ocenił(a) film na 9
serafin_5

Ja nie mogę, ledwo co się pojawił klip, to Ci już błędów szukają, wiesz co? Może najlepiej obejrzyj zwiastun metodą poklatkową i wtedy może znajdziesz wszystkie błędy z filmu...

ocenił(a) film na 7
serafin_5

Shadow, chodzi mi o to co Jigsaw mowi do troja pomiedzy tymi zdaniami :
"Hello Troy. I want play a game. /..........czy ktos to przetlumaczyl?............./. Make your choose."

ocenił(a) film na 9
serafin_5

A po co to tłumaczyć? Nawet nie trzeba być bystrym, żeby wiedzieć, że Jigsaw daje mu do zrozumienia, że coś przeskrobał i że jest teraz w klasie, w swojej dawnej szkole, jest przykuty do łańcuchów i, że obok niego znajduje się bomba, ma tylko 20 sek na ucieczkę, a mi się jeszcze wydaje, że ta bomba to tylko aluzja Jigsawa. Preteskst, żeby sobie zerwał te łańcuchy. Z forum jednak wiem, że on umrze :)

freepick

i tak wszystko to to jedna głupota, stary piernik miałby siłę tak ich ciągać, nawet jeśli teraz pomaga mu ta dziewczyna z saw2, to lekka przesada, umiejscawia ich gdzie chce i w czym chce, musiałby mieć sprzęt jak w szpitalach i być super hirurgiem, żeby zakładać im to nie budząc ich i zeby po tym wszystkim jeszcze żyli, jak zwykle dla tępych Amerykanów, nic dodać nic ująć

ocenił(a) film na 7
deamon82

demon82, - teraz przypomaniales akurat stary tem na farum - czy doktor lawrenc bedzie w saw III ;] - i moze byc w tym troche prawdy

ocenił(a) film na 7
InowroclawskiWilk

wyglada to zajebiście,
nie ma co przesądzać po krótkim klipie jaki będzie film
poczekamy, zobaczymy

PS. a co do ścięgien achillesa. Zgadzam się, koleś nie mógł by już się poruszyć.

ocenił(a) film na 10
InowroclawskiWilk

myślę, że troche mi niedobrze. Motyw jest mocny... jak dla mnie za mocny. teraz bardziej mi przypomina brutalność z Hostela niż pierwszą część PIły

InowroclawskiWilk

to film dla ludzi o mocnych nerwach ale nie ma się spodziewć czegoś innego ;P osobiście najchętniej już teraz dokonałabym rezerwacji biletu na ten film ;) dlatego osoby które cierpią na nadwrażliwość widoku krwi niech lepiej sobie ten film odpuszczą. Ps. do wypowiedzi o czasach starożytnych to wtedy była to rzeczywistość a to co widzieliśmy na clipie to tylko film i czysta fikcja! Pozdrawiam ;)

InowroclawskiWilk

Billy (lalka Jigsawa) mówi o tym, że Troy w krótkim czasie wychodził na wolność i wracał do więzienia. Jeśli chce żyć, musi się uwolnić z łańcuchów zanim stoper sie zatrzyma.

tyle.

ocenił(a) film na 8
InowroclawskiWilk

ohhh, kobiety są z natury delikatne i brzydzą się takimi scenami, ale ja im więcej wiem o tym filmie, tym bardziej chce go oglądnąć.. :)

ocenił(a) film na 10
bluevelvet90

a czy ja mówię, że nie obejrzę tego filmu? Bardzo chcę go zobaczyć :) może większość filmu nie będzie aż tak brutalna :P

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 9
noone_3

Mi tamten wystarczył w zupełności :D
przecież nie będę go przerabiał bądź szukał błędów, bo to przecież głupota przed premierą filmu :P

ocenił(a) film na 8
freepick

Z tej pułapki i tak nie mógł wyjść żywy. Ostatni łańcuch miał przekuty pod brodą więc aby się z niego oswobodzić musiałby wyrwać sobie szczęke - a tego by raczej nie przeżył. Ale klip i tak jest fajowy ;-D

użytkownik usunięty
Szlifara

Klimat przedni. Krwi nieco za dużo (chodzi mi o to że napięcie powinien budowac klimat nie krew) pomysł niezły.
Film będzie lepszy niż II ale gorszy niż I.

Co do tego co ktoś napisał że przypomina mu się średniowiecze. Ma trochę racji. Ludzie teraz nie oglądają filmów dla klimatu tylko po to by się pochwalic że dał radę zobaczyc takie okrucieństwo na ekranie.

Poza tym denerwuje mnie jak ktoś pisze że śmiał się np. z tej piły bo śmieszne. A ciekawe czy by było śmieszne (odpukac. Nikomu nie życzę) by jego matka zginęła śmiercią głupią bezsensowną jak np. utopienie się w kiślu. Trzeba pomyślec zanim się chwali swoją głupotą.

o co ci chodzi z tym kiślem? to nie taka zła śmierć:) a co do klipu to jest ok, a jak ktoś się czepia że mu achillesa zerwało i stoi to nie powinien oglądać takich filmów tylko niech zostanie przy jakich dokumentalnych, przecież to ma robić wrażenie i niech mi ktoś powie że widział jakiś horror czy mocny thiller bez przegięcia...? to jest częscią tych filmów i nie o to chodzi zeby debatowac czy człowiek moze to przezyc tylko o to czy ktos moze byc taki pojebany i to komuś zrobić i to jest cały urok i moc tych filmów, dlatego ludzie chca je ogladać bo są ciekawi do czego psychopaci są w stanie się posunąć. Ludzie przestańcie podchodzić do tego tak poważnie, horrory to rozrywka i jeśli ludzie biją brawo to za wykonanie sceny a nie że jest brutalna i leje sie krew, trzeba miec dystans ale niektórzy chyba za bardzio przezywają to co widza na ekranie i robia z tego jakis problem spoleczny, lol.

ocenił(a) film na 7
InowroclawskiWilk

Jeśli chodzi o tłumaczenie, to ja wysłyszałem, że Jigsaw mówi że życie Troya jest żałosne czy coś w tym stylu, bo ilekroć wyjdzie na wolność, to będzie wracał do więzienia ponownie i ponownie. Dalej nie słyszałem dokładnie, więc nie wiem co mówi, ale na końcu mój ulubiony tekst - żyj lub umieraj, dokonaj wyboru! pozdro!