PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=840210}

Pasażer nr 4

Stowaway
2021
5,1 14 tys. ocen
5,1 10 1 14464
4,9 16 krytyków
Pasażer nr 4
powrót do forum filmu Pasażer nr 4

Nie jestem w stanie opisać tego co zobaczyłem. Dawno nie widziałem tak nie logicznego filmu. Lepsze scenariusze to pisze w głowie na 10cio min "posiedzeniu".
Dopóki 4 pasażer się nie pokazał film miał potencjał, nie mówiąc o tym że 3 ludzi to za mało na podbój Marsa.
Czarny który specjalnie wskakuje do luku żeby ustawić siostrę i przeżyć przygodę życia to pomysł na film o autokarze do Lichenia, a nie wartej mld dolców podróży w kosmos.
System filtracji jak płyta główną z lat 90. Do tego w takiej misji mieliby pewnie z 10 zapasowych i nie tylko jeden system. Dziewczyna która zjeżdża nie zabezpieczona z dużą prędkością nie pali sobie dłoni i nie łamie kości przy upadku. Żółty który 15 lat siedział na siłce wymięka kondycyjnie przed dziewczyna. Kolejne pytanie skąd ten murzyn... Algi które dają nadzieję, baza która się nie odzywa skąd ten czarny, ręką dowódcy która miała zagoić się po 6 tygodniach, w połowie drogi (bo Mars był rozmiaru ziemii w ostatniej scenie) która mmiała 1 rok w jedna stronę, nadal się nie zagoiła, czyli 6 miesięcy, dziewczyna która życiowym zadaniem było oddać za kogoś życie, znowu czarny który nie potrafi się wspinać bo przecież to technologia NASA, dziewczyna która woli cierpieć na chorobę popromienną aniżeli wbić igłę, która miał wbić czarny i zasnąć bez bólu, no i napisy...
Co pominąłem? 3/10 za kosmos, Marsa i starania grafików. Reszta to kpina dla widzą, studia, wydanych pieniędzy i aktorów. Chyba klepnięte po znajomości...
Polecam obejrzeć, żeby zobaczyć jak kiepską sztukę zrobili ludzie i dostali za to pieniądze...

Danteforum

"dziewczyna która woli cierpieć na chorobę popromienną aniżeli wbić igłę,"

nie. była burza słoneczna a czas gonil i musiala isc po dodatkowy tlen dla 3 osoby. a nie mogla przeczekac burzy bo tlen z Zimorodka sie ulatnial i po burzy mogloby go juz nie byc.

a ogolnie - film sredni.

ocenił(a) film na 3
Freddie

Dziewczyna mogła spokojnie wrócić do statku i sama zamknięta w jednym z przedziałów mogła wstrzyknąć sobie to coś żeby nie cierpieć. Ona wolała patrzeć na Marsa i rozpadać się na atomy pod wpływem promieniowania. Romantyczne to, ale to miał być dramat, a nie melodramat :p

ocenił(a) film na 8
Danteforum

I co później mieliby zrobić z jej ciałem i skafandrem, który był napromieniowany? Mieli stracić któryś przedział, bo nigdy nie mogliby go otworzyć i trzymać na statku rozkładające się ciało?

Freddie

a to o to chodziło, właśnie się zastanawiałem po co poszła, dlaczego nie zaczekali na spadek promieniowania (no ale mocno nieuważnie oglądałem to dzieło, przyznaję)

ocenił(a) film na 5
Danteforum

To miał być film poprawny politycznie, dlatego to żółty proponował czarnemu samobója, bo biały nie mógł. Biały tez nie mógł czarnego oskarżyć o celowe wtargnięcie (przecież na pewno było przypadkowe), ,,wykorzystać" broń Boże, żeby poszedł po tlen (chociaż to przez niego te kłopoty), zabić też nie (bo źli biali nic innego nie robią). Na koniec to biały się musiał poswiecić, przecież ta młoda lekarka nie ma marzeń, przyszłości, dzieci, a kolega na gapę przecież ma siostrę i nic nie umie w tym filmie :) i tak powstało to kuriozum

ocenił(a) film na 3
nieSEZONOWI_youtube

No racja. Miało być bardzo poprawnie... Mogli chociaż zachować jakaś logikę w tej poprawności, a tam jest zero logiki :)
Rzadko kiedy oceniam filmy tak nisko, ale tutaj na prawdę nie ma plusów. Miałem nadzieję na dobre kino sf do tego tematyka Marsa która jest jakże aktualna. 

nieSEZONOWI_youtube

przejrzałeś ich, a raczej pana piszącego scenariusz dziurawy jak ser szwajcarski

ocenił(a) film na 2
nieSEZONOWI_youtube

Już wiem - ona się poświęciła by odkupić śmierć George Floyda w ramach BLM !