Czekamy, czekamy. Gibson przeciez nie moze zrezygnowac z nakrecenia sequela takiego hitu. W jednej z glownych rol Chris Tucker (to dla fanow "Family Guy") :-)))
Tak. Gdy mamy film nie religijny to można go wyzywać najgorszymi słowami a jak jest już film religijny (chrześcijański) to nie można już powiedzieć jednego nawet słowa krytyki bo nas od razu do piekła powyrzucają tak? Oto po raz kolejny widzimy fałszywą tolerancję chrześcijanina.
Trafny komentarz, popieram w pełni
sam mialem przypadki, ze wyrzucajac cos temu filmowi zaraz natykalem sie na oburzenie, ze jak w ogole moge go krytykowac :]
Dokładnie! Tak samo jest z "Karol, Człowiek który został Papieżem"... Sorki, ale ja uważam że ocenienie FILMU to ocenienie filmu, a nie Jego bohaterów. Jeśli napiszę, że "Karol..." był wg mnie kiepsko zrobiony to nie znaczy, że nie szanuję Jana Pawła II, prawda?
Czy tolerancja wielki_belzebubie oznacza dla ciebie konieczność akceptowania wszystkiego z czym nie do końca się zgadzasz? A co do mojego pierwszego posta to nie był on tak potępieńczy jak sądzisz. Choć abstrachując już od wszystkiego przyznaję, że gra słów jaką jest tytuł jest dość pomysłowa.
nie no, czy wy choć przez chwilę myśleliście że któryś film chrześcijański nie był zrobiony dla kasy?Przynajmniej w większym stopniu? Jak zobaczyłem plakat filmu Jan Paweł II, przez sekundę myślałem nawet że to sequel :D Co nie znaczy nie nie szanuję naszego papierza
To nie był Powrót Króla tylko The Passion Of The Christ 2: Crucify This ;) Najbardziej rozbawił mnie tekst: "You're not son of a god, you're son of a bi...".
Naprawde, godne pożałowania... Film jest wstrząsający i naprawdę oddaje istotę tego, co się wydarzyło. A wasze teksty są naprawde zabawne, ha - ha - ha...
czy mozna byc wiekszym kretynem niz autor tego komentarza?? niestety trzeba sie z tym pogodzic, ze takie tepaki tez znajduja sie wokol nas :|
Ludzie, czy wy nie rozumiecie, że on ma na mysli gag z pewnego serialu!!?? Nie on to wymyślił!! spytajcie tych, którzy znają Petera Griffina :D
film pasja poruszyl mnie mimo ze z wiara mam problemy
ale...
nie o to chodzi
jesli nie ogladaliscie serialu family guy to nie wiecie o co chodzi, tam jest jakoby kontynuacja w formie kreskówkowej drugiej czesci pasji zrobionej na modłę "zabójczej broni" co by nie uwazac o tej "parodii" to jechanie tu na mr westa jest bezsensowne, nie znacie nie komentujcie jesli znacie to jedzce na twórców kreskówki głowa rodziny
imo: troszke przegieli ale jak czlowiek sie zdystansuje to mozna sie posmiać
kick the first ass
dystans ludzie
oj, jakby dewoty zobaczyły "Głowę Rodziny" to z pana MacFarlane'a nic by nie zostało!!
Ja tu widzę na filmwebie niezłą moherową koalicję. Przecież w komentarzu pisze jak byk DLA FANÓW FAMILY GUY. Ludzie czytajcie komentarze, a jak chcecie dewociarstwa to dzwońcie do ojca R.
Dokladnie! Moj post jest inspirowany "Family Guy", ale podtytul wymyslilem sam :-D Wiem ze tam bylo "Crucify this"
brawo... wypowiedz odpowiednia dla jak sie domyslam jakiegos nawiedzonego przedszkolaka , to zeufemizowanie przez ":P" nie umniejsza faktu ze z czystego pochwalenia sie swoim bogatym słownictwem chciałeś pochwalić się jaki jest twój stosunek do parodii tegoz filmu, a moze wcale nie oglądałeś ani pasji ani głowy rodziny i chciales pokazać nam tu jaki to jestes gosc, który ma prawo zbesztać twórce tego tematu
godne pożałowania i nic nie wnosi
Z łaski swojej nie bredz takich głupot ...... chyba ze jestes na tyle głupi zeby wykazyac taki cynizm i w ten spsosob chcesz za istniec w dobie internetu.... naprawde gratuluje pomysłu.... oby tak dalej.....
Wspaniali sa ludzie unoszacy sie chrzescijanskim honorem i obrazajacy ltych, ktorzy osmielaja sie powiedziec cos zlego na temat filmu zwiazanego z religia. Zostalem osromany :-/ A do Jacusia : dziekuje za konstruktywny komentarz. Dopoki go nie przeczytalem, mialem zly humor - a tu taki kabaret. Nie stule ryja, a ty tez nie waz sie stulac ryja bo nie bede mial sie z czego posmiac
coz jesli uwazasz ze twoje wypowiedzi sa w sposob komunikatywny przestawiony i smieszny to grubo sie myslisz ... nie mam zamiaru Ci stulac ryja jak ty to okreslasz lecz igeruje w tej sprawie z tego tez powodu ze czasem trzeba wykazywac sie dobrym smakiem wypowiedzi i jesli chcesz bulwersowac to przybierz co najmniej własciwa forme.... a jesli uwazasz ze twoj wypowiedz jest dobra i dzieki niej zaistniejesz medialnie w kupie bezimienych mas coz moim skoromnym zdaniem nie tedy droga ... i jesli mozna powtorze sie juz kolejny raz z łaski swojej nie przedstawij swoich opini w taki sposob.... by najmnej idiotyczny i arogancki a jesli tego nie uczynisz to swiadczy o twoim poziomie intelekutualnym...
