PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=453210}

Percy Jackson i Bogowie Olimpijscy: Złodziej Pioruna

Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief
2010
6,4 96 tys. ocen
6,4 10 1 95564
4,5 22 krytyków
Percy Jackson i Bogowie Olimpijscy: Złodziej Pioruna
powrót do forum filmu Percy Jackson i Bogowie Olimpijscy: Złodziej Pioruna

Percy Jackson

ocenił(a) film na 3

to ma być niby Perseusz w tym filmie jako syn Posejdona przecież Perseusz był synem Zeusa o co tu chodzi w tym filmie?

martino3

Percy wcale nie ma być Perseuszem, skąd Ci to przyszło do głowy? Jest synem Posejdona. Kropka;)

ocenił(a) film na 3
katefly

"Percy wcale nie ma być Perseuszem, skąd Ci to przyszło do głowy?"

scena w muzeum jak się go pyta ten nauczeciel jak jego imię brzmi po grecku odpowiada Perseus czyli Perseusz,teraz kto był pogromcą Meduzu oczywiście Perseusz uciął jej głowę,poczytaj sobie trochę mitologii to się dowiesz kim był Perseusz i kto był jego ojcem.

martino3

czy to ważne przy tak stolcowym filmie?:) Emo dzieciak z problemami wyglądający jak wieszak. Yeaaaa żygam tymi filmami z tymi ciotami jako bohaterowie.

ocenił(a) film na 3
Redgard

Ok,już dalej się nie wypowiadam na ten temat i tej całej "sagi" zostawmy to tak jak pisze w recenzji:" Po wywołujących wypieki na całym ciele seriach "Harry Potter" i "Zmierzch", nastolatków ubezwłasnowolnić może świeża na naszym rynku seria o synu boga morza i oceanów."

-te wypieki na całym ciele...:)-chyba jak za długo w solarium siedzą...
mitologia to swoją droga ale
jeszcze pare lat nie bedą mieli co filmować to historie po zmieniają,amerykanie dla kasy to wszystko zrobią...

ocenił(a) film na 3
martino3

...miałem się już dalej nie wypowiadać ale nie wytrzymam,po szukałem z ciekawości autora książki tej powieści jest nim nauczyciel angielskiego teraz to już chyba były...bo zarobił trochę...

i co on wymyślił nowego? osadził bogów w naszych czasach jak już po zmieniał tą mitologie to mógł jakiś nowy mit napisać, a nie posklejał to co już było napisane i zmienił trochę faktów,jak tak dalej pójdą tą drogą to nastolatką z ameryki alfabet po zmieniają tak żeby się najlepiej rymował i brzmiał "cool"...

...kiedyś lubiłem amerykańskie filmy ale teraz jak patrze jak oni wykupują od innych scenariusze i robią "remake" filmów i nic nowego nie wnoszą tylko gwiazdeczki...itd. to kinomatografia amerykańska schodzi u mnie 2/10 tylko powiedzcie mi za co oni sobie te oskary rozdają...na tym kończe,pozdrawiam

martino3

On nie jest tym herosem Perseuszem we własnej osobie tylko ma jego imię, w książce było to powiedziane, że mama dała mu imię po tym mitologicznym Perseuszu no ale, kto dzisiaj czyta książki? ech, serce mi się kraja gdy widzę takich ludzi, którzy oglądną film a potem mają wonty, że jest beznadziejny. Do książki gamonie, bo książka Percy Jackson Złodziej Pioruna jest rewelacyjna.