PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=566390}

Piękne istoty

Beautiful Creatures
2013
5,8 58 tys. ocen
5,8 10 1 58243
4,0 8 krytyków
Piękne istoty
powrót do forum filmu Piękne istoty

Czy ktoś wie czy będą ekranizacje pozostałych, trzech książek - Istot Ciemności, Istot Chaosu no i
czwartej, której jeszcze w Polsce nie ma???

Miriam6

Na razie nie wiadomo-dużo szukałam i nic. Wytwórnia się w najbliższym czasie nie zabierze- zobaczcie jak się skończyło.
Co takiego jest do wyjaśnienia w filmie? Tak go nakręcili, jakby to miał być koniec.

Potterkowa

Zgadzam się z tym, że nakręcili to jak by to było tylko tyle. Mega zdziwiłam się, że Ethan wyjeżdża i nie pamięta Leny, choć sam koniec dał nadzieję na ciąg dalszy...

ocenił(a) film na 2
dhampirka

Film co do książki to jak dla mnie totalna beznadzieja, komuś kto nie czytał może się film podobać, ja czytałam i ekranizacja absolutnie odbiega od książki brak bardzo ważnych szczegółów. Mega się zawiodłam moja ocena dla filmu 2/10
dla książki 8/10

nestlle

Czy kolejne części książki ciągną wątek Ethana i Leny?

ocenił(a) film na 6
rubesom

tak :)

faceepalm

Nie podoba mi się film bo w ogóle nie zgadza się on z treścią książki.Czytam właśnie tą książkę i w filmie brakuje ważnych momentów które powinny być uwzględnione w filmie.

ocenił(a) film na 4
Miriam6

Nie czytałam książek i bym prosiła o wyjaśnienie zakończenia filmu: czy wg historii książkowej Lena przeszła na stronę ciemności? (Chodzi o jej oczy, które w filmie mają płomienie zamiast tęczówek - tak jak pozostałe złe postacie). Gdzieś wyczytałam, że gdyby przeszła na stronę zła, wszyscy jej dobrzy krewni by umarli. Czemu więc nie umarli?

I druga sprawa: jeśli faktycznie przeszła na stronę zła, dlaczego nadal była grzeczną dziewczynką siedzącą w bibliotece zamiast szusować po świecie i siać zniszczenie i śmierć (czy co tam czarne charaktery na ogół wyprawiają)?

ocenił(a) film na 1
Furia

Lena jest pół na pół. ;)

ocenił(a) film na 4
Jullliana

A tego się nie spodziewałam ;) Dzięki.

Furia

Nie czytałem książek, ale z tego co wywnioskowałem z filmu, Lena pozostała jakby na krawędzi. Jest taką trochę "prawdziwą Jedi" ;P . Nie jest ani zła, ani dobra. Jej oczy nie były "złe", tylko jedno, co ma symbolizować jej jakby neutralność. To tyle co zrozumiałem z tego filmu.

ocenił(a) film na 8
Elnar_Silverblade

Na sam koniec filmu jej oko zmienilo się na dobre

ocenił(a) film na 10
Furia

W książce jest to dokladnie opisane Lena po naznaczeniu byla "pół na pół" jedno oko powinna miec zielone ( w książce, istoty światła czyli ci dobrzy obdarzeni maja zielone oczy) , a drugie jest złote takie jak maja istoty ciemności . To prawda ze mieli umrzeć z jej rodziny w zależności od tego czy wybierze ciemnośćczy światło, po naznaczeniu ale w filmie nie ma większości postaci wiec nie ma tych które zmarly i po drugie to "główne" naznaczenie Leny ma miejsce dopiero w 2 części książki.