Do Merlina: Wybacz, ale twoja ingerencja splynela po mnie jak po kaczce. Uwazam, ze mojej wypowiedzi wiele brakuje do przekroczenia granic dobrego smaku. I tak - chce zaistniec medialnie dzieki wypowiedziom na Filmweb. Jestem przekonany, ze po przeczytaniu moich wypowiedzi jakis producent zaproponuje mi role w reality show albo czyms takim :-/ Postaraj sie wyluzowac, czlowieku, i spojrzec na swiat z dystansem. To ostatnie zdanie odnosi sie do wszystkich.
Wyluzowany to ja jestem i podchodze do twoich wypowiedzi z dystansem lecz co by nie mowic drazni mnie i razi sposob w jaki podejmujsze dyskusje i jakich argumentow uzywasz.W pewnych mometach mam wrazenie ze ty nie wiesz co mowisz ..... wiec prosze cie raz jeszcze nie berdz takich glupot bo nie wypada... pozdrawiam
A pozatym jesli chcesz podjemowac taki tematy to przemysl to dokładnie bo temat ani nie jest smieszny ani powazny ani nic.... i jeszcze jedno podjemujac taki tematy naucz sie dyskutowac i przytaczaj jakies dobre argumenty potwierdzajaca twoja teze....
Jakie argumenty, jaka teza - czytales wogole moj temat? To jest zwyczajna polewka z FILMU, nie z meki Jezusa.
http://uncyclopedia.org/wiki/Passion_of_the_Christ_2 [uncyclopedia.org/wiki/P...]
Tam sa odnosniki do trailera, ktory pojawil sie w jednym z odcinkow "Family Guy". POLECAM!!!
ryja to ty mozesz sobie zamknac bo z tego co widac nalezysz do swiniowatych wiec takowego posiadasz ......
Nie wiem po co cały ten hałas przecież pasja to zwykła komercyjna produkcja, na której Gibson zrobił kupe kasy.
I cała banda zdewociałych moherów lamentuje podczas projekcji tego badziewia.
Nie karmic trolla. Zglosilem juz komentarz jacka do usuniecia.
PS. Absolutnie zgadzam sie z Twisterem - chyba zaden inny film nie byl tak kasowym pewniakiem, a to dlatego, ze ludzie chodzili do kin zeby pokazac, ze tez sa dobrymi chrzescijanami - a Gibson nabijal kobze.
Widze że mamy podobne zdanie. Strzasznie wkurzają mnie ludzie, którzy zgrywaja świętych a na boku i tak robią różne przekety.
Choćby radio Maria i wielbiony przez wszystkich aferzysta Rydzyk.
Nie cierpie tej moherowej obłudy i udawania katolików na pokaz.
Kto udaje to udaje ale za prawdziwym katolikiem nie ida słowa tylko czynny... i chyba przez to mozna poznac katolika.... A dewocja istniała istnieje i istniec bedzie poki szpanowanie swoim iwidualizmem swoja przynaleznoscia do grupy bedzie budzioło jakie kolwiek zainteresowanie.....
A wiec mialem racje !!! Dzis na Onecie przeczytalem ze powstaje kontynuacja. To tylko potwierdza moje zdanie, szkoda mi kolejnych ludzi, ktorzy nabiora sie na dobre intencje Gibsona
ojjj.... jeśli wiesz żekupe to może nam powiesz.....
Pasja zostatła nakręcona przez Gipsona .. on sam wyłozył pienniądze aby nakręcić ten film....
Liczył się nawet z tym że może na niej staracić... ale jego marzeniem było nakręcenie takiego filmu (i to zrobił)....
Przed kręceniem tego filmu Mel powiedział że te zyski które mu przyniesie Pasja najpierw podzieli między aktorów... a to co zostanie dopiero w tedy wexmie dla siebie....
Co prawda to prawda, że Pasja ku zadowoleniu "wszyyskich :)" przyniosła zyski i znakomite efekty...
Każdy film chrześcijański został zrobiony tylko dla kasy. Autorzy powinni wpłacać część zysków na jakieś organizacje charytatywne, jeżeli mają takie dobre serca. Na Pasji pan Gibson nawet nie muszę mówić ile zarobił
"nawet nie muszę mówić ile zarobił"................. czemu?? Ja chcę wiedzieć.... Podziel się tą "wielką" wiadomością ze wszystkimi...
ja nie mówie że nie zarobił.. powieddziałam że przed nakr`ęceniem tego fimu wyrzekł się dla siebie jakichkolwiek dochodów... na szcze`ście nieoczekiwanie i dla niego na ten film przyszło o wiele więcej ludzi... i cieszę się że miał jakieś zyski z tego, nalezało mu się.... w końcu na to zasłużył.... przeciez bardzo duzo ryzykował wykładając na realizację tego filmu tyle kasy...
P.S: na na pytanie ile zarobił to nie umiesz odpowiedzieć?? -czyżbyś nie znał odpowiedzi...?
właśnie! a co z zyskami zrobił? - moim zdnaiem to już jego prywatna sprawa...
akurat tego odcinka "głowy nie widziałem" ale to bardzo dobry serial Piter ciągnie cały szoł a pasja no córz nie bende się powtarzał więc daje tylko wymowną mionkę :( . Co poniektuży są przykrzyt jeśli powioesz jakiś dowcip o filmie rewligijnym to jhóż herezja bo inkwizycja się buży ehhh jaki kraj takie społeczeństwo nike dziwota że pis wygrał wsybory :)