Która księżniczka Disneya jest najładniejsza?
Według mnie:
1. Esmeralda ( Dzwonnik z Notre Dame )
2. Anstazja ( Anastazja)
3. Bella ( Piękna i Bestia )
1. Ariel
2. Esmeralda
3. Aurora/Różyczka
A wszystkie nienaturalnie cienkie w talii - jak osy :P
pozdrawiam
a może by tak też zapytać o najlepszych przystojniaków z bajek? :D:D
u mnie to będzie:
1. John Smith :D z ,,Pocahontas"
2. Eryk z ,,Małej syrenki"
3. Alladyn :D
u mnie liczy się tylko Alladyn ^^
a temat podobny masz chyba przy Pocahontas, to możesz zobaczyć sobie który książce jest na 1 miejscu :)
Anastazja nie jest Disney'a, a Esmeralda nie jest księżniczką, no ale dobra :)
1. Pocahontas
2. Esmeralda
3. Jane (Tarzan)
1.Bella,uroda i życliwość do ludzi kochająca miła
2.Kopciuszek strasznie przypomina Adhrey Hemprumb
3.Pochachontas fajny charekter ale ładna też
1. Bella
2. Esmeralda z Dzwonnika z Notre Dame- tylko, że ona nie była księżniczką;-)
3. Jasmina z Alladyna
Dla mnie na pierwszym miejscu są trzy:
Esmeralda
Pocachontas
Bella
Potem
2. Ariel
3. Aurora
Anastazja nie jest Disneya, a do "Księżniczek Disneya" nie zaliczają się wszystkie damy, jakie wystąpiły w ich animacjach. Księżniczkami są Aurora, Kopciuszek, Pocahontas, Mulan, Bella, Tiana, Jasmina, Śnieżka i Arielka.
Więc, mój ranking co do nich:
1. Jasmina
2. Bella/Mulan
3. Arielka
Najwspanialsze bajki jakie kiedykolwiek powstały. Disney mistrzem!
1.Bella
2. Pocahontas
3. Aurora
4. Jasmina
5. Kopciuszek
6. Arielka
7. Mullan
8. Śnieżka
Esmeralda nie jest za bardzo księżniczką:D. Ale rozumiem o co chodzi:). Wiec powiem tak, w dzieciństwie oglądałam wsyztskie bajki Disney'a i nieżłą mam videoteke. Najbardziej lubię i podoba mi się:
1, Jasmine'a
2, Bella
3, Aurora/Rose
Anastazja nie jest Disney'a tylko 20'th fox century.
1. Arielka (Mała Syrenka)
2. Megara (Herkules)
3. Esmeralda (Dzwonnik z Notre Dame)
4. Jane (Tarzan)
5. Pocahontas
6. Bella (Piękna i Bestia)
znajac życie pewnie jakąś z ulubionych pominełam :P
A z chłopaków:
1. Bestia (Piękna i Bestia), ale tylko jako Bestia, po przemianie jest brzydki
2. Tarzan
3. Alladyn
1.Śnieżka (,,Królewna Śnieżka'')
2.Bella (,,Piękna i Bestia")
3.Esmeralda (,,Dzwonnik z Notre Dame")
4.Ariel (,,Mała syrenka")
5.Kopciuszek (,,Kopciuszek")
6.Aurora (,,Śpiąca królewna'')
7.Pocahontas (,,Pocahontas")
8.Kida (,,Atlantyda")
9.Jasmine (,,Aladyn")
10.Jane (,,Tarzan")
11.Megara (,,Herkules")
Jane! ona tez nie za bardzo była księżniczka, ale według mnie najładniejsza. no i polski dubbing według mnie najlepszy.
Potem Bella i Ariel.
Księżniczki:
1.Bella
2.Ariel
3.Aurora
A jeżeli chodzi o chłopaków to:
1.Bestia ,ale tylko w ciele Bestii :D
2.Eryk
3.Filip
Taaa tylko, że Esmeralda formalnie nie jest księżniczką. Oficjalne księżiczki to: Ariel, Aurora, Bella, Kopciuszek, Dżasmina, Mulan, Pocahontas, Królewna Śnieżka, Tiana (jeszcze Roszpunka, ale ona jeszcze nie wyszła). Z powyższych najładniejsze wg. mnie są Bella, Pocahontas i Arielka. Esmeralda jest oszałamiająco wręcz piękna, ale nie jest księżniczką ;)
Dla mnie wszystkie są księżniczkami Disneya, co nie musi wcale znaczyć, że w filmie tez nimi są. ;) Moja lista wygląda tak:
1.Bella (naprawdę jest przepiękna! Gdy zobaczyłam popierś Belli, którym się sugerowali twórcy, gdy rysowali animacje, aż mi tchu zabrakło!)
