PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=533274}

Piła 3D

Saw 3D
2010
5,8 42 tys. ocen
5,8 10 1 41986
4,5 17 krytyków
Piła 3D
powrót do forum filmu Piła 3D

Może zacznę od tego co mi się nie podobało:

- Gra Dagena i jego postać - o kurcze, dla mnie to było totalne nieporozumienie i nie
wstydzę się powiedzieć: Była to najgorsza gra ze wszystkich części! Nie dość że
powtórzyli po raz któryś schemat serii prób (Jeff, Rigg, William) to jeszcze gra kompletnie
nic nie wnosiła do fabuły. Bobby miał być ważny dla historii a okazał się całkowicie
zbędnym elementem, oglądając sceny z jego gry siedziałem jak na szpilkach
powtarzając "Co z Hoffmanem?? Co z Jill?? Co z Gordonem??". Pułapki były nudne, a
ostateczne pojawienie się pieca (rodem z transformers) po prostu mnie rozwaliło.
Generalnie wymazuję tą gre z pamięci, nie uznaję jej, moim zdaniem nie miała miejsca
w Pile (w niczym to nie przeszkadza, bo jak już powiedzialem ona sie wogóle nie łączy z
losami bohaterów). W efekcie usunięcia tego aspektu filmu dostajemy około 40 minut
losów głównych bohaterów i dla mnie to jest WŁAŚCIWA najnowsza cześć...

- Niektóre teksty - dzieki nim czulem sie bardziej jak na amatorskim horrorze o
nastolatkach. Pierwszy raz w całej Pile miałem tak, że na scenach pułapek chciało mi
sie czasami śmiać, co gorsze odnosilem wrażenie, że był to świadomy zabieg twórców
którym nie wiem co chcieli osiągnąć...

- Mało Johna i Gordona - przytłacza mnie myśl że to co widzieliśmy na materiałach
promocyjnych z SAW 3D to praktycznie połowa Gordona w całym filmie... - -''

A teraz to co mi się podobało:

- Dalsze losy bohaterów - świetnie zaplanowana przez Hoffmana intryga, byłem pod
ogromnym wrażeniem do czego był się w stanie posunąć, żeby się zemścić.

- Wreszcie zobaczyliśmy jak działa RBT

- Pułapka samochód - świetna i najlepsza w tej części (na drugim miejscu pułapka
openingowa i tu się szczerze powiedziawszy kończy lista dobrych pułapek)

- Końcówka jak zwykle świetna, przewidywalna to prawda ale wykonanie jak zwykle
mistrzowskie ("Hello Zep" rządzi!)

-Spoko 3D

Podsumowując: Dla mnie jeśli wyciąć caałą gre Dagena i wogóle jego postać to film
świetny, taka 40 minutowa Piła. I za te 40 minut daję 9/10.

Astacus

odpowiedź na Twoje złe:
-Co do tego Dagena to zgadzam się z Tobą. Dla mnie to zupełnie niepotrzebne.. Wnosiło tylko coraz większe obrzydzenie i psuło fabułę, totalnie ;/Tak jak Ty Uważam że to samo w sobie było bez sensu, ponieważ taka gra z serią prób była już w 3,4, 6. Więc nic tym nie wnieśli, namieszali tylko. hehe, świetnie ujęte "rodem z transformers", normalnie myślałam że wybuchnę śmiechem.

-również się zgadzam. Teksty były tandetne, najgorsze chyba w tej pułapce całkiem na początku. Myślałam że padnę.

-dokładnie. Gordon parę minut był na początku, w połowie i na końcu. Wgl za mało tego :/ tak jakby czasu im nie starczyło, za bardzo skupili się na grze Dagena, pozostawiając w tyle naprawdę świetne rzeczy.

Odpowiedź na dobre:

-Tu bym zgodziła się tylko w połowie.. Jak na moje za chaotycznie i zbyt łatwo mu to poszło :/

-Tak, parę razy pojawiała się RBT a wreszcie w finale pokazali jak działa, szkoda że na Jill..

-Pułapka z samochodem, taka sobie, chociaż w sumie nawet dobry pomysł, ale jest pełno rasistów :( to z tym klejem było nowatorskie i proste, to mi się podobało .

-Końcówka nie zaskoczyła mnie bardzo ale nie tak że nie zaskoczyła wgl, ale ścieżka dźwiękowa genialna. Kocham ją!!! Końcówka była jak zwykle najlepsza ;D

-3D mi się nie podobało. Nie czułam się jak w 3D , może tylko 3 momenty takie były.

moja ocena 6/10 może nawet 5/10 przy czym to całkiem słabo bo poprzednie oceniałam 10/10

olaolaola1

Pułapka z samochodem? :D Klej? RBT? (nie oglądałam wszystkich części) Jeszcze nie byłam w kinie może zdradzicie trochę? ;)

MusicMYLife

lepiej żebyś sam to zobaczył :) szkoda ze nie oglądałeś wszystkich, bo naprawdę warto, tym bardziej jak ogląda się po kolei bo wszystko jest ze sobą powiązane. Jeżeli idziesz do kina ze względu na zabawki Jigsawa to na pewno nie będziesz zawiedziony ;]

olaolaola1

(Ps. jestem dziewczyną ;) ) Już od dawna planuję oglądnąć wszystkie części i już wczoraj wzięłam się do roboty :] I nie chodzi mi o zabawki Jigsawa tylko po prostu lubię te filmy za całokształt. :]