Niedawno obejrzałem sobie SAW 7.To już na pewno koniec. Raczej nie będzie już kolejnej części bo wszystko się rozwiązało. Żona Johna nie żyje, Hoffman prawdopodobnie umrze w tej łazience a dr. Gordon raczej nie będzie kontynuował dzieła Johna bo nie ma powodu. John nie miał na niego żadnego haka. Zakończenie bardzo mi się podobało. Tam gdzie zaczęła się ta cała opowieść tam się kończy. Jedynie na czym bardzo się zawiodłem to że nie było żadnego wielkiego planu. To końca oglądałem bo miałem nadzieje że te wszystkie pułapki i te części mają jakiś głębszy plan Johna. A tu nic takiego nie było. Trochę szkoda że nie było żadnego wielkiego planu. Ale myślę że twórcy mieli zrobić jakiś wielki plan Johna. Ale nie mieli żadnego pomysłu więc z niego zrezygnowali
Tak więc piła 7 dostaje ode mnie 6\10. Teraz tylko czekam na wydanie DVD i będę miał pełną kolekcje piły. Pozdrawiam
Nie wiem czy nie za późno na odpowiedź ale Tobin Bell (Jigsaw) podobno podpisał kontrakt na zagranie w 8 częściach Piły. Może więc kontynuacja nastąpi. Co do historii mogą nas jeszcze zaskoczyć.
hienko prawdopodobnie miała być 8 cześć ale gdzies czytałem ze podobno był za maly dochód z 7 i morze nie byc więcej częsci.BARTKU50-muwisz ze w 7 zostalo wszystko wyjasnione to jak wyjasnisz 3 swinie na koncu.chodzi mi o to kto nimi byl
.Bo na początku wiadomo ze tajemniczy pomocnik o kturym nikt nie wiedział to zepp(dr.gordon)a na koncu 3 swinie porywają hoffmana,.więc niewyjasnione jest to kim są dwaj kolejni pomocnicy johna.(podejrzewam ze jedna to ten bob co nie uratowal zony i nasciemnial ze kiedys byj jusz w pulapce.ale nawet sie nie domyslam kto mugl byc 3 pomocnikiem)sory za bledy ort:)
Po 1 kup sobie słownik albo chociaż zainstaluj filtr/plugin
Po 2 Zepp nie był żadnym pomocnikiem, a raczej pionkiem w grze
Po 3 na 99% te dwie świnie obok Gordona, to ta dwójka z publicznej pułapki na początku filmu, co przecieli dziewczynę na pół.
PS Co do 8 części Tobin Bell owszem tak miał podpisaną umowę, gdyż fabuła jaka została przedstawiona w Saw3D miała początkowo być rozbita na 2 filmy (Gordon miał się pojawić dopiero pod koniec 7 stojąc przy łóżku Bobbiego w szpitaul, a Hoffmana zamknąć w łazience dopiero w 8) - polecam poczytać ciekawostki i informacje o zmianach w scenariuszu, dodatkach itp. Amen.
qu3ssa-mam dysortografie.a gordon nie był pionkiem tylko P O M O C N I K I E M!!!!.Pod koniec filmu jest pokazane jak wkładał klucz do oka temu gosciowi z 2 i jak sszywal oczy grubasowi z 4 i bylo jeszcze cos z tym ze byly druty w tetnicach(ale jusz nie pamiętam co)No i ostateczny dowud na to ze był pomocnikiem jest nagranie kture jill dala zeppowi .Obejrzyj film jeszcze raz.A jak bedzie 8 to na 100 gordon bedzie piłą
Co ty bredzisz człowieku?
Nigdzie nie napisałem, że Gordon jest pionkiem, pisałem o Zeppie. Odniosłem się do Twojego zdania - "na początku wiadomo ze tajemniczy pomocnik o kturym nikt nie wiedział to zepp(dr.gordon)" I tu coś mylisz.
Jakie nagranie Jill dała Zeppowi? Zepp zginął w Saw 1 i więcej się nie pojawił. Nagranie natomiast zaniosła do dr Gordona.
Tobie polem ponowne obejrzenie filmu bo nie wiem czemu mylisz Zeppa z dr Gordonem.
PS dysortografia to żadne wytłumaczenie, skoro plugin sam Ci błędy podkreśla...
Spoko.pszyznaje- pomylilem sie (pomylilem gordona z zeppem.ale co do swini to nie wiesz na 100 kto nimi jest.(more byc tych 2 gosci z początku a morze ktos z zupelnie innej czesci.sugerujesz ze 8 nie bedzie bo film mial byc rozbity na 2 czesci a jest jedna.ale wciąsz sa zeczy niewyjasnione(w pile wszystko jest mozliwe)Widze ze jestes znawcą piły czytasz ciekawostki itp. to mam pytanie-Czy tobin bell żyje czy zmarł. bo czytalem ze zmarł na planie 7 na zawał
Żyje i ma się dobrze, nie wiem gdzie takie bzdury wyczytałeś bo jakoś nie kojarzę aby jakikolwiek szanujący się serwis filmowy (zarówno polski czy zagraniczny) podawał taką informację.
Po pierwsze Boran używaj słownika ortograficznego bo te błędy są rażące i używaj Firefoxa bo on ci zaznacza błędy i do tego obejrzyj wszystkie części bo mylisz postacie. Świniami mogą być ci dwaj goście z początku ale nic nigdy nie wiadomo. Zakończenie bardzo dobre chodź pasuje tak jak wspomniał Bartek50 ''Wielkiego planu". Gordon i tak nie będzie dokańczał dzieła Johna gdyż jemu to jest nie potrzebne.