2.Pocahontas (chociaż nie preferuje takiego typu urody)
3.Ariel (te jej włosy są cudne!)
4.Megara i Jane (równie ładne według mnie. ;) Nawet mają podobne nosy.)
PS: Mnie się aż tak nie podobała Esmeralda...może dlatego że mam podobne do niej rysy twarzy i włosy. ;(
Ej, a ja mam pytanko do wszystkich, którzy lubią księżniczki Disneya i coś na ten temat wiedzą.. Bo ni w ząb nie mogę pewnej rzeczy rozgryźć :) Otóż do kanonu księżniczek zaliczają się Arielka (córka Króla Trytona), Królewna Śnieżka, Aurora, również królewna, Bella (poślubiła księcia), Kopciuszek (poślubiła księcia), Tiana (poślubiła księcia), Jasmina (była księżniczką), dojdzie Roszpunka, Pocahontas (córka wodza = indiańska księżniczka) i Mulan. I właśnie o tę ostatnią mi chodzi. Ona była w jakiś sposób księżniczką czy tak po prostu zaliczyli ją do kanonu? Bardzo lubię tę opowieść, Mulan należy do moich ulubionych bohaterek, ale tej sprawy nie mogłam jakoś rozgryźć :P To jak, ktoś mnie poratuje i mi wytłumaczy? xD
szynszyl9495 - nie jestem pewna, ale wydaje mi się, że wybierając księżniczki Disneya twórcy nie kierują się faktami przedstawionymi w tych bajkach, a hmm...popularnością? Roszpunka nie zdążyła jeszcze zaistnieć w kinie, ale poza nim owszem. ;)
A gdy w 2000 roku stworzono linię "księżniczek", Mulan była już bardzo znana, za sprawą hitowego filmu.
IMO Mulan nie jest księżniczką, nie widziałam jej na żadnym plakacie, wśród różnych gadżetów itd. Nie spotkałam się nigdzie z taką informacją.. Może faktycznie cześć osób mogło sobie ją skojarzyć z tą grupą żeńskich postaci Disney'a, ale i tak nie mogę tego jakoś przetrawić.. Przecież jedyne co miała wspólnego z carską rodziną, to albo ratowanie caratu, albo opieka nad córkami cesarza.. Szang (lub Shang jak kto woli) też nie był z królewskiego (carskiego) rodu..
Mulan owszem, nie jest księżniczką, ale do kanonu księżniczek należy, co potwierdza chociażby jej .. "kącik" (nie wiem jak to nazwać) na oficjalnej stronie Disneyowskich Księżniczek ;)
1.Jasmine (Aladyn)
2.Esmeralda (Dzwonnik z Notre Dame)
3.Megara (Herkules)
4. Jane (Tarzan)
5.Bella (Piękna i Bestia)
1. Esmeralda (i jest zaliczana do Księżniczek Disneya, wiem, bo moje Dziecko zbiera figurki sygnowane przez Disneya i jest tam Esmeralda, tak samo pojawia się w gazetkach o Księżniczkach. Sądzę, że pojęcie Księżniczek obejmuje główne bohaterki dziewczęce bajek, nie tylko będące księżniczkami w sensie stricte.)
2. Megara
3. Bella
1. Jasmina
2. Bella
3. Arielka
4. Megara (chociaż księżniczką była tak średnio)
5. Esmeralda
6. Pocachontas
7. Mulan
;D :))
1. Bella
2. Aurora/ Rose
3. Mulan
4. Ariel
5. Jasmina
6. Cinderella
I nie ważne która z nich ma "status" księżniczki w bajce, bo tak czy siak one wszystkie królują w filmie:)
1.Pocahontas
2.Jasmina
3.Śnieżka , Kopciuszek , Mulan , Bella , Anastazja
4.Aurora
5.Arielka
1 - Jasmina
2 - Pocahontas
3 - Megara
4 - Esmeralda
5 - Bella
Jako książe ... Alladyn "The Best Of"
(nie ineteresuję się księżniczkami itd. ale takie filmy jak "Alladyn", "Pocahontas" lub "Herkules" są extra ; pp )